Fan ile ilgili bilgi


Makinacı

Yeni Üye
Katılım
4 Mar 2022
Mesajlar
7
Tepkime puanı
5
Araç
GOLF 7 2016 1.6 TDI DSG
Arkadaslar merhabalar
Motor suyu sicakligi hararet seviyesine gelince (120-130°C) sicakligi dusurmek icin kaloriferi max sicaga mi ayarliyoruz Neden (motor sicakligini arac icine verince motor suyu nasil soguyor bunu pek anlamiyorum)

Normal bir yolculuk yapip arabayi stop ettigimizde fan aciliyor arabada bunun bir zarari var midir normal midir en mantikli hareket ne olur bu asamada (yani kontak kapatmadan fanin bitmesini bekle gibi)
 
Merhaba.
Araç sürekli 120-130 °C sıcaklıklara çıkıyorsa öncelikle bir ustaya gösterip kalıcı bir çözüm bulun bence. Eğer bilgi amaçlı sorduysanız da açıklaması şöyle; arabanın soğutma sistemindeki su hem radyatörden hem de araç içini ısıtmak için kalorifer peteğinden dolaşır. İhtiyaç olmadığı zaman kalorifer peteğini kapatabiliriz ve sıcaklık gelmez. Olası hararet yükselmesinde ise kalorifer sonuna kadar açılıp soğutma suyunun daha çabuk soğumasına yardımcı olunur. Eskiden hararet yükselmesinde bir de radyatör peteğine hortumla su tutulurdu. Yani her ikisinde de amaç soğutmayı hızlandırmak.
 

Geri
Üst Alt