TDI Sabah Tekleme Problemi

agacmalzeme

Paylaşımcı Üye

İsim
Mehmet
Arkadaşımın octaviası sabahları bu şekilde çalışıp biraz sürünce düzeliyor sorunu bulamadık. Enjektörlerden birimi sorunlu sentesimi kaçık bilemedik.

Arkadaşımın octaviası sabahları bu şekilde çalışıp biraz sürünce düzeliyor sorunu bulamadık. Enjektörlerden birimi sorunlu sentesimi kaçık bilemedik.

Sonra düzelmesi enteresan.

Yakıt desek, sonra da aynı yakıt. Hava desek, sonra da aynı hava. sente kaçmış desek, sonra da aynı. Bilemedim.

6 silindir gibi çalışmak ile rap yapmak arası bir ses..

Geçmiş olsun.

Birde arabada bir zırıltı sesi vardı dikkatlice dinledim arka koltuk altından geliyor gibiydi, yakıp pompası da şüphelendirdi beni

Hocam arkadaşınızın sorunu muhtemelen enjektör arızası benzer arıza videoda da mevcut.

enjektör mikatarını ayarlayamıyor sabah soğukta dilerseniz gelin cihaza bağlayayım değerlerini kontrol edeyim ona göre gidersiniz ankaradasınız galiba boşuna ücret ödemeyin

Arka koltuk altından azda olsa zırıltı gelir. Pompadan kaynaklı geri dönüş çok olursa zırıltı iyice artar.
Aracın bakımları özellikle yakıt filtresi ne aralıklarda değişti. ( Bizim komşu Skoda cay motoruna bakım yapmaksızın bindi 3 sene sonra 4 enjektör gitti:)
Muhtemelen enjektörler tolerans altına ve üstünde püskürtüyor.
Cihaza bağlayıp varsa kablonuz değerlere bakın. Cay motor bu konuda çok sorunlu. Attığınız motor Clh gibi Km nedir.
Enjektörler kurumlu tıkanmış, bobinleri sorunlu ise adaptasyon calibrasyon ayar tutmaz soğukta sıcakta mutlaka rahatsız eder işeme / az püskürtme vs.. ciddi masraflar açar..
Aslında Dizellerin Triger seti değişim zamanı. DPF / Enjektör. bunları temizlemek, Soğutma sıvısı vs.. Değiştirmek mutlaka gerekiyor.
Vergisinden yağına yakıtına kaskosuna dayanılmıyor. Birde 4/4lük bakmak mümkün değil tabi.

Arka koltuk altından azda olsa zırıltı gelir. Pompadan kaynaklı geri dönüş çok olursa zırıltı iyice artar.
Aracın bakımları özellikle yakıt filtresi ne aralıklarda değişti. ( Bizim komşu Skoda cay motoruna bakım yapmaksızın bindi 3 sene sonra 4 enjektör gitti:)
Muhtemelen enjektörler tolerans altına ve üstünde püskürtüyor.
Cihaza bağlayıp varsa kablonuz değerlere bakın. Cay motor bu konuda çok sorunlu. Attığınız motor Clh gibi Km nedir.
Enjektörler kurumlu tıkanmış, bobinleri sorunlu ise adaptasyon calibrasyon ayar tutmaz soğukta sıcakta mutlaka rahatsız eder işeme / az püskürtme vs.. ciddi masraflar açar..
Aslında Dizellerin Triger seti değişim zamanı. DPF / Enjektör. bunları temizlemek, Soğutma sıvısı vs.. Değiştirmek mutlaka gerekiyor.
Vergisinden yağına yakıtına kaskosuna dayanılmıyor. Birde 4/4lük bakmak mümkün değil tabi.
Bakımlarını düzenli yaptırıyor fakat dpf si bu aralar çok doluyor demişti dün cihazla temizledik. Enjektör değerlerine nereden bakmalıyız ve değerleri ne olmalı kablomuz var.

Bakımlarını düzenli yaptırıyor fakat dpf si bu aralar çok doluyor demişti dün cihazla temizledik. Enjektör değerlerine nereden bakmalıyız ve değerleri ne olmalı kablomuz var.
Değerleri paylaşırsanız yorum yapılabilir. 0.50 -0.50 değerler idare eder.. 1 ve üstü fazla veriyor. - değer çıkarsa püskürtme az tıkalı vs..

Ekli dosyalar

• 20190818_123726.thumb.jpg.a092f1c6909410c45d10a816619acb5d.jpg
    20190818_123726.thumb.jpg.a092f1c6909410c45d10a816619acb5d.jpg
    142.4 KB · Görüntüleme: 33
  • maxresdefault.jpg
    maxresdefault.jpg
    140.8 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:
@rager007 herşey sorusuz/mükemmel olan bir aracın da değerlerini paylaşırsanız konuyu ilerki zamanda okuyacak arkadaşlar için referans olmuş olur.

Advanced measuring kısmında FAC ve CAPA yazan kısımlar bende çıkmıyor odis le baktım o dada çıkmıyor. Silindirle ilgili bu kısımlar var.
IMG_20220303_174033.jpg

Advanced measuring kısmında FAC ve CAPA yazan kısımlar bende çıkmıyor odis le baktım o dada çıkmıyor. Silindirle ilgili bu kısımlar var.
Ekli dosyayı görüntüle 55530
amount deviation cylinder kısmından anlayabiliriz durumunu.
Bulamamış olabilir misiniz. video ekledim 2. dakikadan sonrası nasıl bakacağınızı anlatıyor.

Son düzenleme:

Geri
Üst Alt