Bedava tatil aldatmacası ( Kandırmacası )

Korkmaz06

Üye
İsim
Korkmaz
Biraz önce yaşadığım olayı sıcağı sıcağına anlatmak istiyorum. Bundan 20 gün kadar önce Keçiören FTZ avm yanındaki Opetten benzin alırken güzel alımlı bir bayan arkadaş anket yaptığını ve akaryakıt alanlara hediye tatil çekilişine katılıp, katılmamak istediğini sorarken gördüm. Çoğunlukla herkes katıldı ve benim yanıma gelip bana da sordu. O an ben de hiç düşünmeden olabilir dedim ve telefon numaramı ald,ı bol şans diyerek yeni gelen araçlara doğru gitti. O malum telefon yaklaşık 15 dakika önce geldi, (yine bir bayan) opet çekilişine katıldığımı ve süper lüx bir otel den 5 gece 4 gün 4 kişi ''hediye otel'' kazandığımı söylediler. Hafta sonu için detayları konuşmak ve hediye çekimi vermek için bir adres verdiler. İster istemez biraz sevindim :)  sonrasın da biraz iş ortamımdan ve internette araştırma yaptım duyduklarım ve okuduklarım karşısın da çok şaşırdım.. Bu tecrübeyi yaşayan insanların yorumları okudum hemen hemen hepsi aynı şeyleri söylemişler.. Verdikleri adreste laf ebeliği yaparak insanları dolandırdıklarını ve zorla bişey satmaya çalıştıklarını öğrendim.. Muhakkak bizim forum da bu sahtekarlığı bilenlerimiz vardır ama benim gibi acemi olanlarımız için de söylemekte fayda olduğunu düşünerek bu kötü deneyimimi paylaşmak istedim.

sahtekarlık demeyelim de hocam, bir tür pazarlama taktiği, size gerçekten o lüks otelde tatil hediye ediyorlar ama örneğin bir yaz otelinde kasım ayında vs gibi bir durum oluyor çoğunlukla, pazarlanan ise genellikle devremülk, söylenilen yerde 2-3 saatlik evet sıkıcı bir tanıtım toplantısı ve ısrarcı satış teknikleri...

devremülk'üm hiç olmadı, tesadüf biraz önce bunu konuştuk biz de, ben pek sıcak bakmıyorum, belki alıp kullanan memnun olan vardır içimizde...

sahtekarlık demeyelim de hocam, bir tür pazarlama taktiği, size gerçekten o lüks otelde tatil hediye ediyorlar ama örneğin bir yaz otelinde kasım ayında vs gibi bir durum oluyor çoğunlukla, pazarlanan ise genellikle devremülk, söylenilen yerde 2-3 saatlik evet sıkıcı bir tanıtım toplantısı ve ısrarcı satış teknikleri...

devremülk'üm hiç olmadı, tesadüf biraz önce bunu konuştuk biz de, ben pek sıcak bakmıyorum, belki alıp kullanan memnun olan vardır içimizde...
Haklısınız Emre hocam sahtekarlık kelimesi biraz ağır oldu. Forumlar da ve sözlükler de, sahtekarlık,dolandırıcılık ve çok ağır ithamlar da bulunmuşlar.Ben de bunları okudugum için düşünmeden öyle yazdım. İnsanların çok ciddi paralarını almışlar tek bildiğim bu.

Evet büyük ihtimal devre tatil,devre mülk tanıtım ve satışa dayalı bir iki saatlik toplantı / görüşme olacak gibi gözüküyor, sizin yıllık tatil masrafına aslında farklı yer ve tesisler de daha avantajlı tatiller anlatmaya çalışacaklardır,

Sent from my iPad using Tapatalk

şimdi mesela konuştuğumuz yer, bodrumda bir devremülk, 30-35 bin tl, fotoğraflar güzel, deniz güzel, 3 devre var 2'şer haftadan 6 hafta yani,

ancak 2 haftası yüksek sezonda, diğer 4 hafta mart-nisan-ekim-kasım...

şimdi 30 bin tl'yi bağlamak saçma geldi bana, kiralık alsam zaten yüksek sezonda 2 hafta 3-4 bin tl, yani 10 yıllık kirayı peşin vermek gibi bir şey, sonra da yok aidat yok bilmemne uğraşacaksın büyük ihtimal...

şimdi izmirliler gelir, ne devremülkü derler, onların kışlıkları bile yazlık tabi, tuzları kuru, :)

böyle memleket olur mu yahu, foça orda, seferihisar orda, çeşme orda, sığacık orda, alaçatı orda.... :)

şimdi mesela konuştuğumuz yer, bodrumda bir devremülk, 30-35 bin tl, fotoğraflar güzel, deniz güzel, 3 devre var 2'şer haftadan 6 hafta yani,

şimdi 30 bin tl'yi bağlamak saçma geldi bana, kiralık alsam zaten yüksek sezonda 2 hafta 3-4 bin tl, yani 10 yıllık kirayı peşin vermek gibi bir şey, sonra da yok aidat yok bilmemne uğraşacaksın büyük ihtimal...

şimdi izmirliler gelir, ne devremülkü derler, onların kışlıkları bile yazlık tabi, tuzları kuru, :)

böyle memleket olur mu yahu, foça orda, seferihisar orda, çeşme orda, sığacık orda, alaçatı orda.... :)
Benden bahsedildi sanırım :)

Bir hikaye de benden gelsin...

Benden beklenin aksine benimki kısa ama ...

Telefonuma bir mesaj geldi.. telefon numarasını hatırlayamadım ama mesaj şöyle ;

"Modayı takip etmek için en uygun fiyatlarla marka ve kalite ürünler burada... 

Bu mesajı bir daha almak istemiyorsanız buraya bir daha mesaj almak istemiyorum yazın ve gönderin. . 0535 XXX XXX XXX

:)

Moderatör tarafında düzenlendi:

Bahsettiğiniz devre mülke sahibiz biz. Şirket adını hatırlamıyorum. Biz kış sezonu için aldık, yanlış hatırlamıyorsam 8bin tl gibi bişeydi fiyatı. Her sene belli bir ücret karşılığı(tam hatırlamıyorum ama 500-1000arası bişeydi) kış sezonunu yaza çevirip şirketin anlaşmalı olduğu istediğimiz bir otele bir haftalığına tatile gidiyoruz. Son iki senedir benim sınavımdı şuydu buydu derken gidemedik. O haftalar bu seneye devretti bu senede gitmezsek seneye devredecek. 

Sistem bence güzel. Fazla bir ücret ödemeden 4-5 yıldızlı otele gidiyorsunuz, geçen yaz samsun sheraton 2 gün için 1500lira istediğini düşünürsek bence makul

Geri
Üst Alt