Arkadaşlar herkese hayırlı geceler dilerim. Bayadır ufak bi tıkırtı sesi geliyordu araçtan zaman geçtikçe nereden geldiğini buldum ve emin oldum. Sağ ön yolcu koltuğundan geliyor. Koltuğun altındaki çekmeceyi boşalttım. Koltuğun altındaki kablolardan tutunda koltuk kılıfının klipslerine kadar herşeyi süngerli bant ile kapladım sabitledim. Kimi kabloyu cırt ile sabitledim ama ses kesilmedi. Tabi bu denemeleri hep tek başımayken hergün gidip geldiğim yollarda denedim. Sonra bi ara aynı yolu yanımda yolcu ile gittim ve dikkatimi çekti ses yok. Bozuk yolda bi tık sesi yok arabanın içinde. O geen bir tek tıkırtı bile gelmiyor artık. Sağ yolcu koltuğunda biri oturduğunda bu ses kesiliyor. Koltukta yolcu yoksa aynı yolda yine tıkırtı sesi yapıyor. Başına aynı durum gelen var mı. Çözüm olarak ne önerirsiniz. Koltuğun ayarini iyice yüksege getirip altına eğilip baktım. Sıkılabilecek her yere çekmece kızakları vs silikon sprey sıktım. Son çare koltuğu söküp bakacam. Başına gelip çözümü bulan varsa Allah rızası için söylesin ufacık ses bozuk yolda çok fazla rahatsız ediyor. Yolcu varken bozuk yolda o tıkırtı yok ve lastik sesi bile gelmiyor arabadan o bozuk yolda bile.