2020 1.6 tdi motor ısınınca geç marş alma

Ayhan5353

Üye
İsim
Ayhan
Arkadaslar 2020 de sifir aldigim ama 1.6tdi dsg aracim. Normal kullanimda motor sogukken hic bir sorun yok. Fakat araba ile uzun yol yaptiktan sonra 20 25 dk mola verip araci tekrar calistirinca araba stop edecekmis gibi mars aliyor. İsteksiz can cekiserek mars aliyor. Hani aku zayif olur mars basar ama calismaz araba bu oyle degil. Tek mars vuruyor ama enjektore yakit az gidiyormus gibi can cekiserek isteksiz mars aliyor. Sanki stop edecekmis gibi mars aliyor. Nasil aciklayabilirim bilemedim dogrusu. Belki basina gelen vardir diye konu acmak istedim

Oncelikle gecmis olsun, geri donus valfi sanirim yada yakit basinc regulatoru gibi isimleri var bundan kaynakli olabilir. Bir diger ihtimal gec calisma oldugunda egzozdan duman fln atiyor mu? Bu ihtimalde de (sesli dusunuyorum) bir sensor arizasi sebebiyle bu arizayi yapiyor olabilir mi?

Oncelikle gecmis olsun, geri donus valfi sanirim yada yakit basinc regulatoru gibi isimleri var bundan kaynakli olabilir. Bir diger ihtimal gec calisma oldugunda egzozdan duman fln atiyor mu? Bu ihtimalde de (sesli dusunuyorum) bir sensor arizasi sebebiyle bu arizayi yapiyor olabilir mi?
Duman atma yok hocam. Sadece uzun yol sonrasi yaklasik 30 dakka mola vereyim calistirayim tekliyor gibi marş aliyor. Stop edip hemen calistirsam yine sorun yok. Cok enteresan bir durum.

Geri
Üst Alt