Mk 7.5 1.4 TSI Highline Manuel aracı satıp Yeni Kasa Honda Civic 1.5 Vtec almam mantıklı mı?

Neogolf61

Üye
İsim
Squillacchi
İyi forumlar. 2017model 1.4 tsi golf 7.5 manuel cam tavan beyaz renk araca sahibim. Ailem büyüdü artık 2 çocuk var ve araç artık küçük gelmeye başladı. Bebek arabası bagaja ancak yetiyor. Çok fazla para eklemeden golf u satip honda civic almalımiyim. Aslında golf e kiyamiyorum ama satilinca da passat yada tiguan a gecilinir ama bütçe ne yazıkki el vermiyor. Başka goruslerinizede açığım. Görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim ...

Bagaj ve sonradan sattığımda 2. Elde kolay satılabilecek olmasından dolayı honda mantıklı geliyor ve yeni model bir arac
Bagaj mı dediniz..?

Civic 'in bagajı 512 Litre ---> Octavia 'nın bagajı 600 Litre

Skoda Octavia 'da yeni model bir araçtır.,

VW Grubu --> Skoda/Seat vs.. 2. elde Japon araçlarına göre çok daha kolay satılacağını düşünüyorum.,

600 Litre devasa bagaj hacmi., iç mekan genişliği ve arka koltuk diz mesafesi olarak bırakın kendi segmentindeki C segmenti araçları ---> Passat gibi bir üst segment olan D segmenti araçlardan daha geniş iç mekan ve arka diz mesafesi sunuyor.,

Hatta Octavia iç mekan genişliği, arka koltuk diz mesafesi ve bagaj hacmi olarak E segmenti araçların pek çoğundan daha geniş alan bir sunan bir araçtır,

Mercedes E serisi bagaj hacmi 540 Litre
Audi A6 bagaj hacmi: 530 Litre

Ülkemizdeki malum yakıt fiyatlarını hesaba katarsak TSI motorun en tasarruflu benzinli motor olarak kabul edebiliriz.,

Civic'teki 1.5 Turbo benzini motorun yakıt tüketimi ile TSI motorun yakıt tüketimini karşılaştırmanızı öneririm., yakıt cimriliği konusunda TSI motorun ezici bir üstünlüğü var.

Cvt şanzıman ve lpg ikilisi gözünüzü korkutmuyorsa olabilir. Alıp denemek lazım.

Bu arada bagajı geniş ama açılma şekli yönüyle yükleme indirme nasıldır bilemem. Bir de bebek arabanız Golf e ancak sığıyorsa bunda da yine çok boş alan bırakmayabilir. (fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla bazı boş bölümler var ancak koyulacak eşyaya göre uygun olmayabilir)

Bizde de 2 çocuk bisikleti, bebek arabası, çantası; lego gibi bagajı yerleştirmekten eşim şikayet ederdi sürekli. 2 sene sabrettim çocuklar biraz büyüdü, bebek arabasını çoktan ikinci elde sattım gitti, bisikletleri de bağa gidince sürüyorlar sadece. Bagaj bomboş.

Bazen darda kalınca bagaj pandizotunu eve çıkartmak da işe yarıyor aklınızda bulunsun. Eski toroslar gibi oluyor araç ama bebeğiniz yürümeye başlayana kadar bir süre işe yarar.

Gidip de üstü açık iki koltuklu bir spor araba veya çin markası bir araba almazsanız zaten satabilme derdiniz olmaz. Bence ihtiyacınıza bakın, bagajsa bagajı büyük araba, hacimse hacimli araba. A markası B markası fark etmez. Satmak için araba almak almaktansa ihtiyacınıza göre bakın.

Bahsettiğiniz gibi sorun bagajsa octavia bence çok güzel bir öneri. Ayrıca civic 10.000'de bir bakıma girerek hem bakım masrafı açacak üstüne de daha çok yakacak. Seçiminizde bunları da göze alın.

Abi o şanzıman nedir yaa habire motor bağırıp duruyor araba hızlanıyormu gidiyormu neden bağırıyor neler oluyor bu arabada diyorum.

Civic güzel araç, bende aynı sebepten sedan otomobile geçtim. 182 hp müthiş performans.

İyi forumlar. 2017model 1.4 tsi golf 7.5 manuel cam tavan beyaz renk araca sahibim. Ailem büyüdü artık 2 çocuk var ve araç artık küçük gelmeye başladı. Bebek arabası bagaja ancak yetiyor. Çok fazla para eklemeden golf u satip honda civic almalımiyim. Aslında golf e kiyamiyorum ama satilinca da passat yada tiguan a gecilinir ama bütçe ne yazıkki el vermiyor. Başka goruslerinizede açığım. Görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim ...
Aynı sebepten bende aracımı satıp Octavia bakıyorum. Sadece bebek arabası bagajı iptal ediyor yan koltukta insan yerine artık bebek eşyaları oyuncakları ile seyahat ediyorum. Yalnız octavia da 1.6 TDİ DSG şuan ki yakıt fiyatlarına göre mantıklı olur mu onu kestiremiyorum. TSİ'dan TDİ'a geçiş düşündürüyor açıkcası.

Geri
Üst Alt