P1612 Hata kodu çelişkisi

tuncer_2632

Katılımcı Üye

İsim
Golf 7.5 Atlantic Blue
Merhabalar, daha önce hayalet ekran kodlarken aracımın abs si uçmuştu bununla beraber direksiyon ve fren fonksiyonları bozulmuştu. Bunun üzerine geri getirmek için ayarları bir kaç kalibrasyon yaptık ve çözüldü. Ancak resimde göreceğiniz arıza kodu kaldı. Yaklaşık 5 aydan beri bu şekilde kullanıyorum araçta herhangi bir problme yok ancak arıza kaydını bir türlü silemedim. İnternette araştırdığıma göre (Motor Kontrol Modülü Yanlış Kodlanmış P1612) diye bir şey çıkıyor. Bazı sitlerde de immobilizer anahtar kodlamasıyla alakalı olduğuda yazıyor.
Hatala ilgili resim ekledim. Bu hatayı nasıl giderebilirim. Servise mi gitmeliyim. Aracıma sonrada ACC yaptırdım orjinal kodlamayla bu yüzden serviste başka bir şey başımıza gelir diye de çekiniyorum. Burada bilen biri illaki vardır. Yorumlarınızı bekliyorum.9fb64978-7d20-4b30-8424-eaa7d92d9e2e.jpg

Hocam bende de halihazırda şuan buna benzer bir hata var sürekli,ben şuna yoruyorum ; bende mode tuşu taktıldı gateway crack yoluyla aktif edildi ve obd eleven'a bağlayınca sürekli sizinki gibi kontrol modülü yanlış kodladı hatası gözüküyor sizinde hayalet ekran sonrası kalibrasyon kodlama yapıldığı içi araç tanımıyor ve kontrol modülü yanlış kodladı diyor olabilir
Bazı sitlerde de immobilizer anahtar kodlamasıyla alakalı olduğuda yazıyor.
gösterge immobilizerli olduğu içi yani içinde immobilizer sistemiyle iç içe olduğu ve sonradan takılan göstergede haliyle sizin araçta çalışması için crackli olması gerekir bu hatayı veriyor olabilir
Benim kendimce bu çıkarımı yaptım.
Yani sadece gösterge ve araç arasındaki uyumsuzluktan ötürü bu hata olabilir diye düşünüyorum.

Ben de sonradan hayalet ekran taktırdım. Hic hata vs. Almadım

Gösterge ile ilgili hataları Address 17: Instruments kısmında veriyor. Bu sebeple kadran değildir. ACC ile alakalı olma ihtimali yüksek, eğer servise giderseniz tüm crack'li işlemleriniz tehlikeye girebilir. Bilginize. ( Eğer kullanımda bir sorun yok ise onunla yaşamayı öğren derim naçizane. )

@Vwgolfmk7 Yok hocam hayaletten değil bu hata abs ile ilgili hata kodu abs kısmında çıkıyor.
@yavuzbattal Hocam ben acc yi orjinal kodlattım crackli bir işlem yok. Aslında hata abs ayarlarının uçmasıyla tekrar geri çekmeden kaynaklanıyor. Muhtemelen acc den önceki ayarları geri çekince oldu sanırım. Tam anlayamadım.

@CemK Abimin dediğine göre crackli imiş ama yöntem farklı olduğu için hata vermiyormuş arkadaşlar. Bende yeni öğrendim :)

Herkese merhaba,
Bi güncel geçeyim sorunu @CemK Abimle çözmüş bulunmaktayız. Emekleri için kendisine burdan bir kez daha çok teşekkür ederi.
Şuan hiç bir hata almıyorum. Dediğine göre yanlış bir kodlama sonucu hata alıyormuşuz.
Ayrıca odis vas5054 dü, @zulalyol abimden temin ettim kendisine de çok teşekkür ederi.

Geri
Üst Alt