Araç Değiştirme ?

Rigel

Üye
İsim
Reşat
Selamlar. Kullanmış olduğum aracın 2 .sahibiyim. 2016 1.6 DSG Comfortline 93.000 km'de. Bakımları düzenli olarak yetkili serviste yaptırıyorum. 92.000 devridaim pompası ,triger ,gergi bilyası değişti. Yılda ortalama 15.000 km yapıyorum . Bunun 3000 km'si şehirler arası, geri kalan şehir içi yumuşak süren bir sürücüyüm .Çevremde bazı tanıdıklarım 100.000 olmadan satalım 100.000 den sonra satmak zor olur , kronik arızalar çıkabilir. Bu şartlarda bazı sorularım olacak ;

1- Aracımı satıp bir üst modele geçmek mi ? (Ortalama bütçem 50.000 TL)

2- Dizel aracımı satıp benzin olan modelleri ile değiştirmek mi ?

3- Aracıma binebildiğim kadarı ile binebilmek mi ?

4- Ortalama olarak kaç km'de aracımı satmalıyım ?

Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.

Aracınızı devamlı "çok yumuşak" kullanmayın. Yerinizde olsam değiştirmez. Bakımlarımı yapar binerdim. Kolay kolay eskitilecek makinalar değil...

**Antifrizi değiştirmediyseniz değiştirin. G13 antifrizli TDI araçlarda sıkıntı yaygın. Su genleşme kabının üzerinde mit silikat gibi bir ibare varsa, aşağıdaki fotodaki parçayı genleşme kabından çıkarttırın. Yeni G12 evo veya motul G13 antifrizle sistemi yenileyin.

20210307_134851.thumb.jpg.23974616e2fa48a077b9288874053255.jpg

Selamlar. Kullanmış olduğum aracın 2 .sahibiyim. 2016 1.6 DSG Comfortline 93.000 km'de. Bakımları düzenli olarak yetkili serviste yaptırıyorum. 92.000 devridaim pompası ,triger ,gergi bilyası değişti. Yılda ortalama 15.000 km yapıyorum . Bunun 3000 km'si şehirler arası, geri kalan şehir içi yumuşak süren bir sürücüyüm .Çevremde bazı tanıdıklarım 100.000 olmadan satalım 100.000 den sonra satmak zor olur , kronik arızalar çıkabilir. Bu şartlarda bazı sorularım olacak ;

Rigel hocam,

Lütfen sizde aynı hataya düşmeyin. 100.000'den sonra bir araca binilmez yargısı çok komik bence. Bakın siz ne kadar güzel saymışsınız şurasını yaptırdım şurasını yaptırdım tane tane... O çok bilen tanıdıklar taksitleri kredileri öderken size yardımcı olacaklar mı??? peşin peşin oturdukları yerden "100.000 den sonra bu arabaya binilmez" demesi kolay. Sanki kendileri her sene sıfır bmw arabaya biniyorlar 10.000 km-20.000 km gelince de satıyorlar. Peşin hükümlü, hiçbir şey bilmeyip konuşan tipler...

Şimdi gelelim yeni alacağınız arabaya; hiç geçmişini bilmediğiniz muallak dolu 70.000 km de (belki de filo çıkması) bir araba sizin arabadan daha mı iyi? Para konusuna gelirsek, 50.000TL bütçe şu an donanım paketi açık konuşalım.

Bırakın araç yenilemeyi, comfort olan aracınızı aynı temizlikte aynı km aynı değişen boya sayısında bir highline ile değiştiremezsiniz. Yılda 15.000 km yapan birisi olarak benzinli olana geçeyim demişsiniz yakıt masrafı üzer sizi, şu kriz döneminde eldeki kuş damdaki kuştan hayırlıdır derim tek cümleyle. Aracınıza gönül rahatlığıyla 120 ye kadar binin bence... Bana kalsa 140.000 km kadar binerdim ayrı konu.

Hiç macera peşinde koşmayın. 50.000 ile farklı yatırımlar yapın. Yada bütçeniz elveriyorsa üzerine 300.000-400.000 koyun yeni kasa alın.

Son düzenleme:
İkinci el piyasası şu an tüm dünyada şişik. Üzerine 50.000₺ koyup 1-2 yıl daha gencini almak hiç bir şey katmayacaktır. Dünya yeni bir krize sürüklenmezse 1-2 yıla sıfır araba piyasası rahatlayınca ikinci el piyasası da hak ettiği yerelere dönecek.

İkinci el piyasası gevşerse model yılı yüksek araçlar eriyip gidecek. 2015 üretimli araçlara bugün bile 30.000 dolar isteniyor. üstelik sıfırı 40.000 dolar iken. 2 yıl sonra sıfır araç bulunabildiğinde 10 yaşında olacak olan 2015 model araca kimse bu parayı geçtim yakınına yaklaşan rakamları bile hak görmez.

Araç alma işini ihtiyacınıza göre şekillendirin, ihtiyacınız olmadığı için bana kalırsa başkasını fikri üzerine borçlanmayın, sonuçta ödeyecek olan sizsiniz :) Değiştirmek istiyorsanız ve ileride ikinci el değeri önemli ise bütçenize giren model yılı yüksek 2021 veya 2022 araçlara bakın.

Bilgiler için teşekkürler. Birazda olsa bir fikir oluştu. Aracımı aslında seviyorum problem yaşamıyorum. Malum Km yükselmesi ister istemez sorunlar çıkarır algısı oluşuyor. Bugüne kadar genelde 100 binde satıp 13 14 binde araçlar alıp bindim. Günümüz şartlarında malesef bunu yapma şansım biraz zor gözüküyor. Bu durumdan dolayı kafamda 150.000 'ne kadar binip satma fikri var. Benzinli araç için ise şehir içi bindiğimden dolayı sessiz ve DPF sorunu pek yaşanmıyor diye biliyorum. Sonuç olarak aracımızla mutlu mesut bir şekilde devam edeceğiz.

Bende aynı ikilemdeyim hocam, 100bini yeni geçmiş 1.6 tdi highline aracım var ancak üzerine biraz koyup sıfır benzinli araç alma niyetim var Skoda Kamiq gayet hoş geldi gözüme bayii ile görüştüm 823 e füme 1.5 premium paket cam tavanlı 18 jantlı araç vardı çok kararsız kaldım ama aracıda hemen elden çıkarmak mümkün değil o yüzden kaldı şimdilik

bence aracı satmayın 50 k üstüne verip çok üst düzey bir araç alamassınız oda ayrı konu

120 bin km'de 10 yıllık bir 1.6 TDI CAY aracım var. Satıp ancak belki 0 km egea cross 1.4 manuel araç alabiliyorum. Varsın km ve yaşından dolayı aracım 20 bin hadi bilemediniz 30 bin masraf çıkarsın (EGR, DSG kavrama, volan, alt takım, motor kulağı, süspansiyon vs). Bırakın 120 bini 300 bini görür 1.4 egea'nın içinden de geçer.

Temiz TDI aracını satmayı yinede düşünen varsa değerlendireyim :)

@Rigel

- Üst modele geçmekten kastına anlamadım ama satıp üzerine 50 bin koyup egea 1.0 araçlara bineceksen çok büyük hata yaparsın.

- Benzin ya da dizelin pek bir farkı kaldığını düşünmüyorum.

-Aracınıza binebildiğiniz kadar binin.

VW araçları 500 binde satılığa koy değerinde koyarsan iki günde satarsan kardeşim o kadar endişe yapmayın.

(2013 1.6TDI DSG kullanıcısıyım aracı 110 binde aldım şuan 195 binde, bakımlarını zamanında yaptırdığın sürece hiç bir sıkıntı çıkarmaz yoluna devam edersin. Varsın biraz masraflı arızalar çıkarsın, yolda verdiği keyif her şeye değer. )

Arabayı “100 binden sonra satmak zor olur” diyen kafa ile “renginden dolayı satmak zor olur” diyen kafa aynı kafa. Üst segment veya sıfıra yakın bir araç almadığınız sürece, geçmişini bildiğiniz aracınızı elinizden çıkarmak sizi sadece üzer. Aracınız yerine çevrenizdeki bazı tanıdıklarınızın modelini yükseltin. :)

100 binden sonra araç satışı zordur denilen durumda sadece bizim ülkeye özgü bir durum sanırım . aynı ‘çamurluk boyalıymış abi bu araba alınmaz’ kafasındaki insanlar . herkes bütçesine göre araç bakar her aracın ne olursa olsun bi alıcısı mutlaka vardır ki sizin aracınız anlattığınız kadarıyla gayet düzgün bakımlı bir araç. eğer üzerine daha fazla koyup 40/50 bin km de golf yahut muadili araç alabiliyorsanız değerlendirin derim … diğer konuda hiç endişeniz olmasın binmeye devam edin ne zaman bütçeniz üzerine 3/5 yaş gençleştirip sizin ki kadar temiz bir araç almaya yeterse o zaman düşünün bence

Merhaba, 100.000 km den sonra aracı satmak zor olur diyenlerden dolayı malesef piyasa iyice karıştı. 100.000 km bakımlı bir araba için yüksek km değil. Emin olun gider üst model alırsınız 50 000 km olur sizin gibi bakım yapmamıştır öylesi daha kötü. Empati yaptığımda ben olsam kendi bildiğim araca binmeyi tercih ederdim.

Hocam hiç o 100bincilere bakmayın arabanın rutin bakımlarını yapın bu kilometrenin iki katını çok rahat yapar ve istediğiniz zaman da satarsınız. Ben eski arabamda 1.6 crdi motor ile sıfır arıza 177binkm yaptım yazılım da vardı. Bu işin sırrı rutin bakımlar ve biraz dikkatli kullanmak. Her türlü alıcı çıkar temiz ve bakımlı bir arabaya. Sıfır almayacaksanız hiç boşuna geçmişini bilmediğiniz araca geçmeye gerek yok.

Geri
Üst Alt