Ufak bir park halinde kazayı nasıl halletmeliyim ???

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakline
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hakline

Üye
İsim
Yusuf
Araç
golf 7 1.6 tdi
WhatsApp Image 2022-05-17 at 6.48.50 PM.jpeg
Selamun Aleykum dün bir telefon aldım ve birisi arabasını yanaştırırken benim aynayı halletmiş . Karşı tarafın sigortası ve kaskosu var benimde var . Aracım tramersiz tramer kaydı olmasını istemiyorum çünkü bugün servisten fiyat aldım aynaya 4.141 tl dediler işçilik çart çurt 5 bin tl ve de kapıda ezikler var göçükçüye gittim o da aynanın kapıya kalın bir metalle bağlı olduğunu onun da eğildiğini söyledve de yaparken kapıyı sökmesi gerektiğini söyledi yani sök-tak olacak onu da istemiyorum ama mecburuz gibi ve de 2.500 tl fiyat verdi . Yarın adamla konuşacağım ve de ne yapmalıyım dışardan yaptırmak aklıma geldi hatta hazır ayna kırıkken dedimki katlanır ayna takayım aracıma ender elektroinkte 6 bin tl ye hallediyorlar .Bana vuran kişi de pimapenci yani camcı verecek durumda olduğunu çok düşünmüyorum burada soracağım soru şu kötü senaryoda aracı sigorta veya kasko işleri nasıl olur ve de tramer aracıma ne kadar yazılır bana bu konu da bilgi ve biraz akıl verebilirseniz gerçekten çok mutlu olurum şimdiden tüm arkadaşlara iyi günler dilerim sağlıcakla kalın <3

Hocam geçmiş olsun. Allah beterinden korusun. Kaskonuzun olması çok iyi. Ben bu tür durumlarda servise bırakıyorum. Ne çıkarsa. Tramer işlemesinede bakmıyorum açıkçası. Çünkü kaskoyu yaptırma amacım bu. Servis harici biryere yaptırmayıda tercih etmiyorum. Olumsuz bir durumda karşıda muhatap bulması zor oluyor. Sizede servis yaptırmanızı tavsiye ederim.

Gecmis olsun,

Karsi tarafin sigortasindan yapilacak olduguna göre hic ugrasmayin serviste yaptirin, o kadarlik tramerden hic deger kaybi olmaz, sök-tak ve düsük tramer artik piyasada normal karsilaniyor, fotograflari ve faturayi saklayin, satarken gösteririsiniz.

Gecmis olsun

Tramer ayrıntısında
Degisen parça AYNA olarak çıkar
Fatura elinizde
Faturada yapılan işlem Ayna değişimi yazıyor

Gecmis olsun

Tramer ayrıntısında
Degisen parça AYNA olarak çıkar
Fatura elinizde
Faturada yapılan işlem Ayna değişimi yazıyor
kapıda 2 tane ufak 1 tane de ayna altında var göçük onları nasıl halledebilirim acaba

hocam geçmiş olsun. Benzer bir durumu geçmişte ben yaşadım. babamda 2016 model beyaz golf 7 var, acil bir durumdan dolayı garajdan çıkarken sol aynayı vurmuştu, çarpmadan dolayı metal parça da eğilmişti. ben katlanır ayna taktıran birisinden beyaz renk bir takım sağ sol ayna seti aldım ve sol taraftaki aynayı değiştirdim. kaskoyu vs hiç bulaştırmadım. renk tutmaz diye endişe ediyordum ama bir problem çıkmadı önerim çıkmacılardan değil de katlanır ayna taktırdığı için çıkaran birisinden komple ayna satın almanız. çıkmacılardan alınan ürünlerde çizik vs oluyor, benim aldığım arkadaş sağolsun temiz muhafaza etmişti herhangi bir boyaya vs gerek kalmadan sol aynayı değiştirdim. Kırılan sol aynanın fotoğrafını ekliyorum, kapının iç döşemesini söküp değiştirmek 30 dk falan sürmüştü.
WhatsApp Image 2022-05-18 at 23.29.37.jpeg

Son düzenleme:
hocam geçmiş olsun. Benzer bir durumu geçmişte ben yaşadım. babamda 2016 model beyaz golf 7 var, acil bir durumdan dolayı garajdan çıkarken sol aynayı vurmuştu, çarpmadan dolayı metal parça da eğilmişti. ben katlanır ayna taktıran birisinden beyaz renk bir takım sağ sol ayna seti aldım ve sol taraftaki aynayı değiştirdim. kaskoyu vs hiç bulaştırmadım. renk tutmaz diye endişe ediyordum ama bir problem çıkmadı önerim çıkmacılardan değil de katlanır ayna taktırdığı için çıkaran birisinden komple ayna satın almanız. çıkmacılardan alınan ürünlerde çizik vs oluyor, benim aldığım arkadaş sağolsun temiz muhafaza etmişti herhangi bir boyaya vs gerek kalmadan sol aynayı değiştirdim. Kırılan sol aynanın fotoğrafını ekliyorum, kapının iç döşemesini söküp değiştirmek 30 dk falan sürmüştü.
Ekli dosyayı görüntüle 58178
hocam o metal parça kapıyla bir dediler o metal parçayı düzeltirdiniz mi

hocam o metal parça kapıyla bir dediler o metal parçayı düzeltirdiniz mi
Hocam döküm gibi olan bir metal parça var, aynayı kapıya bağlıyor. O parça aynaya dahil zaten. O da değişiyor yeni aynayı takıldığında. Ben sizin yerinizde olsam çarpan adamla konuşur 1000-1500 tl ister bu işi kapatırdım. Adam yanaimazsa para vermeye siz serviste değişseniz kaskonuz zaten orijinal parça farkını o adamdan rücu edecek ve cebinden daha fazla para çıkacak hem de araçta tramer olacak.

@hakline hocam geçmiş olsun göçük için eğer İstanbul anadolu yakasında iseniz Kartal oto sanayide Ezgi oto göçük onarım(İlhan Erdoğdu) var. İlhan usta kapıdaki hasarlarda sök-tak işlemi konusunda hassasiyetle yaklaşıyor. Uğrayıp hasarı gösterip ondan da bi tavsiye alabilirsiniz. işçiliği iyidir, yaptığı işleri de intagramda kendi sayfasında yayınlıyor ordan da bakabilirsiniz('ezgioto' olarak aramada çıkıyor)

Hocam döküm gibi olan bir metal parça var, aynayı kapıya bağlıyor. O parça aynaya dahil zaten. O da değişiyor yeni aynayı takıldığında. Ben sizin yerinizde olsam çarpan adamla konuşur 1000-1500 tl ister bu işi kapatırdım. Adam yanaimazsa para vermeye siz serviste değişseniz kaskonuz zaten orijinal parça farkını o adamdan rücu edecek ve cebinden daha fazla para çıkacak hem de araçta tramer olacak.
bir göçükçüye gittim de bana o parçanın kapıyla bağlı olduğunu söyledi demekki değişebiliyormuş

Ekli dosyayı görüntüle 58172
Selamun Aleykum dün bir telefon aldım ve birisi arabasını yanaştırırken benim aynayı halletmiş . Karşı tarafın sigortası ve kaskosu var benimde var . Aracım tramersiz tramer kaydı olmasını istemiyorum çünkü bugün servisten fiyat aldım aynaya 4.141 tl dediler işçilik çart çurt 5 bin tl ve de kapıda ezikler var göçükçüye gittim o da aynanın kapıya kalın bir metalle bağlı olduğunu onun da eğildiğini söyledve de yaparken kapıyı sökmesi gerektiğini söyledi yani sök-tak olacak onu da istemiyorum ama mecburuz gibi ve de 2.500 tl fiyat verdi . Yarın adamla konuşacağım ve de ne yapmalıyım dışardan yaptırmak aklıma geldi hatta hazır ayna kırıkken dedimki katlanır ayna takayım aracıma ender elektroinkte 6 bin tl ye hallediyorlar .Bana vuran kişi de pimapenci yani camcı verecek durumda olduğunu çok düşünmüyorum burada soracağım soru şu kötü senaryoda aracı sigorta veya kasko işleri nasıl olur ve de tramer aracıma ne kadar yazılır bana bu konu da bilgi ve biraz akıl verebilirseniz gerçekten çok mutlu olurum şimdiden tüm arkadaşlara iyi günler dilerim sağlıcakla kalın <3
Öncelikle geçmiş olsun. Kapılarda sök tak olduğu anlaşılmıyor. Önceki aracımda kapıyı sök tak yaptırarak göçük düzeltme yaptırdım. Arabamı satarken de alıcıya söyledim. Değer kaybına da yol açmadı bende. Alıcıya eder bu kapıyı aynı renk çıkma taksam anlamazdınız ama ben göçük düzeltme şeklinde yaptırdım dedim ama elinizde arabanın plakası gözükecek şekilde hasarlı kısmın fotosu olsun.

Gecmis Olsun
Değişim için Orijinal ürün takilmasini öneririm. Kasko sigorta kısmına takılmayın olması gereken prosedür neyse o şekilde olur zaten. Gelelim kapı sökülmesi durumuna Kapi sökülmez dış pandizot döşemeli kısım sökülür ki çok kolay ve sorunsuz olacaktır iş bilen kimse için , forum da kapı altı ayna takan detay temizlik yapan yalıtım yapan herkese söküp takmisligi vardır konusunda vardır kısaca korkmaya gerek yok.
Tekrardan geçmiş olsun Ranbim daha büyük kazalardan korusun inşallah. Keyifli forumlar dilerim.

Geri