Kaput Koruma Filmi

ariza

Üye
İsim
ali rıza
Aracımla nadiren olsada uzun yola çıkıyorum ve malum uzun yolda kaputa taş vs sekmesi boya kalkmasına yol açabiliyor, henüz bu tip bir durum oluşmamışken bir kaput filmi yaptırmayı düşünüyorum konuya hakim arkadaşlara birkaç sorum olacak

1- hangi kaput filmi STEK Dyno-lite mı STEK Dynoshield mi ? yada başka marka önerisi?
2- Bu kaplamaların ömrü söylenildiği gibi 10 yıla kadar çıkabiliyormu? (Aracım kapalı garajda duruyor)
3- fiyat konusunda yakın zamanda yaptıran varsa paylaşabilirmi?
4- kaput artı ön farlar için düşünüyorum aydınlatmaya bir zararı olurmu far üstleri için?

Merhaba, 2017 yılında aracımı bayiden alır almaz 1 kaç gün içinde 3M marka kaput filmi çektirmiştim.O zamanlar bile bin lira civarı para ödemiştim.Evet, uzun yolda taş sıçramalarına karşı oldukça faydalı oldu, lakin gün geçtikçe sararmaya başladı.Ve aklıma film çıkardığımda sorunsuz çıkacakmı, yapışkan izi kalacakmı soruları rahatsız etmeye başlamıştı.Yaklaşık 3 4 ay önce ön kaputum artık güneşten, tozdan kirden farklı bir renk görüntüsüne ulaşmıştı ki, sökmeye karar verdim.Güneşte bir kaç saat beklettikten sonra yavaş yavaş söktüm, temiz bir şekilde çıktı.Yeniden sıfır araba alsam kaput filmi kesinlikle düşünmem, arabanızın güzelliğini, keyfini siz çıkarın, ileride satacağınız kişiye saklamayın derim.

Aracımı aldığım kişi 2018’de Stek Dynoshield kaplatmıştı kaputu. Gerçekten çok faydalı. İnatçı bir lekeyi çıkarmaya çalışırken kil hamuru ile biraz baskı uygulamışım, film üzerinde oluşan kılcal çizikler zamanla kayboldu. Aracımın rengi sarı olduğu için sararma konusunda bir şey diyemeyeceğim. Niyetiniz varsa geciktirmeyin. (y)

Bende sifir aldığımda yaptirdim.Cok faydasını gördüm.Uzun yolda hatta filmi delen taş izi bile var film olmasa daha beter olurdu.Markasini bilmiyorum ama bir gram sararma solma yok.cok memnunum.

Gunumuz ppf kaplama fimlerde teknoloji cok gelisti diye dusunuyorum. Eskiden olusan sararma falan artik olmayabilir. Ben izmirde kastyle diye bir yere yaptirmayi dusunuyorum. Bu tur konularda hep ust duzey malzeme ve iscilik kullaniyorlar. İnstagramda gordugum kaplama uygulamalari basarili idi. Ve sicak gordugunde kendi kendini onariyor yeni kaplamalar artik. Yeni bmw izgaralarindaki gibi. Malzeme muhendisligi cok gelisti artik. Ben de yakin zamanda fiyat alip uygulatacagim burdan paylasirim. Eski arabamdaki kaput uzerindeki tas izlerini hatirliyorum da.. bu arabamda olsun istemem. Baskasi icin degil kendim icin temiz temiz binmek icin

• Beğen
Tepkiler: SCC
Stek için çok büyük fiyatlar söylediler bana full araç kaplama için. Ön taraf komple 3M kaplattım.

Nerede yaptırdınız hocam ve maliyeti ne oldu?

Beşevler küçük sanayide film + kaput koruma Altay'a yaptırdım. Malzeme kalitesi ve işlik orta diyebilirim, büyük para vermeyeyim istediğim zaman sökeyim yenisini yaptırayım diye düşündüm. Pazarlık da yapılabiliyor biraz.

Kaput koruma'da tampon, çamurluk ve farı da kaplamalarını istedim. Yaptılar sağolsun. Tamponda ufak bir taş izi fark edince (alırken yolda oldu galiba) suyu biraz yakın tutunca film kesildi biraz :) Bir de yine tamponda bir köşede kıvrım üzerinde hava kaparcığı yaptı aslında iğne ile havasını alıp sıcak hava tutsam düzelirdi uğraşmadım. Stek'de böyle bir şey olsaydı cidden üzülürdüm.

Bende komple stek sormuştum küçük sanayide ikizler cama 40-50 bin lira gibi fiyat aldım parça parça yaptıracağız mecbur önce kaput sonra tampon ve kapılar. Doğuş oto da yapıyoruz dedi ne kadar kaliteli bilmiyorum 24 bin lira fiyat vermiştiler nisan mayıs gibi.

Kaput ve ön farlar STEK Dynoshield (10 Yıl Garantili) yapıldı. Fiyat 5000TL. Oldukça memnun kaldım işçilik kusursuz, film yok gibi başarılı. Düşünenlere tavsiye ederim , artık uzun yola çıkarken kaç taş yarasıyla sonlandıracağız bakalım demeyeceğim. Birde aracımı uzun kullanmayı düşündüğümden Dynoshield tercih ettim STEK 5 yıl garantili Dynolite 3750 denmişti aynı işlem için. Bilgilerinize

Ekli dosyalar

• ss.jpg
    ss.jpg
    329.5 KB · Görüntüleme: 39

Geri
Üst Alt