1.6 TDI bakım sonrası aşırı yüksek yakıt sorunu

Golfmk7

Üye
İsim
Erdem
Merhabalar. 109.500 km'de ki 2012 1.6 TDI CLHA 105 dsg aracımızın ağır bakımını yaptırdım. Bakımdan sonra 1000 km geçti, güzergahım kullanım vs herşey tamamen aynı. Araç müthiş derecede çok yakıyor. Şuan araci kullaniuorum Şehir içinde 11 km oldu. Ortalama hız 13 kmh, başlangıç itibarı yakıt 11.1 lt. Bakımdan sonra en kısa mesafe de bile yakıt ibresinin düşüsunu çok net görüyorum. Performans da bir sorun yok, eskisi gibi. Çıldırıyorum, daha önce 5.5 Max performans kullanım da 7 lt yakiyordum.
İna marka elektrikli devirdaimli İNA kit
Motul spesifik 504 507 5w30 yağ
Mann hava yağ polen filtresi orjinal
Bir de bakımda würth dizel yakıt katkısı kullanıldı.
Yine motor yağ değişirken wurth motor iç temizleyici kullanıldı.
Arkadaşlar yol gösterin fikir sunun lütfen. Sabırsızlıkla merakla değerli yorumlarınızi bekliyorum.

Ekleme: Bakım esnasında PC ile bağlanıp, dpf temizliği de yapıldı. Hatta daha sonra yapan usta yazılıma bakalım, baştan düzenleyelim demişti. Daha sonra Egr kısmına gelince program atıyordu. Öyle kaldı.
Aracı 2018 de 70 binde aldım. Bu km ye bir kez bile dpf uyarısı çekiş eksikliği vs asla yaşamadım. Yakıt olarak da neredeyse 40 bin km dir aynıydı çok memnundum. Şimdi böyle bir şey var. Kafa yediren cinsten..

Upvote 0
Bir ekleme daha:
Bakımı yaptırdigim yerle görüşmüştüm. Klasik malum hava soğuk muhabeti olmuştu. Yani sizin anlayacağınız bu işi başka bir yerde(sanırım y.servis) muhakkak cozmeliyiz.

Upvote 0
Ortalama hız 13 iken Ortalamanın 11 göstermesi normal bir durum.

Şükredilmesi gerekir.

Bence sorun yok.

Kazasız nazarsız 209 binlere ......

Upvote 0
@Golfmk7 ben dizel yakıt katkısı ve motor içi temizleyici katkısından şüpheleniyorum.

Motor içi temizleyici katkısı “eski yağa” mı katıldı..?

Bu tür katkıların her zaman belirli riskleri vardır..

Upvote 0
Ortalama hız 13 iken Ortalamanın 11 göstermesi normal bir durum.

Şükredilmesi gerekir.

Bence sorun yok.

Kazasız nazarsız 209 binlere ......
Hocam saolun yorumunuz için. Fakat bu zamana kadar böyle bir durum yoktu. Bu araba gerçekten az yakıyordu. Benim 1.2 TSI şuan bundan daha az yakıyor. Bu arada araba ile hala yol yapıyorum ibrenin düşüşü bariz. Sanırım 1 depo ile 400 km taş çatlasın 450 gidicem. Araç abimin, bana bakımdan sonra diyordu yav he diyip geçiyordum. Ama gördüm ki kesinlikle problem var. 90 100 km sabit D modunda bile araç 7.1 lt nin altına düşmüyor.
Araca daha önce performans veya ekonomi şeklinde en ufak bir yazılım bile atılmadı. Biz 70 binde aldık ama evvelini de biliyoruz. 40 bin km dir, triger değişimine kadar herşey yolundaydı yakıt olarak.

Upvote 0
Ortalama hız bu iken durum bu
(Tdi manuel)

Ki benim kadar az yaktırmaya çalışan yoktur.

Ortalama hız 13 e düşünce ortalamanın 10 u görmesi kaçınılmaz.

Yakıt aldıktan sonra verinizin fotosunu koyun (+150-200 km yapılmıs bir veri ??)

Araç hastamı degilmi bakalım

Ekli dosyalar

• IMG_20211031_171755.jpg
    IMG_20211031_171755.jpg
    132.4 KB · Görüntüleme: 21
Upvote 0
Egr nin yazılımı ile neden oynandıki usta sizin arabada fantazi yapmış olabilir dur şunuda Bi deneyim diyip. Motor içi katkılardan yapabilir ama kesin değil.

Upvote 0
@Golfmk7

Würth sahte ürünler hakkında..!! https://www.wurth.com.tr/tr/wuerth_tr/about/dikkat_sahte_urun/dikkatsahteurun.php

SAHTE ÜRÜNLERİ ALMA, KULLANMA, SATMA!

Değerli Müşterilerimiz,
Würth Türkiye olarak 30 yılı aşkın süredir sizlere daima; en yüksek standartlarda ve kalitede binlerce ürünümüzü; başta güçlü saha kadromuz olmak üzere, kendi mağazalarımızdan ve online shop’umuz üzerinden hizmetinize sunmaktayız.

Würth Türkiye olarak, son dönemlerde özellikle yakıt katkılarımız başta olmak üzere piyasada orijinal olmayan, markamızı, logomuzu ve etiketlerimizi kullanarak, dış görünüşte benzer fakat kaliteden yoksun ürünlerin çoğaldığını gözlemliyoruz.

Orijinal olmayan ürünlerin kullanımın her aşamasında; hem size hem aracınıza kalıcı ve büyük zararlar verebileceğini hatırlatmak isteriz! Özellikle online yapacağınız alışverişlerde mutlaka Würth Online Shop’u tercih etmenizi öneririz.

Saygılarımızla, Würth Türkiye

Upvote 0
Ekleme: Bakım esnasında PC ile bağlanıp, dpf temizliği de yapıldı. Hatta daha sonra yapan usta yazılıma bakalım, baştan düzenleyelim demişti. Daha sonra Egr kısmına gelince program atıyordu. Öyle kaldı.
Aracı 2018 de 70 binde aldım. Bu km ye bir kez bile dpf uyarısı çekiş eksikliği vs asla yaşamadım. Yakıt olarak da neredeyse 40 bin km dir aynıydı çok memnundum. Şimdi böyle bir şey var. Kafa yediren cinsten..
Hocam biraz kullanın sanırım pek fazla kullanmadınız aracı. dpf de sıkıntı olduğunu yazmışsınız, or kısımdan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. bu şekilde anormal bir yakışı 2015 yılında bende yaşamıştım, sorun aracın dpf temizliğini kendiliğinden tamamlayamasından kaynaklı olduğu çıktı, araç dpf temizliğini tamamlayana kadar yüksek devirde 20-25 dk kadar kullandım araç normale bindi.
bir diğer husus araç herhangi bir yerinden yakıt kaçırmasın.? yakıt pompalarının ve filtresinin olduğu bağlantıları aracı çalışır vaziyette kontrol edin veya ettirin.

Bir diğer hususta katkı maddeleri tabiki, @forzaGilles hocamın uyarılarını da mutlaka dikkate alın derim. piyasa da sahte ürünler oldukça fazla,

Upvote 0

Geri
Üst Alt