bulicuk
Üye
- İsim
- Ensar
- Araç
- 2012 Golf 7 TDI 105 HP DSG
Merhaba arkadaşlar.. Kafama takılan bir konu vardı onu sormak istiyorum: Bizim araçlarda herhangi bir nedenle sürücü kapısını açtığımızda elektronik park freni otomatik olarak devreye giriyor bildiğiniz gibi. Güvenlik için güzel bir özellik. Peki motoru durdurduğumuzda park freni neden aynı şekilde devreye girmiyor. Öyle olsa daha kullanışlı olmaz mı? Ya da vitesi P moduna aldığımızda elektronik park freni de çekilsin. Daha pratik olmaz mı? Sonuçta otomatik araba kullanıyoruz. Ben P moduna almışsam araç da el frenini kendi çeksin bizahmet
Tabi ki en doğru yöntemin N modunda el frenini çekip daha sonra P moduna almak olduğunu biliyorum. Yanlış hatırlamıyorsam kullanma kılavuzunda bu sıralamaya eğimli yollarda durunca dikkat edilmesi gerektiği yazıyordu. Düz yerlerde bu sıralamaya uyulmasa da sorun olmaz herhalde.
Tabi ki en doğru yöntemin N modunda el frenini çekip daha sonra P moduna almak olduğunu biliyorum. Yanlış hatırlamıyorsam kullanma kılavuzunda bu sıralamaya eğimli yollarda durunca dikkat edilmesi gerektiği yazıyordu. Düz yerlerde bu sıralamaya uyulmasa da sorun olmaz herhalde.