Golf 7.5 Araca Yeni Nesil R Direksiyon (Isıtmalı)

Moderatör tarafında düzenlendi:

Herkese merhaba,

Uzun zamandır araca kayda değer bir değişiklik yapmıyordum. (Aslında aklımda çok şey var :) )

Instagram üzerinden bir takipçinin Yeni Nesil R Direksiyon zehrini bana vermesi ile başladı her şey, ben de dünden razıydım gerçi...

Direksiyon yanlış bilmiyorsam 2021 Arteon R'da kullanılan direksiyon, Golf 8 R direksiyonu ile farkı ortadaki logo kısmı.

Isıtma özelliğimiz de var fakat direksiyon sargımızın değişmesi gerekiyor, şimdilik aktif değil yani.

Montajı ailemizin retrofitçisi @zulalyol abi yaptı, ellerine sağlık abi. (y)

Detaylı videoları instagram @kingkongolf hesabımda paylaştım, buradan video paylaşamıyorum. Oraya da beklerim. :)

Ben sevdim, umarım siz de beğenirsiniz. Çok daha güzelleri sizlerin olsun.

Başka bir değişiklik duyurusunda görüşmek üzere :)

Ekli dosyayı görüntüle 56463

Ekli dosyayı görüntüle 56464

Ekli dosyayı görüntüle 56465
Merhabalar furkan hocam yaklaşık bir hafta önce bende 7.5 aracıma bu direksiyondan taktırdım orjinal yeni nesil r direksiyon

Aracımın kendi dreksiyonuna göre bu yeni direksiyon biraz daha sert gibi geliyor bana sizde bu direksiyonu taktıktan sonra sertleşme farkettinizmi

Merhabalar furkan hocam yaklaşık bir hafta önce bende 7.5 aracıma bu direksiyondan taktırdım orjinal yeni nesil r direksiyon

Aracımın kendi dreksiyonuna göre bu yeni direksiyon biraz daha sert gibi geliyor bana sizde bu direksiyonu taktıktan sonra sertleşme farkettinizmi
Merhaba hocam
Öyle bir fark olmadı, olacağını da zannetmem. Psikolojik olabilir belki

Merhaba hocam
Öyle bir fark olmadı, olacağını da zannetmem. Psikolojik olabilir belki
bi ara eski dreksiyonunu taktırıp bakıcam tekrar banamı sert geliyor psikolojikte olabilir, birde yeni dreksiyonda hız sınırlama kullanılmıyor galiba sizdede öylemi furkan hocam

bi ara eski dreksiyonunu taktırıp bakıcam tekrar banamı sert geliyor psikolojikte olabilir, birde yeni dreksiyonda hız sınırlama kullanılmıyor galiba sizdede öylemi furkan hocam
Hayırlı olsun
Bencede @Furkan hocamın dedıgı gibi bir fark yok benim araçta da takılı bende hiç bir fark hissedtmedim ama araç ici görüntü muhtesem
Hız sınırlama ne?

Hız sınırlamayı arabayı aldığımdan beri hiç kullanmadım hocam, bu direksiyonda oluyor mu olmuyor mu denemedim bile. :)

Hız sınırlamayı arabayı aldığımdan beri hiç kullanmadım hocam, bu direksiyonda oluyor mu olmuyor mu denemedim bile. :)
son olarak şunu sormak istiyorum furkan hocam bu dreksiyonda travel asis tuşuda var acc, ve şerit takip varsa araçta travel asisde aktif oluyormuş sizde aktifmi acaba

bahsettiğim tuş
Ekran görüntüsü 2024-12-27 031319.png

@GolfR35
Ok hız sınırlama denince anlamadım
Sen Cruise Control den bahsediyorsun
evet sorunsuz calısıyor ve ben hemen hemen her gun kullanıyorum
burda her yerde hız kamerası var ve inan çok ise yarıyor

son olarak şunu sormak istiyorum furkan hocam bu dreksiyonda travel asis tuşuda var acc, ve şerit takip varsa araçta travel asisde aktif oluyormuş sizde aktifmi acaba

bahsettiğim tuş
Ekli dosyayı görüntüle 80831
Travel assist aktif edebilmek için kapasitif direksiyon ile birlikte şerit takip kamerasının 2q olması gerekiyor. Golf 7 ve 7,5 araçlarda bu kamera bulunmadığı için mevcut şerit takip kamerası ile bu özellik aktif olmaz. Bu nedenle travel assist için 2q kameraya geçiş yapmak gerekli.

@GolfR35
Ok hız sınırlama denince anlamadım
Sen Cruise Control den bahsediyorsun
evet sorunsuz calısıyor ve ben hemen hemen her gun kullanıyorum
burda her yerde hız kamerası var ve inan çok ise yarıyor

Hız sınırlama ile Cruise Control ( hız sabitleme ) farklı şeylerdir.

Cruise Control ( sizin kullandığınız ) hızı sabitlemek içindir.

Cruise Control' de; A
raç gaza hiç dokunmadan , ayarladığınız sabit hızda gider, gaza yüklenirseniz, ayarladığınız hızın üzerine de çıkar, gazı bırakınca tekrar ayarladığınız hızda sabit kalmaya devam eder, frene dokunduğunuzda veya direksiyondaki kumanda tuşundan deaktif ettiğinizde devreden çıkar.

Hız sınırlama ise tamamen farklı , genelde kış lastiği takıldığında kullanılan bir argümandır. Hız sınırlayıcıyı başlatmak için multimedya ekranındaki hız sınırlayıcı sekmesine, kaç km/s hızın üzerine çıkmak istemiyorsanız o hızı yazarsınız. Mesela 80 - 100 - 120 - 150 vs. vs.

Aracı normal gaza basarak kullanırsınız, araç belli bir sabit hızda gitmez, siz ne kadar gaza basarsanız o hızda gider ve araç belirlediğiniz hıza ulaştığında, sesli uyarı verir ve gaza daha fazla yüklenseniz dahi yazdığınız hızın üzerine çıkmaz, gaz yemez araç. Frene bassanız dahi Hız Sınırlama devreden çıkmaz.

Multimedya ekranında, lastik ayarları menüsünden, kış lastikleri - hız sınırlayıcı menüsüne ulaşabilirsiniz, oradan aktif ve deaktif edilir.

Detaylı yazmaya çalıştım ama anlatabilmişimdir umarım.

.

.

Son düzenleme:

bahsettiğim tuş
Ekli dosyayı görüntüle 80831
Hocam bu işleri yapalı epey zaman olduğu için travel assistin ne olduğunu tam olarak hatırlamıyorum ama 0 km/h'den itibaren acc ve şerit takibin birlikte çalışması ise evet o özellik çalışıyor ama o tuş olması şart değil.

Tuşlara genellikle bakmadan bastığım için bazen hangisi ne işe yarıyordu unutuyorum. :D

Herkese merhaba,

Uzun zamandır araca kayda değer bir değişiklik yapmıyordum. (Aslında aklımda çok şey var :) )

Instagram üzerinden bir takipçinin Yeni Nesil R Direksiyon zehrini bana vermesi ile başladı her şey, ben de dünden razıydım gerçi...

Direksiyon yanlış bilmiyorsam 2021 Arteon R'da kullanılan direksiyon, Golf 8 R direksiyonu ile farkı ortadaki logo kısmı.

Isıtma özelliğimiz de var fakat direksiyon sargımızın değişmesi gerekiyor, şimdilik aktif değil yani.

Montajı ailemizin retrofitçisi @zulalyol abi yaptı, ellerine sağlık abi. (y)

Detaylı videoları instagram @kingkongolf hesabımda paylaştım, buradan video paylaşamıyorum. Oraya da beklerim. :)

Ben sevdim, umarım siz de beğenirsiniz. Çok daha güzelleri sizlerin olsun.

Başka bir değişiklik duyurusunda görüşmek üzere :)

Ekli dosyayı görüntüle 56463

Ekli dosyayı görüntüle 56464

Ekli dosyayı görüntüle 56465
Hocam çok hoş olmuş güle güle kullanın ben burada farklı bir konuya değinmek istiyorum vites yayındaki tuşlar ve vites topuzu orijinal mi yoksa onlarda mı sonradan yapıldı ben sırf görüntü için Çin den hem tuş takımını kablolarıyla birlikte hem de vites topuzunu sipariş verdim tuş takımları geldi henüz taktırmadım takıldığı zaman yazılımla otomatik park hariç diğer tuşlar ( mod tuşu, lastik basınç tuşu ve esp tuşu) aktif oluyor mu yoksa sadece görüntü olarak mı kalıyor.

@KsmYN Vites topuzu ve çevresindeki tuşlar sonradan takıldı fakat tuşların hepsi aktif hocam.
Vites topuzunu tekrar değiştirdim, son olarak bunda karar kıldım. :)
DSC_0137.JPG

Geri