Geri vites lambasının sürekli yanması

cumhuraz

Yeni Üye
İsim
Cumhur
Golf-7 tdı bluemotion comfortline araç aldım. Araçta birkaç basit gizli özellik açılmış, başka hiçbir müdahale yok motoruna vs.
Sol geri vites lambasına sürekli elektrik gidiyor, daha arabayı çalıştırmadan kontağı çevirdiğim an yanmaya başlıyor, sönmüyor. Ben de çıkarıp kullanmaya devam ettim. Muayene için problem olacağı söylendi; yazılımı kontrol ettirdim 2 firmaya gidip; hiçbir problem olmadığını söylediler. Elektrikçi şase yok diyor. Ne yapmalıyım?

Golf-7 tdı bluemotion comfortline araç aldım. Araçta birkaç basit gizli özellik açılmış, başka hiçbir müdahale yok motoruna vs.
Sol geri vites lambasına sürekli elektrik gidiyor, daha arabayı çalıştırmadan kontağı çevirdiğim an yanmaya başlıyor, sönmüyor. Ben de çıkarıp kullanmaya devam ettim. Muayene için problem olacağı söylendi; yazılımı kontrol ettirdim 2 firmaya gidip; hiçbir problem olmadığını söylediler. Elektrikçi şase yok diyor. Ne yapmalıyım?
Elektronik bir sorun yok ise eğer, kodlama ile alakalı bir problem olduğunu düşünüyorum. Sağ yanarken sol yansın gündüz ledleri yanarken sisler yansın derken geri vites ledini başka birşeye bağlayarak kodlamış olabilirler. 

Ben şahsen ışıklarla ilgili kodlamları pek kurcalamadım hiç fakat işin erbabı arkadaşlar yardımcı olurlar mutlaka.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
Bagajdaki kapakları açın, girişlerini kontrol edin.

Karşılıklı (renkleri) karşılaştırın. (Standart halojen stop ise sağ tarafta 1kablo eksik olacaktır sis lambası olmadığından)

Örnek resim bulun onunla karşılaştırın.

Temas eden bir yer olabilir. 

Kodlama ile neden yapılır mantığını kuramadım.

Acaba gündüz sürüş farı niyetine arkada öyle bir ışık yanması mı istenmiş? Ki öyle olsa ikisi de yanar. Tek niye kodlansın.. 

Sinyal verildiğinde ya da dörtlüler açıldığında stop içerisinde geri vites ışığı ile sinyalin çakar yanması kodlanmış , daha sonra düzeltilirken eksik kalan bir şey olmuş olabilir. 

Olmadı, daha detaylı tesisat kontrolü yaptırınız.

Yani olasılıklar bunlar.

Gerisi sizde. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0

Geri
Üst Alt