Aracımın Camlarında Aşırı Buğulanma Sorunu

15221

Yeni Üye
İsim
YağızKemal
Merhaba arkadaşlar 2015 model golf 7 aracım var son 1 aydır çamları aşırı derece buğulanma yapıyor daha önce böyle bir sorunla karşılaşan varmı önerileriniz nedir teşekür ederim

Arama sekmesine

"buğulanma"

yazarak çıkan sonuçlara göz atabilirsiniz.

Son düzenleme:
Havalandırma yönlendirmelerini cama vermişsinizdir herhalde.

Traş köpüğü çözüyor diye biliyorum fakat arabanın içerisinde su alan bir yer varmı araştırmanın lazım.

Aşırı soğuklarda soğuk aracın içinde sadece benim nefesimle bile 3 5dkda buğulanma oluyor, yani hangi şartlarda buğulanma olduğu önemli hocam. Aracı park halinde bıraktığınızda kendiliğinden buğulanma yapıyorsa su birikintisi olabilir bagaj havuzunda veya ıslak birşeyler olabilir araçta. Hareket halinde kalorifer açıkken buğulanma yapıyorsa peteklerle alakalı bir problem olabilir vsvs. Sizin buğulanma nasıl oluşuyor?

Hareket halindeyken oluyor

@15221 ön camın hava kanallarını kontrol ettiniz mi hava çıkışı varmı? Tecrübe ettiğim kadarıyla sıcak olsun olmasın ön camın kaloriferini açtığımda buğuyu alıyor bende buğulanma oldukça

AC çalıştıktan sonra polen filtresi bir miktar nemli ıslak kalıyor. Sonrasında AC OFF yapıp da sadece ısıtma açar da ön camlara verirseniz (AC OFF yaparak) polen filtresindeki ıslaklıktan dolayı çok uzun süre ön cama buhar verir ve buğu yapar.

Bu şekilde kullanıyorsanız buğu yapması normal.

Ben filtre ıslak kalmasın diye seyahatin son 5 dk AC OFF yapıp camları hafif aralayıp polen filtresinde kalan nemi kurutsun diye uğraşıyorum bazen. Ama çok uzun sürüyor kurutması.

Kısaca AC kullandıktan sonra nem olmasın istiyor iseniz AC ON konumda olmalı. AC OFF ise zaten polendeki ıslaklık nedeniyle buğu yapar.

Ama AC ON olur olmaz HEMEN buğu gitmesi lazım. En geç 1 dk içinde. Buğu gitmiyor ise aracın içinde bagakında bir yerde su var demektir.

AC çalıştıktan sonra polen filtresi bir miktar nemli ıslak kalıyor. Sonrasında AC OFF yapıp da sadece ısıtma açar da ön camlara verirseniz (AC OFF yaparak) polen filtresindeki ıslaklıktan dolayı çok uzun süre ön cama buhar verir ve buğu yapar.

Ben filtre ıslak kalmasın diye seyahatin son 5 dk AC OFF yapıp camları hafif aralayıp polen filtresinde kalan nemi kurutsun diye uğraşıyorum bazen. Ama çok uzun sürüyor kurutması.

Kısaca AC kullandıktan sonra nem olmasın istiyor iseniz AC ON konumda olmalı. AC OFF ise zaten polendeki ıslaklık nedeniyle buğu yapar.

Ama AC ON olur olmaz HEMEN buğu gitmesi lazım. En geç 1 dk içinde. Buğu gitmiyor ise aracın içinde bagakında bir yerde su var demektir.
Bu olayı bir kere bende yaşadım hocam sebebini bilmiyordum tabi ozaman, hayret etmiştim herhalde kalorifer bozuldu sanmıştım meğer bu sebeptenmiş...

@15221 ön camın hava kanallarını kontrol ettiniz mi hava çıkışı varmı? Tecrübe ettiğim kadarıyla sıcak olsun olmasın ön camın kaloriferini açtığımda buğuyu alıyor bende buğulanma oldukça
Teşekkür ederim ilginizden dolayı sorunu çözdük aracın dışardan gelen temiz hava sülkülasyon motoru görev yapmıyormuş değiştirince sorun çözüldü…hiç buğulanma yapmıyor artık tekrardan teşekkür ederim iyi günler

Teşekkür ederim aracın diyardan gelen temiz hava sülkülasyon motoru arızalı imiş değiştirince düzeldi çok teşekkür ederim ilginize iyi günler

Geçmiş olsun, ek bilgi olması adına onun parça numarasını paylaşabilir misin? Serviste mi değişti?

Geri
Üst Alt