Tarif edebilecek birisi var mi gruptaBcmye iki adet kablo çekilecek
Sadece içteki sinyallerin tarifi icin yardimci olabilecek birisi olsa isimi gorecek inanin%100 Orjinal bağlantı istiyorsanız BCM'ye hat çekilmesi gerekiyor. Bende aynı retrofit işlemini yaptım aracımda ama ben BCM ile uğraşmaktansa dış stoplardaki sinyallerden iç stoplara hat çektim. Orda ufak 1 tane led kalıyor yanmayan onun içinde ufak bi köprü yapıyorsunuz ve işlem tamam. İç stoplarınızın frene basınca kızarmasını istiyorsanız kodlama yapmanız gerekiyor forumda konusu mevcut ama vcds'ye ihtiyacınız var. İstanbul da iseniz @zulalyol seve seve yardımcı olacaktır montaj ve kodlama için. Kendi aracımı birden fazla emanet ettim güvenebilirsiniz. Hayırlı olsun bu arada..
Merhabalar kabloyu nereden alip hangi pine girecegimi ogrenirsem kendim uygulama yapabilirimHocam bunu yapmak bence pek kolay değil. Bulunduğunuz yerde işin ehli bir elektrikçide yapabilir. Şöyle izah edeyim kablo çekilmesi gerekiyor bu maksatla kendiniz yapabilir misiniz bilmiyorum.
1.Pinden 4.Pine köprü yapılıyor dış stopların. BCM çekilmediği için sadece sinyalleri iç sinyal/dış sinyal olarak kodluyamazsınız. Ben stoplar ve sinyal ters faz kodlamasını kullanıyorum mesela.Merhaba hocam. Mutlu bey hocamın dediği gibi bende BCM ye hat çekmeden kendim taktım. Önceden replika led stop için iç stoplara paralel hat çekilmişti. Kendim montajını yaptım. Sadece dış stoplarda bir kırmızı led yanmıyor.
Köprü nasıl yapılıyor hocam bunun için?
BCM hat çekilmeden kodlama yapılamıyor diye biliyorum led stoplar için?
Anladım hocam. BCM ye hat çekilmeden iç stoplarında fren yapınca yanmasını sağlayabilir miyiz?1.Pinden 4.Pine köprü yapılıyor dış stopların. BCM çekilmediği için sadece sinyalleri iç sinyal/dış sinyal olarak kodluyamazsınız. Ben stoplar ve sinyal ters faz kodlamasını kullanıyorum mesela.
Dış stoplarda yanmayan sinyalleri için 1.pinden 4. Pine diye biliyorum. güle güle kullanın bu aradaMerhabalar kabloyu nereden alip hangi pine girecegimi ogrenirsem kendim uygulama yapabilirim
Kodlama ile sağlarsınız. Forumda konusu mevcut halojen araçlar için olan kodlamayı kullanmanız gerekir. Ben o şekilde kullanıyorum.Anladım hocam. BCM ye hat çekilmeden iç stoplarında fren yapınca yanmasını sağlayabilir miyiz?
Teşekkürler hocam. Vagcom yapan bir yer var bcm ye hat çekilmeden olmaz falan dedi bana. Halojen stop olarak iç stopların yanması sağlanıyorsa demek oluyor ki orjinal led stoplarda iç ledler yanabilir.Kodlama ile sağlarsınız. Forumda konusu mevcut halojen araçlar için olan kodlamayı kullanmanız gerekir. Ben o şekilde kullanıyorum.