Gaza Basınca Gelen "tıss" Sesi

berkantgnd

Üye
İsim
Berkant
Araç
Golf 7
Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 1 ay önce Golf 7 2013 model dizel bluemotion modelini satın aldım. Çok kullanışlı bir araç ve çok memnun kaldım. İlk aldığımdan beri farkettiğim bir şeyi danışmak istedim. Araç ile seyir halindeyken gaza bastığım zaman "tısss" şeklinde çok ince aslında hiç rahatsız etmeyen bir ses olduğunu farkettim. Bu sesi kalabalık yerlerde yada cam kapalıyken hissetmiyorum ve duymuyorum. Gaza oturduğum zaman geliyor ve ayağımı gazdan çekince ses kesiliyor, basınca tekrar geliyor. Fıskiye sesi gibi çok ince bir ses ve bu farkındalık oluştuktan sonra diğer VW ve Skoda marka araçlardan da bu sesin geldiğini farkettim. Bu konuda bilgisi olan varsa beni aydınlatabilirse çok sevinirim.

Herkese iyi forumlar dilerim..

Turbo dan geliyordur. Balansi bozulmustur muhtemelen ve size uyari yapiyor ben gidiciyim diye. Sahsi fikrim. Umarim tahmin ettigim gibi cikmaz tabi. Gaza bastigimda cikiyor dediginiz icin bu yorumu yaptim.

Turbo dan geliyordur. Balansi bozulmustur muhtemelen ve size uyari yapiyor ben gidiciyim diye. Sahsi fikrim. Umarim tahmin ettigim gibi cikmaz tabi. Gaza bastigimda cikiyor dediginiz icin bu yorumu yaptim.
Önceki 1.6tdi leonumda aynı ses vardı şu anki golfümde de aynı ses var hatta yazılım yaptırdıktan sonra ses çoğaldı benim hoşuma gidiyor rahatsız etmiyor :) ses egzoz tarafından geliyor dpf ile alaklı olduğunu düşünüyordum hiç kafaya takmadım ama bu yorumunuz biraz telaşlandırdı.

Önceki 1.6tdi leonumda aynı ses vardı şu anki golfümde de aynı ses var hatta yazılım yaptırdıktan sonra ses çoğaldı benim hoşuma gidiyor rahatsız etmiyor :) ses egzoz tarafından geliyor dpf ile alaklı olduğunu düşünüyordum hiç kafaya takmadım ama bu yorumunuz biraz telaşlandırdı.
Aslında farkındalık olarak sanırım bütün VW ve Skoda marka araçlardan geldiğini farkettim bu sese kafayı taktıktan sonra. Islık sesi değil, tıslama sesi gibi ve evet dediğiniz gibi hoş bir ses. Rahatsız etmediği için kimseye gösterme gereğinde bulunmadım ve araçta hissettiğim bir şey de yok açıkçası. Merakımdan sordum 😊

Geri
Üst Alt