Alkollü araç kullanımı hakkında.

İsim
Gürkan
Araç
Golf 7.5 Comfortline 1.4 TSI 150 Hp DSG
Değerli Golf ailesi dün gece kontrol noktasında alkol muaynesine girdim. 172 promil alkol çıktı. Hasataneye götüreceğiz kan tahliline dediler tamam dedim . kan tahlilinden de 56 promil çıktı. Adli dava açılmaz ama 50 promilin üzerinde olduğu için ehliyeti 6 ay alamazsın dediler bu konu ile ilgili tecrübeniz varmı ? kesin gittimi dostlar

Geçmiş olsun,
Bir kere alkolle aracabindim, ondada çevirmeye denk geldim 26promil çıktı3 saat geçmişti. Ama o gün bugündür içiceksem araçsız giderim, en fazla taksi parası gider cebimden. Kimse içiyorsa arabayı bağlama ehliyet mehliyet uğraşmasın hiç deyecek bişey değil.

1.72 cok yuksek hocam normalde o şekilde arabaya binmeyi bırakın düz yürüyemiyor olmanız lazım. Kan testiyle üfleme arasında 2 saat fark olsa bile bu fark icin ya cihazın kalibrasyonu bozuktur ya da içip peşine hicbir şey ( su vs ) icmeden 10 15 dk içinde uflediniz. Yine de promiliniz limitin üstünde. 6 ay beklemek zorundasınız dava açamazsınız gecmis olsun.

Ben ehliyetimi stajyerken alkolden kaptırdım maalesef normalde limit 0.50 ama stajyerde 0.20 oluyor. Ben 0.36 promil üfleyince ehliyete el koydular maalesef 2 bira içtikten 1 saat sonra üflememe rağmen 0.20 limitine yakalandım. Çok dikkat ederim ağır alkollüyken asla araba sürmem ama polisler üflettiler maalesef.

Geçmiş olsun pek yapacak bir şey yok gibi.
Alkollü kullanmak gerçekten sıkıntı. Olası bir kazada özellikle karşı tarafa verilebilecek zararlar düşünülünce cezaların caydırıcılığı az bile...

evin 50 metre ilerisine atmışlar ya abi öyle olmaz tam apartmanın önüne ataydınız dedim

İnsanlar o trafiğe ailesiyle, çocuğuyla çıkıyor. Sen her ne kadar "bişey olmaz alkollü 20 kez kullandım" desen de trafikteki diğer insanları kafana göre tehlikeye atma hakkın yok. Umarım akıllanmışsındır. Çok zor değil alkol aldığınızda araç kullanmamak. Dua edin kaza yapmamışsınız, yoksa böyle kolay kurtulamazdınız.

Bir de gelip bunu soruyor olabilmek garip gerçekten. Sonraki mesajınıza da bakınca bu rahatlıkla ehliyeti alınca tekrar alkollü kullanacaksınız anlamı çıkıyor galiba pek ders çıkarmış gibi değilsiniz. Sadece ceza ile kaldığına memnun olmalısınız. Umarım trafikte karşılaşmayız.

İnsanlar o trafiğe ailesiyle, çocuğuyla çıkıyor. Sen her ne kadar "bişey olmaz alkollü 20 kez kullandım" desen de trafikteki diğer insanları kafana göre tehlikeye atma hakkın yok. Umarım akıllanmışsındır. Çok zor değil alkol aldığınızda araç kullanmamak. Dua edin kaza yapmamışsınız, yoksa böyle kolay kurtulamazdınız.
"bişey olmaz alkollü 20 kez kullandım" desen de diye bir cümle kurmadım manüpilasyon yapmayalım . ayrıca alkolmetrede 172 çıkıp yarın saat sonra kan tahlilinde 56 çıkması bilimsel açıdan tutarlı değil. Yasal sınırda 50 promil. bir kaç saat geçtikten sonra etkisinin geçmiş olabileceğini düşünerek yola çıktım. Benim sorum böyle bir durumla karşılaştınız mı tecrübeleriniz neler oldu şeklindeydi.

Bir de gelip bunu soruyor olabilmek garip gerçekten. Sonraki mesajınıza da bakınca bu rahatlıkla ehliyeti alınca tekrar alkollü kullanacaksınız anlamı çıkıyor galiba pek ders çıkarmış gibi değilsiniz. Sadece ceza ile kaldığına memnun olmalısınız. Umarım trafikte karşılaşmayız.
Neden garip olsun ki bu platformdaki her kullanıcının arabası var ve bir çok kişinin başına gelebilir . Rahat olduğumdan bahsetmişsiniz oturup ağlamanın da pek bir şeye faydası yok. ayrıca ''ehliyeti alınca tekrar alkollü kullanacaksınız anlamı çıkıyor'' gibi cümlelerden sizin ne kadar ön yargılı bir insan olduğunuzun göstergesi. Trafikte de karşılaşırsak ne olur merak ediyorum doğrusu

Burada
Akıl başta degil yaştadır kuralı işler

22 yıl önce (alkol alıp 80 le saga tam dönüşlü caddeye dönmeye yeltenmenin sonuçlarını yaşamış biri olarak. (Refuje toslayıp agaca dalma)

Konuyu acan arkadaş

35 inden sonra veya 45 yaşında zaten alkollü araç kullanmayacaktır . Bu kesin !

Ama o vakte kadar hayatta kalmak , trafikteki diger insanları tehlikeye atmak durumu icinde , akıl yaşta degil baştadır kuralı işler.

Ben bi corba kaşığı isot urfa biberi 23 yaşında tecrübe ettigim icin üzerine 22 yıl daha kazasız / alkolsüz sekilde 45 yaşına vardım

Benim şahsi fikrim Alkollü araç kullanım 0,00 olmalı üstünde limitle araç kullananın ömür boyu ehliyetine el konulmalı. Ayrıca kademeli olarak hapis cezası almalı.. Hatta memuriyet vb kamu görevi yapamamalıdır. Alkollü araç kullanmanın mazereti olmaz. Kimse malını canını yolda bulmuyor. Kimsenin keyfi çin bir çocuk babasız büyümemeli Hiç bir anne evlat acısı yaşamamalıdır. İsteyen istediği kadar alkol alabilir fakat şöför koltuğuna oturduğunda olacakları bilmeli. Buna cesaret ediyorsada bedelini ödemelidir.

Komiser; hayatımda ilk defa birisinin ehliyetini aldığına üzüldüğünü söyledi. Sonradan öğrendim ki ben talep etmediğim halde benim çıkar ve menfaatlerim doğrultusunda beni hastaneye götürmüşler. tahlil sonucu adli yargılamanın olmayacağı anlamına geliyor . Neyse @Savatage nin de düşüncelerine katılıyorum .

Geri
Üst Alt