Devran0668
Yeni Üye
Merhaba, golf 7 2014 highline aracımda sol u ledim yanmıyor. Sol gündüz farını kontrol edin diye uyarı veriyor. Farı sökmeden tamir edebilir miyim?
Hocam araç 90k km de herhangi bir kazası işlemi olmamasına ve sakınarak kullanmama rağmen son 2 ay içerisinde u led patladı, cam tavan ön kısmından boya dökülmesi başladı, aracı p konumunda terk edin uyarısı vermeye başladı. Günden güne soğumaya başladım artık
Can sıkıcı olacak bir durum yok hocam çünkü kullanıma bağlı olarak zamanla eskiyen bir parçadan bahsediyoruz., farı değiştirmenize falan da gerek yok., Led güç modülü değişecek iş çözülmüş olacak.,U Led konusunu çok araştırdım ancak herhangi bir bilgiye ulaşamadım henüz 7 yaşında olan bir araç için gerçekten can sıkıcı, servis konusuna hiç değinmiyorum tamir yerine 6500 tl ye farı değiştirmeyi teklif ettiler
Ben istanbul’dayım hocam ankara ‘da yaşayan arkadaşlara sormak lazım illa ki bir yer mutlaka vardır., parçanın fiyatını neymiş sorabildiniz mi.? Servise de parçanın fiyatını mutlaka sorun böyle elektronik parçalarda dışarda bazı uyanıklar servis fiyatına rakam isteyebiliyor., Araç 7 yaşında olduğunu hesaba katarsak serviste (yedek parça ve işçilikte) %25-30 arası zubizu indirimi var.!!@forzaGilles Ankara için tavsiye edebileceğiniz iyi bir vw elektrik ustası ve mekanik ustası var mıdır ?
Evet dediği gibi 3 adet beyin var., daha doğru ifadeyle 1 adet xenon ballastı (xenon beyni), 1 adet Led güç modülü, 1 adet AFS beyni var. FAKAT sizin aracın farında led arızası olduğu için diğer 2 beyin ile işiniz yok., diğer 2 beyin arızalı olsaydı kısa ve uzun farınız çalışmazdı ama sizin zaten kısa-uzun far ile ilgili bir sıkıntınız yok.,@Savatage cevabınız için teşekkür ederim bundan sonra farları kendim açıcam. @rager007 yarın söylediğiniz ustayla görüşücem . @forzaGilles Bi ustaya gittim abi bunlarda 3 beyin var dedi minimum maksimum fiyatı sordum 500 tl ile 4 000 tl arası dedi, Meşhur bir farcıya gittim abi ben bu farı alıyım sana güzel bi çıkma takıyım 1500 tl farkla dedi yarın ankaraya gidicem bakalım inşallah temiz bi işçilikle hallederiz.
VW fabrika şanzıman yağının ömürlük olduğunu söylemekte FAKAT aynı fabrika aracın kullanım ömrünü 10 yıl olarak belirlemiştir., ülkemizde araçları 10 yıl kullanıp sonra hurdaya ayırma gibi bir lüksümüz olmadığı için şanzıman yağı bizim için ömürlük değildir..!! Her 60-70 bin km ‘de bir değiştirmek şanzımanın sağlığı açısından gereklidir., FAKAT kullanılacak şanzıman yağı fabrikanın kullandığı yağın bire bir aynı olması çok önemli sebebi ise DSG araçlar farklı marka yağlarda sıkıntı çıkarabiliyor., geçmişte 7-8 sene önce DSG ‘de çıkan sorunları azaltmak için özel bir yağ kullanmaya başladılar., hatta bazı belirli model yılı ve belirli şasi no’ya kadar olan araçların şanzıman yağı ücretsiz değiştirildi., Yani demem o ki şanzıman yağının servisten orjinal yağını alıp değiştirmelisiniz., bu konuda sanayide kulaktan duyma bilgi kirliliği var., sistemin kapasitesi 1,8-1,9 lt. arası., servisten orjinal şanzıman yağı alıp dışarda değiştirirebilirsiniz.@rager007 Dün necati ustamızın yanına gittim @forzaGilles üstadımızın yazdıklarının birebir aynısı çıktı.Ancak sol farın altında su bidonu olduğu için farı sökmemiz gerekti.İyiki sökmüşüz farın altında küçük bir çatlak çıktı ve su aldığı için led beyninde oksitlenme oluşmuş beyni değiştirdik.Farı Tamir için güven fara götürdüm tamire 100 tl cam değişimine 1200 tl gibi fiyat istediler. Orjinali bozmak istemediğim ve güvenemediğim için tamir yaptırdım. Ayrıca araç menüsünden gündüz faru açma kapatma sekmesi ekledik. Aracım 90k kmde şanzıman yağını değiştirmek istedim ancak bu konuda aşırı bilgi kirliliği var kimisi hiç değişmez derken kimisi 60 binde bir değiltirilmesi gerektiğini söylemiş.Hatta servis kitapçığında değiştirilmemesi gerektiğini söyleyen görseller paylaşılmış.