Sürekli Yanan Gündüz Farları

Tulkas

Üye
İsim
Emre
Biliyorsunuz ki gündüz farları aracın kontağını açar açmaz sürekli yanar vaziyette kalıyor. Ben bu sürekli yanan gündüz farlarını kapatmayı düşünüyorum bunun için bir kodlama da öğrendim. Far anahtarı sadece auto konumundayken yanacak şekilde kodlanabiliyormuş yani far anahtarı kapalıyken farlar hiç yanmayacak.
Bu sizce mantıklı mı? Gündüz farlarını kapatan var mı bu veya başka şekilde?
Sürekli yanan gündüz farlarını bazen mantıklı bulurken çoğu zaman da gereksiz ve çok saçma buluyorum.

Son düzenleme:

Biliyorsunuz ki gündüz farları aracın kontağını açar açmaz sürekli yanar vaziyette kalıyor. Ben bu sürekli yanan gündüz farlarını kapatmayı düşünüyorum bunun için bir kodlama da öğrendim. Far anahtarı sadece auto konumundayken yanacak şekilde kodlanabiliyormuş yani far anahtarı kapalıyken farlar hiç yanmayacak.
Bu sizce mantıklı mı? Gündüz farlarını kapatan var mı bu veya başka şekilde?
Sürekli yanan gündüz farlarını bazen mantıklı bulurken çoğu zaman da gereksiz ve çok saçma buluyorum.
Merhaba, ben el freniyle ilişkilendirdim ve oldukça memnunum. Sanırım medya ekranından da açıp kapatabileceğiniz alan vardı, tam hatırlayamadım.

@gn461 el freniyle nasıl ilişkilendirdiniz? Medyayıa tekrar gözatayım ben bi

@gn461 el freniyle nasıl ilişkilendirdiniz? Medyayıa tekrar gözatayım ben bi

@Tulkas Medya ekranında ışık altına "Gündüz Sürüş farı" seçeneği getirip oradan istediğiniz zaman açıp kapatabilirsiniz.
Ben bu şekilde kullanıyorum .
Uzun yola çıkacaksam Tik atıyorum, şehir içi tiki kaldırıyorum sönüyor.

Selamlar, zevk meselesi tabiki ama neden kapatmak istiyorsunuz? Yani sürekli yanması tarafında sizi rahatsız eden nokta nedir?

@Terms hocam emin olamamakla beraber benim ekranda yok galiba o seçenek, bakındım ama göremedim yarın bidaha kontrol ediyim.
@Mustafabh gündüz ihtiyaç duyulmuyor ki bence yanıp yanmadığı bile belli olmıyor halojen gündüz farları. Yani boşuna yanıyor gibime geliyor bana çoğu zaman, tabi hafif karanlık loş havalarda yandığında belirgin oluyor ama zaten gerekli olursa anahtarı auto pozisyonuna getirince yansın veya havanın kararmasına göre autoda kısalar yansın diye düşündüm. Yukarıda arkadaşlar el frenine göre kodlamışlar demekki öyle kullanışlı gelmiş, bana da far anahtarında autoya kodlamak faha kullanışlı olur gibime geliyor

Benim bu kodlamayı en çok sevdiğim yer bir sebepten arabadayım mesela gelen park yerinden çıkacak mısınız diye soruyor 😀 ama el frenine bağlı olduğunda zaten hareket ettiğimde gündüzler aktif oluyor. Bana göre kesinlikle olması gereken ayar budur 😀

@Tulkas 
epeydir bunu arıyordum.. Aynı problem nedeniyle hemde 😄 El frenine veya far kontagina bagli calisacak sekilde kodlama yaoiliyorsa harika.. size zahmet kodlamayi bulamadim eklemeniz veya yazmaniz mümkünmü ? simdiden tesekkurler.

@Tulkas 
epeydir bunu arıyordum.. Aynı problem nedeniyle hemde 😄 El frenine veya far kontagina bagli calisacak sekilde kodlama yaoiliyorsa harika.. size zahmet kodlamayi bulamadim eklemeniz veya yazmaniz mümkünmü ? simdiden tesekkurler.
bu videoda anahtar auto konumundayken gündüz farları yansın istenirse nasıl kodlanacağını gösteriyor henüz ben uygulamadım ama işe yarayacağından eminim

bu videoda anahtar auto konumundayken gündüz farları yansın istenirse nasıl kodlanacağını gösteriyor henüz ben uygulamadım ama işe yarayacağından eminim
Cok tesekkur ederim...
Bu da isimizi görür.. Ola ki el freniyle aktif olanı bulursak onu da ekleriz.. tekrar tşk.

@Terms hocam emin olamamakla beraber benim ekranda yok galiba o seçenek, bakındım ama göremedim yarın bidaha kontrol ediyim.
@Mustafabh gündüz ihtiyaç duyulmuyor ki bence yanıp yanmadığı bile belli olmıyor halojen gündüz farları. Yani boşuna yanıyor gibime geliyor bana çoğu zaman, tabi hafif karanlık loş havalarda yandığında belirgin oluyor ama zaten gerekli olursa anahtarı auto pozisyonuna getirince yansın veya havanın kararmasına göre autoda kısalar yansın diye düşündüm. Yukarıda arkadaşlar el frenine göre kodlamışlar demekki öyle kullanışlı gelmiş, bana da far anahtarında autoya kodlamak faha kullanışlı olur gibime geliyor
Trafikte (gör/görül kuralı) amacıyla karşıdan gelen araçlara “farkındalık yaratmak” için tasarlamış ve yapılan testlerde gündüz sürüş farlarının yararlı olduğu kanıtladığı için avrupa birliği tarafından zorunlu hale getirilmiştir.! Tam tersi olsaydı (sizin dediğiniz gibi) otomobil üreticileri her bir araçtan 2 adet ampülü çıkartarak milyonlarca euro kâr elde ederlerdi., Düşündüğünüz aksine (gündüz vakti) halojen gündüz sürüş farları Led gündüz sürüş farlarından daha çok farkındalık sağlar.

Geri
Üst Alt