Ozan_Karsavuran
Üye
- İsim
- Ozan
- Araç
- A4 B9 2.0TDI Quattro + Golf 7.5 1.0 TSI DSG Comfortline
Malumunuz akülerin üretim tarihi önemli. Aslında doğru saklama koşullarında (gerektiğinde şarj ederek) kritik önemi olmasa da stoğundaki akülerin şarj durumunu kontrol edip gerektiğinde şarj eden bir yer görmedim ben henüz. Bu yüzden mümkün olduğunca yeni üretimlisini almakta fayda var.
Aldığım Vartanın tarihini kontrol ederken bir farklılıkla karşılaştım.
Bu sayfa vartanın distribütörünün sayfası, akünün üzerinde ve garanti kartındaki numarayı yazınca akünün modelini özelliklerini ve sözde üretim tarihini gösteriyor.
Benim aküye Q4-2021 demiş, yani olabilecek en eski tarihi 01 Ekim 2021.
Biraz daha araştırınca bu kodun Türkiye dışında olmadığını, yurt dışı sitelerde farklı numara ile sorgulamasını yaptıklarını gördüm.
Yukarıda bahsettiğim kod akü üzerinde baskı şeklinde iken, bu kod doğrudan sıcak damga yada kazıma ile yapılmış.
Bu kod ile tarihe bakınca 28 Temmuz 2021 olduğunu gördüm.
Bir diğer örnekte de Karat Q3-2021 derken 08 Haziran çıktı. Hem üreticinin gününe kadar kodladığı bilgiyi saklıyorlar hem de olduğundan daha ileride gösteriyorlar.
Aldığım Vartanın tarihini kontrol ederken bir farklılıkla karşılaştım.
SERİ NO SORGULAMA
karatguc.com
Bu sayfa vartanın distribütörünün sayfası, akünün üzerinde ve garanti kartındaki numarayı yazınca akünün modelini özelliklerini ve sözde üretim tarihini gösteriyor.
Benim aküye Q4-2021 demiş, yani olabilecek en eski tarihi 01 Ekim 2021.
Biraz daha araştırınca bu kodun Türkiye dışında olmadığını, yurt dışı sitelerde farklı numara ile sorgulamasını yaptıklarını gördüm.
Battery`s production date, place and any other iformation encrypted in the battery`s body code
Here you can find out the date of production of leading brands of batteries, get information encrypted in the code on the battery case. ÐдеÑÑ ÐÑ Ð¼Ð¾Ð¶ÐµÑе ÑзнаÑÑ ÑзнаÑÑ Ð´Ð°ÑÑ Ð¿ÑоизводÑÑва ÐÐРведÑÑÐ¸Ñ Ð¼Ð°Ñок полÑÑиÑÑ Ð¸Ð½ÑоÑмаÑиÑ, заÑиÑÑованнÑÑ Ð²...
battery-code.info
Yukarıda bahsettiğim kod akü üzerinde baskı şeklinde iken, bu kod doğrudan sıcak damga yada kazıma ile yapılmış.
Bu kod ile tarihe bakınca 28 Temmuz 2021 olduğunu gördüm.
Bir diğer örnekte de Karat Q3-2021 derken 08 Haziran çıktı. Hem üreticinin gününe kadar kodladığı bilgiyi saklıyorlar hem de olduğundan daha ileride gösteriyorlar.