yildirimsar06
Üye
Merhaba herkese, aracımı R Line görünüme çevirirken 18" Proteria jantları ve Champiro marka lastikleri ikinci el olarak alıp takmıştım. Üzerindeki lastikler 2018 tarhi çokda eski olmamasına rağmen fren mesafesi iyice uzayınca bende Dunlop Sp Sport Lm705 serisi 225/40/18 Lastikler ile değiştirmeye karar verdim. Buna istinaden de hazır sökülmüşken jantları Gunmetal rengine boyayalım dedik. Yedek parçacı olduğumuzdan dolayı sanayide tanıdık esnaf çok kaportacımızın bahçesinde bütün işlemleri halledip tabanca ile boyamızı attık. Masrafmiktarlarını da hemen aşağıda belirttim:
1 kilo gunmetal boya: 300 TL
1 kilo vernik: 120 TL
Zımpara vs: 25 TL
Jant Lastik Sökme takma ayırma: 100 TL
Jantlarımız ilk başta silver renkteydi. Bu görüntüde gayet hoş duruyordu ama değiştirmek istedik.
Jant lastiklerimi işyerimin deposunda kendim söküp kışlıklarımı taktım. Proteriaları ise bagaja atıp lastikçiye götürüp jantları ayırttırdım lastiklerden.
Jantları zımpara ile önce kuru 400-600 Sonra sulu 800 1000 zımpara ile pürüzsüz bi yüzey yakaladık.
Son olarak jantımızı boyadığımızda renk bu şekilde oldu.
Tekrar kışlıklarımızı çıkartıp Sıfır lastik taktığımız proterialarımızı takmak için aracı lifte kaldırdık.
Göbek logolarını da bu şekilde taktık bence görüntü gayet güzel oldu.
İşçiliği kendimiz yaptığımız için masrafımız 500 TL Civarı bir maliyetle 2 takım jant boyamış olduk. Aynı renkte Vito 119 CDI Aracımızın jantları da boyandı onun da görseli şu şekilde:
1 kilo gunmetal boya: 300 TL
1 kilo vernik: 120 TL
Zımpara vs: 25 TL
Jant Lastik Sökme takma ayırma: 100 TL
Jantlarımız ilk başta silver renkteydi. Bu görüntüde gayet hoş duruyordu ama değiştirmek istedik.
Jant lastiklerimi işyerimin deposunda kendim söküp kışlıklarımı taktım. Proteriaları ise bagaja atıp lastikçiye götürüp jantları ayırttırdım lastiklerden.
Jantları zımpara ile önce kuru 400-600 Sonra sulu 800 1000 zımpara ile pürüzsüz bi yüzey yakaladık.
Son olarak jantımızı boyadığımızda renk bu şekilde oldu.
Tekrar kışlıklarımızı çıkartıp Sıfır lastik taktığımız proterialarımızı takmak için aracı lifte kaldırdık.
Göbek logolarını da bu şekilde taktık bence görüntü gayet güzel oldu.
İşçiliği kendimiz yaptığımız için masrafımız 500 TL Civarı bir maliyetle 2 takım jant boyamış olduk. Aynı renkte Vito 119 CDI Aracımızın jantları da boyandı onun da görseli şu şekilde: