Boya Kalkması ve Rötuşların Tutmaması

efg05

Yeni Üye
İsim
faruk
Araç
golf 7
Herkese merhaba
Aracım 2015 model GOLF beyaz renkte sanırım beyaz renklerın boyası biraz ince kalıyor tavan - ön cam kesişiminde boya kalkması oldu 4-5 ay oldu alalı alırken de vardı.
başına gelen varsa yada herhangi bi önerisi veya görüşü olan varsa yorum beklıyorum teşekkürler herkese kolay gelsin .

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2022-08-16 at 14.23.09.jpeg
    WhatsApp Image 2022-08-16 at 14.23.09.jpeg
    197.2 KB · Görüntüleme: 154
  • WhatsApp Image 2022-08-16 at 14.23.09(1).jpeg
    WhatsApp Image 2022-08-16 at 14.23.09(1).jpeg
    182.4 KB · Görüntüleme: 141

Merhaba,

Tavanda boya kalkması kolay kolay olmaz, ama aracınız daha önce tavandan hasar alıp sonradan boyandıysa macundan dolayı boyanız atabilir. Resimlerde de belli oluyor alt tarafta astar ya da macun var. Eğer dışarıda durup ısıdan dolayı olsa , boyanın üstünde ki vernik bozulurdu.

Boyatmaktan başka çare yok gibi, cam değişimi vs olduysa ondan sonra atmış olabilir ya da fabrikasyon bir hata olabilir.

Hocam onceden nemli yerlerden ic anadoluya arac getirmezdi biniciler nemli yere alisan araba kuru yerde cabuk curur boyasi atar diye
siz boyle gosterince aklima buyuklerin o sozu geldi gecmis olsun
arac uzun yolda kullanildiysa oralarda biriken sinek pisliklerini temizlemek icin kimyasal dokmus olabilirler diye dusunuyorum, o da boyaya zarar vermis olabilir

Bu olay sanırım Volkswagen lerde kronik. Daha önce sahibindendeki bir ilanda bu sorunun aynısından B7 passatta da görmüştüm. Tavanın üç kısmına lokal boya yaptırarak çözmüş. Fiyatı uygun olduğu için ve fotoğraflar elinde olduğu için ilanda çok durmadan satıldı.

• Beğen
Tepkiler: SCC
Merhaba,

Tavanda boya kalkması kolay kolay olmaz, ama aracınız daha önce tavandan hasar alıp sonradan boyandıysa macundan dolayı boyanız atabilir. Resimlerde de belli oluyor alt tarafta astar ya da macun var. Eğer dışarıda durup ısıdan dolayı olsa , boyanın üstünde ki vernik bozulurdu.
aracı alırken ekspere soktum araç full orjinal hatasız boyasız ama gel gör ki böyle bi sıkıntı var anlam veremıyorum

Boyatmaktan başka çare yok gibi, cam değişimi vs olduysa ondan sonra atmış olabilir ya da fabrikasyon bir hata olabilir.
cam da orjinal değişim falan yok araçta orjinal raporlara göre ekspere göre ama başka bi çözüm görünmüyor elbette.

Bu olay sanırım Volkswagen lerde kronik. Daha önce sahibindendeki bir ilanda bu sorunun aynısından B7 passatta da görmüştüm. Tavanın üç kısmına lokal boya yaptırarak çözmüş. Fiyatı uygun olduğu için ve fotoğraflar elinde olduğu için ilanda çok durmadan satıldı.
çevremde bu şekilde soyleyenler var kronık olağan bişey daha önce bende gördüm diyorlar ama benım henüz karşıma çıkmadı ama en iyisi iç bişey yaptırmamak satarken açıklamaya çalışmaktan ıspatlamaya çalışmaktan daha kolay gibi

Bende ilk defa böyle bukadar boya atması görüyorum o bölgede, boyanın altındaki sarı kısım macuna benziyor normalde boya kalktı soyuldu diyelim boyadan sonra metalle karşılaşmak gerekir

Bende ilk defa böyle bukadar boya atması görüyorum o bölgede, boyanın altındaki sarı kısım macuna benziyor normalde boya kalktı soyuldu diyelim boyadan sonra metalle karşılaşmak gerekir
astar olması lazım macun değildir

Geri
Üst Alt