Golf 7 Arka Balata Seçimi

hakline

Üye
İsim
Yusuf
Araç
golf 7 1.6 tdi
Golf 7 1.6 tdi aracım için arka balata değişimi yapacağımda hangi markayı önerirsiniz bosch baktım 370 lira gibi bir fiyatı var diğer markalar nasıl size zahmet bana bir fikir verebilir misiniz ??*

Geçen hafta doğuş oto kartal'da arka balataların değişimini yaptırdım ben de, daha ömrünün yarısında olmamasına rağmen bosch marka takılı olan balatalarımı ses yüzünden söktürtüp orjinal balata takılmasını istedim, Textar takmışlar. Şu an için herhangi bir sürtme sesi vs yok. Bosch kesinlikle önermiyorum balata'da. Textar harici TRW, Feredo ve Ate'de bakabilirsiniz. Fiyat olarak biraz yüksek oluyor ama Ate'nin de çok iyi olduğunu duyuyorum genelde marka olarak.

Textar, ferodo, ate markaları iyidir, eğer disk durumunuz iyiyse ve balatalar orjinal ise ses sorunu yaşamamanız gerekiyor. Bosch marka ürünler artık herhalde ülkemizde en alt seviye versiyonları satıldığı için midir bilinmez. Sorun yaşayan çok fazla var malesef.

sesten yana bende çok şikayetçiyim orjinalleri azaldığı için söküp ate takmıştım ön arka.Arkalar ötüyordu kesilmedi yaklaşık 2 bin km kullanım yapmama rağmen bu sefer de frenciye gidip diskte hafif kenarlarda girinti vardı ufak torna yapıldı ferado takalım diye diretti verip taktırdım daha 2 aylık ateyi söküp ferado da ötüyor.Şimdi düşünüyorum ozaman ustaya da söyledim diskleri taşlamadan sonra ateleri takalım diye yok kesmez sesi yer yapar bu sefer başka takarken yine ses olur dedi.Belki ateleri taksaydık ozaman sesi kesmiş olurdu aklımda o var.

ben yaklaşık 6 ay önce ön arka fren balatalarını Bosh serviste değiştirdim.Bu sırada diskleri de tornalattım. İlk 500 km bi ses oldu sonrasında çok şükür kesildi.Şimdilik bir şikayetim yok

Hocam ben zegen marka kullanıyorum hiç bir ses veya falsosunu görmedim tavsiye ederim.

Ben Ate diyorum. Servis ürünleri de Ate. Ayrıca çok araştırdım diğer ürünlerin servis harici ürünleri kalitede bir tık düşüş ile satılıyor. Atede böyle sıkıntı ile karşılaşmazsınız. Ben atenin performance seramik balatasını aldım. Gayet memnunum.

Diskin hatasız olması önemli sonuçta sesi balatalar boşta iken yapmıyor diske sürtünce yapıyor

Hella pagid - Para çoksa ATE

Ferodo - Bosch vs.. uzak dur. Ferodo ısınınca bosch her zaman ötüyor.

Fiyat performans hella pagid ...

Tdi da balata ötse de balata sesi duyulmaz

Traktör sesi balata sesini bastırır.

Tdi geyikleri
13 sene kadar pomp duse motorlu araç kullanan birisi olarak.:) Ses vardı ama en azından sağlam motorlardı ısınca sesi % 70 azalırdı :)
AMF motordan - CLH kodlu motora geçince dünya varmış dedim. Tdi CL ve uzantı kodlu motorlar çok başarılı ısınınca çok sessiz.

Motor haricinde arka koltuk altı çok rahatsız ediyor. Sürekli çalışan pompa / çalkalanma sesi onuda çözdüm çok şükür.

13 sene kadar pomp duse motorlu araç kullanan birisi olarak.:) Ses vardı ama en azından sağlam motorlardı ısınca sesi % 70 azalırdı :)
AMF motordan - CLH kodlu motora geçince dünya varmış dedim. Tdi CL ve uzantı kodlu motorlar çok başarılı ısınınca çok sessiz.

Motor haricinde arka koltuk altı çok rahatsız ediyor. Sürekli çalışan pompa / çalkalanma sesi onuda çözdüm çok şükür.
clh motorlar ses konusunda cok iyi arabama ilk binenler benzinli mi diyorlar
yalıtımda iyi golflerde

Hocam bende Golf 5 var yılbaşından önce mekanik bakım yaptırdığımda arka fren diskleri durumu iyidi ön fren diskininde birinde hafif kılcal çatlak olduğu için riske atmamak adına ön fren disklerini yenisi ile değiştim (yeni aldığım ön fren disklerinin markasını hatırlamıyorum alman menşeili bir üründü) ön ve arka fren balatalarınıda o zaman komple trw marka ile değişmiştim. Bir önceki aracımdada fren balatasında trw marka kullandığım ve ses yapmadığı için yine bakım zamanında trw markasını tercih ettim. Trw marka balatalar bende ses yapmıyor tavsiye ederim. diğer markaları kullanmadığım için birşey diyemeyeceğim.

Zegen marka arka Balata arkadaşda vardı. Kalite ve kullanımı nasıldır ? İyi kalitede ise taktıracağım

Ekli dosyalar

• 2FC64E25-091C-4E90-9CE5-7899A1E9F875.jpeg
    2FC64E25-091C-4E90-9CE5-7899A1E9F875.jpeg
    126.4 KB · Görüntüleme: 14
  • E5F8FD4E-2E9B-492D-87F2-E2D09540F8E5.jpeg
    E5F8FD4E-2E9B-492D-87F2-E2D09540F8E5.jpeg
    155.3 KB · Görüntüleme: 13

Geri
Üst Alt