Tüvtürk muayene esnasında aracımıza çarptı

Tulkas

Üye
İsim
Emre
Aile aracımızın bugün muayenesi vardı, muayene istasyonunda aracı içeriye görevliler aldılar arkadan gelen yine görevlinin kullandığı araç bizim aracın arkasına çarptı. Araç ağır vasıtaydı baya bagaj kapağına hasar verdi. Muayene istasyonundakiler her türlü zararı karşılayacaklarını söylediler rapor tutanak tuttular yarın aracı ford servisine götüreceğiz ama süreç ne olur bizim kasko sigortaya yani bize maddi açıdan bir zararı dokunur mu? 🤦🏻‍♂️

Çok geçmiş olsun. Da neden kaskodan sigortadan yapılacak?

@Kysr038 sağolasın hocam yok bizim kasko sigortadan yapılmayacak zaten, ben sonunda iş bize patlar mı diye yazdım

İnşallah öyle birşey olmaz hocam. Bir avukattan destek almak da gerekebilir bence, aracın o bölgede daha önceden kazası yoksa, değer kaybınız da oluşacak. Bunun üzerine uğraşılabilir mi?

Tekrardan geçmiş olsun can sıkıcı bir durum gerçekten.

@Kysr038 değer kaybı için ne yapmak lazım hiç bilmiyorum hocam sigortacıyla görüştüm mahkemeyle alınır değer kaybı diyor karşı tarafın sigorta şirketinden

@Kysr038 değer kaybı için ne yapmak lazım hiç bilmiyorum hocam sigortacıyla görüştüm mahkemeyle alınır değer kaybı diyor karşı tarafın sigorta şirketinden
Aynen hocam. Arac yapildiktan sonra deger kaybi basvurusunda bulunmaniz gerekiyor. İster sigorta sirketine kendiniz basvuru yapin isterseniz de bir avukat araciligiyla yapin. Benim 2 kez tecrubem oldu ikisinde de avukat ile hallettim.

@Mustafabh çok geçmiş olsun size de hocam nasıl yapmamız gerektiğiyle ilgili süreci boş geniş bir zamanınızda yazıp söylerseniz çok çok memnun olurum gerçekten

Öncelikle geçmiş olsun.
Değer kaybı almak çok kolay, aracılara komisyon vermenize gerek yok. Servisin aracınuza uyguladığı işlem bittikten sonra eksperin kaza sonrasında tuttuğu raporu eksperin çalıştığı şirketten talep edip alıyorsunuz ve karşi tarafın trafik sigortasını yaptırdığı şirkete dilekçe ekinde yolluyorsunuz.
Eksperin şirketinden bu hasardan ne kadar değer düşüklüğü talep edebileceğinizi öğrenebilirsiniz. Atıyorum 10bin talep et dediler, dilekçede 10500 talep edersiniz 9500 civarı hesabınıza yatar misal.
Sizin mahkemeyle işiniz yok, mahkemeyle işi olan size çarpan aracın sahibi, size ödeyeceği değer düşüklüğünü ( sigorta ondan alacak sonradan çünkü ) tüvtürk'ten talep edecektir.
Tabi ben normal koşullara göre yazdım. Tüvtürk içinde olan kazaların özellikli bir durumu var mıdır bilmiyorum.

@nebraska hocam biz direkt tüvtürkle muhattap olacağız çarpan araçla işimiz yokki, yoksa varmı? Bize orada tüvtürk görevlisi tüm masraflarınızı karşılayacağız rahat olun dedi diğer aracı gönderdi, çarpan aracın sahibiyle hiç muhattap olmadık biz sadece tüvtürkle muhattap olduk

@nebraska hocam biz direkt tüvtürkle muhattap olacağız çarpan araçla işimiz yokki, yoksa varmı? Bize orada tüvtürk görevlisi tüm masraflarınızı karşılayacağız rahat olun dedi diğer aracı gönderdi, çarpan aracın sahibiyle hiç muhattap olmadık biz sadece tüvtürkle muhattap olduk
Değer düşüklüğü trafik sigortasını yapan şirketi ilgilendiren bir durum.
Tüvtürk aracınızı yaptırır ama değer düşüklüğü vereceğini sanmam, sigortacınızın dediği gibi sanırım mahkeme yolu açık.
Tüvtürk içinde olan kazalarda özellikli bir durum var mı forumda bilen vardır belki.

Güncelleme*
Tüvtürk te şöyle bir durum varmış eğer kendilerinin sebep oldukları hasarın onarım tutarı 20.000 tlnin altındaysa kendi sigortaları devreye girmeden ödeniyormuş, 20.000 tlyi geçen onarım tutarlarında kendi sigortaları devreye giriyor ve o şekilde hallediliyormuş.

Bizim aracın onarım bedeli proforma faturada 21.700 tl çıktı yani sigortaları devreye girdi eksper onayıyla aracın arka bagaj kapağı değişecek.

Benim merak ettiğim hususlar sigorta devreye girdiği için bizim aracın tramerine bu işler yansır mı yansımaz mı?
Değer kaybı talebinde bulunurken o sigorta şirketinden mi değer kaybı talep edeceğiz yoksa buradaki muayene istasyonundan mı?

Tramere isler hocam. Sigorto sirketine bir dilekce ile basvurabilirsiniz.

@Mustafabh 20.000tl altında bi masraf çıksaydı sigorta devreye girmeseydi tramere işler mi hocam?

Hocam net bilgim yok. İslemezdi diye tahmin ediyordum ama tahmin bu. Forumda @mufayu hocam anliyordu bu islerden diye hatirliyorum.

Aracınız herhangi bir sebeple “kaza” durumu yaşadıysa ve bu kazanın onarımı sigorta şirketleri aracılığıyla yaptırılacaksa tramere işler. Zaten tramer sisteminin amacı aracın hasar geçmişinin kaydını tutmaktır. Camı kaskodan ücretsiz değiştirseniz bile sigorta şirketi devreye girdiği için tramere işler. Hasarı karşı tarafın sigortası karşılayacağı için sizin tramerinizde bedelsiz “çarpılma” olarak görünecektir. Detaylı olarak sorgulanırsa onarımda yapılan işlemlerin detayına ayrıca ulaşılabilir. Aynı zamanda sizin kaskonuzun hasarsızlık indirimi de bozulmaz. Geçmiş olsun.

Geri
Üst Alt