TSI Motor Ömrü

ugur.dogan

Katılımcı Üye

İsim
Uğur
Araç
Golf
Merhaba Arkadaşlar,

Çevrenizde ya da kendi kullandığınız 1.2 1.4 tsi motorlu araçlarda en yüksek gözlemlediğiniz km ler nedir

Düşük km olupta çok kötü durumda olan araçlar gördüm, o yüzden km ikinci öncelik oldu.

Yabancı modifiye forumlarında 1.4 150hp jettaya çok denk geliyorum yazılımlı hali ile 200-300.000 milde (~500k km) çok araç var. Kullanım alışkanlıkları ve bakım çok önemli.
Orjinal parçalarla bakımını geciktirmeyip motor ısınmadan gazlamazsanız kolay kolay bozulmuyor ea211 ve ea888 motorlar

1.2 tsi 1.4 tsi bilmem

Sıfırdan biraderin 2012 tdi manuel passatın ilk masrafı geçen hafta oldu motora

360.000 km de enjektörler TEMİZLENDİ

değişim 20.000
Temizleme 4.000 tl
Olunca
Temizletme tercih etti mecburen.

360.000 km de ilk sıkıntı olması eyvallah edilecek bir durum bence.

Tsi larda enjektörlerin
Dizele nazaran

400-450 bin km devirebilecegini tahmin ediyorum.

Düzenli bakımı yapilan ve normal kullanımda 1 milyon km ve üzeri çok rahatlıkla görülür.Fakat Tsi motorun adı çıkmış bir kere.Halbuki dizel araçların motor ömürleri daha düşük.Yakit odalari dizelde çok daha yüksek basınçta çalışıyor turbo da ayni.Kurum olayindan bahsetmiyorum bile.Gazli araçlardan bahsedersek onlar da 500 binleri rahat görüyor.

250 devirmez diyenler veriyi nereden almış?
Bu motorlar normal kullanımda, bakımlıysa 500 ü rahat bulacak şekilde üretilir

Ben DMAX kanalı Tamirat Tadilat ta gördüm 2012 model 1.4 122hp.
1 milyon 400 binden fazla yol yapmış ve motor onarılmamış.
Sadece periyodik bakım ve yürüyen alt takım bakım onarımlarıyla.

Sıfırdan 1 milyonu görecekler

Karacaahmet mezarlıgında hazır toprak altındayken bedava fosil yakıt kullanarak görebilirler tabi milyonu

24 tl den Benzin le 1 milyon km yi TR de görmek zor artık (bundan sonra)

Arkadaşlar bu soruyu şu yüzden sorduk, bir yağ eksiltme problemler var yaşayanlardan duyuyoruz ona istinaden sormak istedik

Sıfırdan 1 milyonu görecekler

Karacaahmet mezarlıgında hazır toprak altındayken bedava fosil yakıt kullanarak görebilirler tabi milyonu

24 tl den Benzin le 1 milyon km yi TR de görmek zor artık (bundan sonra)
Linkte yılbaşından bu yana aylık kaç km yapıyorsunuz? diye anket açtim.
Forumumuzun maşallahı var.
Yakıttan etkilenen sayımız oldukça düşük. Biri siz biri ben sanırım.
https://www.golftutkusu.com/topic/17169-01-01-2022-den-bu-yana-aylik-ortalamaniz-kac-km/

Arkadaşlar bu soruyu şu yüzden sorduk, bir yağ eksiltme problemler var yaşayanlardan duyuyoruz ona istinaden sormak istedik
Benim araç 6 yıllık 1.4 TSI 125 DSG Yıllık 0rtalama 5.000-6.000Km yapıyordum pandemi öncesi ve yılda 1mm bile eksilmiyordu.
Son 2 yıl zaten Km yerlerde hiç eksilmez.

Geri