berkantgnd
Üye
Arkadaşlar merhaba, 1 hafta önce 2013 model Golf 7 1.6 TDI BMT (DSG) aracımı aldım. Aracı ortalama 90-100 km/h hızla 6-7. Viteste yaklaşık 20 dk kullandıktan sonra ışıklarda durduğum zaman start stop sisteminin devreye girmediğini ve durduğum zaman araçta çok hafif sallantı olduğunu ve devirin 900/1000 civarında olduğunu farkettim. Daha önce hiç dizel araç kullanmamıştım ve bazı konuları incelediğimde DPF rejenerasyonu olabileceğini okudum. Bu durum DPF rejenerasyonu mu yoksa başka bir şey midir? Eğer DPF rejenerasyonuysa start stop devreye girmemesi ve araç durduğunda 900/1000 devirde hafif sallantı normal midir? Eğer bilgisi olan yada daha önce böyle bir durum yaşan varsa bilgilendirirse çok sevinirim.. (Işıklarda durup kalktıktan sonra tekrar bir sonraki ışıklarda start stop devreye giriyor ve devir normale dönüyor, start stop devreye girdiği için sallantı gibi bir durum da olmuyor)
Not: Bu durum yaşandıktan sonra aracı park ettim ve ilk kez fanın çalıştığını farkettim. Aracı kapattıktan sonra 4-5 dakika kadar yüksek sesli çalıştı ve durdu.
Herkese iyi forumlar…
Not: Bu durum yaşandıktan sonra aracı park ettim ve ilk kez fanın çalıştığını farkettim. Aracı kapattıktan sonra 4-5 dakika kadar yüksek sesli çalıştı ve durdu.
Herkese iyi forumlar…
Son düzenleme: