Emniyet kemerini direk bağlıyor musunuz araca binince, belli model altında ki araçlarda emniyet kemeri takılı olmadığı sürece auto hold devreye girmiyor.Merhaba arkadaşlar,
Aracı ilk çalıştırmada autohold aktif olmuyor gözlemlediğim kadarıyla. Bunun sonucunda bayırda aracı çalıştırdığım zaman freni bırakınca aracın kaçmasına neden oluyor.
Bunun önüne nasıl geçebilirim?
1. Manuel olarak el frenini indiriyor musunuz?Durum şöyle, Autohold hep açık
Kontağı çeviriyorum, frene basılı P den D ye alıyorum. El frenini indirince de aracı tutan fren kalıyor geriye, Autohold aktif olmuyor bu durumda. Dolayısıyla frenden ayağımı çekince araç kaçıyor.
Hocam kesinlikle çok doğru. Auto hold açıksa sizin hiçbir zaman el frenine dokunmanıza gerek yok. Eğer indirirseniz araç sizin bunu kasıtlı yaptığınızı düşünüyor. Bu adam herhalde geri kaydıracak aracı diyor ve salıyor kendini@yusuf
Hatayı ilk sırada yapıyorum ben galiba.
Vitesi D ye aldıktan sonra ayağım frene basılı iken el frenini de kendim indiriyorum.
El frenini indirmeden ayağımı frenden çekip gaza basınca el freni otomatik iniyor olsa gerek.
Gidip deneyesim geldi. Sabaha artık.
Yok hocam varsa da ben bilmiyorumOrhan Hoca dedi:Media ekrandan açma kapama var mıydı. tam hatırlayamadım şimdi?