Araçların motor kodları nasıl öğrenilir

YunussemrE

Üye
İsim
Yunus Emre
2014 golf 7 1.6tdı bmt aracımın kızdırma bujisi arızalandı değiştireceğim.
Ama internette ürünü aradığımda cay motor vb isimleri varmış
Aynı model aracı olan yada bilen varsa yardımlarını bekliyorum

2014 golf 7 1.6tdı bmt aracımın kızdırma bujisi arızalandı değiştireceğim.
Ama internette ürünü aradığımda cay motor vb isimleri varmış
Aynı model aracı olan yada bilen varsa yardımlarını bekliyorum
Ruhsatta motor numarasının ilk 3 hanesi

Upvote 0
Hocam Şoför kapısındaki etikette işaretli yer motor kodu.

Ekli dosyalar

• C7A9E522-24F6-4ADE-BC1F-4AC1F1C023BD.png
    C7A9E522-24F6-4ADE-BC1F-4AC1F1C023BD.png
    458.7 KB · Görüntüleme: 92
Upvote 0
Ruhsatta motor kodu 3 haneli olarak yazar ancak ruhsatta yazan 1 harf eksiktir., motor kodu 4 haneli olur., öğrenmenin basit yolu aracın sürücü tarafı B sütunu direğinin alt kısmında marşpiyele yakın kısmına yapıştırılmış (siyah tip kodu etiketinde) yazmaktadır., 2014 yılında 1.6 TDI motor 90 ps ve 105 ps olmak üzere 2 tip üretiliyordu.,

Aracınız 105 ps 'lik motor ise motor kodu: CLHA kodlu motordur.

Upvote 0
dostlar merhaba benim aracım 1.4 140lık 250 torklu makine .. ruhsatta motor kodu CPT olarak başlıyor ama internette golf 7 cpt diye arattığımda bi bilgiye ulaşamıyorum. tr sitelerinde hiç bahsibile geçmemiş.. 1.4 act lerin hepsi CPT diyemi başlıyor motor kodları. hayırlı ramazanlar...

Upvote 0
dostlar merhaba benim aracım 1.4 140lık 250 torklu makine .. ruhsatta motor kodu CPT olarak başlıyor ama internette golf 7 cpt diye arattığımda bi bilgiye ulaşamıyorum. tr sitelerinde hiç bahsibile geçmemiş.. 1.4 act lerin hepsi CPT diyemi başlıyor motor kodları. hayırlı ramazanlar...
Ruhsatta yazan motor kodu değildir, orada yazan motor numarasıdır.!

Ruhsatta yazan: CPT ile başlar numerik rakamlar ile devam eder, ancak bu motor kodunu temsil etmez,

1.4 TSI ACT 140ps motor kodu: CPTA (bir de CHPA kodlu motor vardır ama sizkisi o değil),

Aynı kod sürücü tarafındaki kapıyı açtığınızda (B sütunu direğinin) en altında marşbiyele yakın biraz eğilerek baktığınız oldukça aşşağıda olan y(siyah etikette de) yazmaktadır.

Upvote 0
Ruhsatta yazan motor kodu değildir, orada yazan motor numarasıdır.!

Ruhsatta yazan: CPT ile başlar numerik rakamlar ile devam eder, ancak bu motor kodunu temsil etmez,

1.4 TSI ACT 140ps motor kodu: CPTA (bir de CHPA kodlu motor vardır ama sizkisi o değil),

Aynı kod sürücü tarafındaki kapıyı açtığınızda (B sütunu direğinin) en altında marşbiyele yakın biraz eğilerek baktığınız oldukça aşşağıda olan y(siyah etikette de) yazmaktadır.
benim aklımda yanlış kalmış o zaman.. yine de kod CPTA kodu ruhsatta yazan CPT ile kısmen uyuşuyor. :)

Upvote 0

Geri