Volkswogenim uygulamasından canlı destek kısmından soru sordum, beni 24saat servis kısmı gibi biryere yönlendirdi. Aradim, onlarda beni bir servis uzmanına aktardilar. Derdimizi anlattım. Surekli gittiğim servisten bir usta olduğunu (tanımıyorum) kendisi telefonda söyledi. Far ayarını nasil yaparım kısalar yakına düşüyor dedim. "Aracta ışık ayarlari menüsünde yükseklik ayarı varsa ordan yapabilirsiniz beyefendi" dedi. Oyle bir segme ve ayar yok dedim. Plaka verdim. " sizin aracta yeni tip zenon far var, o yuzden serviste biz yapacağız" dedi. 2021 model aracta nasil far ayarı olmaz. Her defasında servise mi gideceğim dedim. Artik böyleymiş. Farlar zenon olduğundan ayar koyulmuyor dedi.
Diyor ya ulan felek
çıldıracam
Usta önce farlarınızın Xenon olmadığını bilseydi iyi olurdu, sizin aracın farları Led far 'dır.
Life paket araçların farları Led Basic tip (merceksiz led) olduğu için araçta "otomatik far yükseklik ayarı" yoktur.!! (
Mk8 Style paket ile birlikte gelen Led Performance farlar (mercekli led far) bu far tipinde sistem --> aracı her çalıştırdığınızda ve sürüş halindeyken aracın yük durumuna ve yolun eğimine göre sürekli olarak farların yüksekliğini ayarlar. Mk7 Bi-Xenon araçlarda da aynı özellik (otomatik far yükseklik) ayarı mevcuttur.,
Sizin farlarınız Led Basic (merceksiz Led) olduğu için --> Uluslararası Trafik Kanunları gereği araç üreticilerinin (manuel far yükseklik ayarı) özelliğini araçlar koymaları mecburidir..!! Yani aracın markası ve modeli fark etmeksizin araçta (manuel yada otomatik far yükseklik ayarı özelliğini) araç üreticisi trafik yasaları gereği mecburen koyması zaruriyettir.!! kanunlar ve yasalar bunu zorunlu tutuyor (tüm dünyada).,
Şayet farlarınız Led Performance far (mercekli led far) olsaydı ve far ayarınız da bozuk olsaydı o zaman ustanın dediği gibi kendileri ayarlaması gerekirdi.
Siz burada farların --> far yükseklik ayarından bahsediyorsunuz., tatile çıktınız bagajı doldurdunuz aracı servise götürüp far yükseklik ayarı yaptıracaksınız, tatilden döndünüz yeniden mi far yükseklik ayarı için servise gidecekmişsiniz..!! telefondaki kişi bayan bi saçmalamış
Siz far yükseklik ayarından bahsediyorsunuz, Usta ise far ayarından (far seviye ayarından) bahsediyor, ikisi birbirinden tamamen farklı şeyler..!!
Daha önce de dediğim gibi en doğru bilgiyi aracınızın kullanım kılavuzundan öğrenebilirsiniz., size verilen kullanım klavuzunun far yükseklik ayarı ile ilgili bölümü bir okumanızı öneririm.,
Geçenlerde benzer bir konu başka bir Mk8 sahibi arkadaşımız yaşamıştı., onun sorunu media ekranında klima menüsünde MAX AC ikonu olmadığını söylemişti., diğer Mk8 Golf sahibi arkadaşlarda kendi araçlarının ekranlarındaki klima menüsü paylaştılar ve o arkadaşların klima menüsünde MAX AC ikonu mevcuttu.,
Kitapçıktanilgili konuyu okuyup paylaşırsanız, benim paylaştığım ekran görüntüsündeki aynı şeyler mi yazıyor yoksa sizin kitapçık farklı mı..? Eğer kitapçıkta far yükseklik ayarı hakkında açıklama yapılmış ise bu olay çok yüksek ihtimal media ekranınız eski yazılım vardır., yeni yazılım güncellemesi yüklenerek kolayca halledilir.
Aracı her seferinde servise götürmek gibi saçma şeyler olmaz. tekrar ediyorum --> siz far yükseklik ayarından bahsediyorsunuz, usta ise far ayarından bahsediyor (bu sizin yaşadığınız sıkıntı ile uzaktan yakından alakası yok).
Aracımın klima menüsünde Max AC ikonu yok, diğer Mk8 'i olan arkadaşlarda bu MAX AC ayar ikonu var mı? konuya bir göz atınız sizin durum da arkadaşın sıkıtısı gibi benzer yazılımsal bir sıkıntı;
https://www.golftutkusu.com/topic/18064-guencelleme-sonrasi-max-ac-tusu-gelmemesi-hakkinda/