Vites geçişi..

ugur.dogan

Katılımcı Üye

İsim
Uğur
Araç
Golf
Arkadaşlar iyi pazarlar herkese.

Manuel aracımda park halinde özellikle tam durup geri vitese takmaya çalıştığımda bazen ilk aşamada geçmiyor basıp öne alırken, tam geçmiyor hissi oluyor. Bu durum neyden kaynaklanabilir? Normalmidir?

Merhaba, bende de aynı durum var. Bazen inatla geriye geçmiyor. 1 veya 2 yapıp tekrar r yapıyorum. Kronik muhtemelen.

Merhaba, bende de aynı durum var. Bazen inatla geriye geçmiyor. 1 veya 2 yapıp tekrar r yapıyorum. Kronik muhtemelen.
Evet dediğiniz gibi bende 1 e alıp tekrar r yaptığımda düzeliyor. Özellikle dikkat ediyorum debriyajada tam basıyorum.

Aynısı benim araçta da oluyor genelde ilk çalıştırdığımda geri vitese atmak istediğimde geçmiyor ilk seferde, zorluyorum bazen dalgınlıkla basbayağı geçmiyor. 1.vitese atıp tekrar denediğimde daha kolay geçiyor.

Bununla beraber bende şöyle bişey de oluyor sizlerde de oluyor mu acaba, geri vitese atınca bi hafif kütürtü sesiyle beraber araç bi vuruntu yapar gibi sallanıyor işte o esnada zaten geri vitese biraz zor geçiyor.

Aynısı benim araçta da oluyor genelde ilk çalıştırdığımda geri vitese atmak istediğimde geçmiyor ilk seferde, zorluyorum bazen dalgınlıkla basbayağı geçmiyor. 1.vitese atıp tekrar denediğimde daha kolay geçiyor.

Bununla beraber bende şöyle bişey de oluyor sizlerde de oluyor mu acaba, geri vitese atınca bi hafif kütürtü sesiyle beraber araç bi vuruntu yapar gibi sallanıyor işte o esnada zaten geri vitese biraz zor geçiyor.
Evet hocam birebir aynılarını yaşıyorum. Ama pek takmadım nedendir niye oluyor diye. Kronik sanırım?

Debriyaj yenilemek diye bir tabir var. Bu durumlar icin. Tum manuel araclarda olur. Servis genelde bunu soyler; gecmiyosa debriyaji birakip yeniden tam basip deneyin. Bu kadar.

Yanlış bilmiyorsam geri viteste senkromeç yok golflerde, araç tam durmadan vites geçişi yapmayın, anlık olarak 1 e falan alıp tekrar geriye deneyin geçer, zorlamamak lazım ama. Sorun değil çoğu manuel araçta oluyor gördüğüm kadarıyla

Debriyaj yenilemek diye bir tabir var. Bu durumlar icin. Tum manuel araclarda olur. Servis genelde bunu soyler; gecmiyosa debriyaji birakip yeniden tam basip deneyin. Bu kadar.
Öyle de düzelmiyor özellikle ilk çalıştırmada illa önce vitesi 1e alıp peşinden geriye atıyorum ben hissedilir derecede daha rahat geçiyor öyle, ama yine zor geçiyor tabi.
Evet hocam birebir aynılarını yaşıyorum. Ama pek takmadım nedendir niye oluyor diye. Kronik sanırım?
Kronik diye düşünüyorum bende,manuel vites olup bu sorunu yaşamayan var mı acaba? Videosunu çektim konu açacaktım sizin gibi ama video silinince kaldı öyle.
Benim farkettiğim ilk çalıştırmada çok oluyor, ayrıca havalar soğukken daha çok yaşadığımı söyleyebilirim bu sorunu.

Selamlar l, benim manuel bendede geri vites zorluyor bazen. Bu sanirim kronik degil vitesin karakteri boyle.

Hatta bazi zamanlar 2 ve 3. Viteslerede gecmek icin uygun devir ve hizi istiyor. Sizdede bu sekildemi?

Arkadaşlar iyi pazarlar herkese.

Manuel aracımda park halinde özellikle tam durup geri vitese takmaya çalıştığımda bazen ilk aşamada geçmiyor basıp öne alırken, tam geçmiyor hissi oluyor. Bu durum neyden kaynaklanabilir? Normalmidir?
Hocam durum maalesef kronik. Herkes aynı tecrübeye sahip. 3 tane manuel Golfüm oldu. Hepsinde aynıydı. İlk kullanımda illa ki bir sertlik oluyordu. Çok fazla farkı Renault araç (Eşimin değişen şirket araçları) kullandığımız için aynı tecrübeleri onlarda da yaşadık. Onlarda geri vitese geçmeme durumu oluyordu. Arkadaşların dediği gibi debriyajı bırakıp tekrar basarak geri vitese geçiyordu. Bu işin mutlaka bir teknik izahı vardır ancak aracınızda bir problem olduğunu düşünmüyorum.

Bende bı soru sorayım aracı aldığımda da farketmiştim araç durduğu yerde kontak kapalı vitesleri geçirirken lıkır lıkır ses geliyor geçen arkadaşında dikkatini çekti bu araçta bu ses normal mi dedi bence de bu model araçlarda normal değil gibi sizinkilerde mi öyle

Hatta bazi zamanlar 2 ve 3. Viteslerede gecmek icin uygun devir ve hizi istiyor. Sizdede bu sekildemi?
Bende o anlamda bir şey olmuyor. Sadece geri viteste arada geçmemezlik oluyor. Boştayken bastırıp geriye atarken önde köşede kalıyor geçmiyor. Sonra düzeliyor.

Geri
Üst Alt