Buji kaynaması :(

musiqzz

Üye
İsim
Oğulcan
Araç
Scirocco
Selam arkadaşlar herkese,

Geçtiğimiz günlerde aracım motor arıza ışığı yakıp söndürdü (1.4 tsi 122) ben de ustama götürdüm hata kodlarından kontrol ettirmek için.
2 ve 4. silindir ateşleme arızası vermiş, bobinler 140 bin km deydi bende bobinlerle beraber bujileri de değiştirdim lakin zurnanın zırt dediği yere gelelim :)
4 bobin değişti 3 buji değişti vee 4.silindir bujisi çıkmadı kaynamış üst silindir kapağına... ertesi gün yola gideceğim için usta zorlamayalım kırılırsa silindir kapağı açılacak mecbur dedi. ve ilaç sıktı oraya yumuşatması için.
Ertesi gün bodruma geldim araçta hiç bir sıkıntı yok arızası halloldu fakat o 4.silindirde ki bujiyi değiştiremedik. Cuma günü istanbula dönüp tekrar söktürmeyi deneyeceğim eğer kırılırsa mecbur üst kapak açılacak, bir kaç kişiye sordum tsi motorlarda olabiliyor bu sorun dediler başına gelen veya tavsiyesi olan var mı acaba ?

duzeldiyse dokunma desek ilerde daha kötü olabilir yine bi ilaç sıkıp söktürmek lazim yalnız direk çıkarmaya çalışmak fayda etmeyebilir özel apartla cektirmek lazim onuda usta yapıyormu peki yoksa direk lokmayla mi deniyor kırılırsa yapacak bişey yok zaten

duzeldiyse dokunma desek ilerde daha kötü olabilir yine bi ilaç sıkıp söktürmek lazim yalnız direk çıkarmaya çalışmak fayda etmeyebilir özel apartla cektirmek lazim onuda usta yapıyormu peki yoksa direk lokmayla mi deniyor kırılırsa yapacak bişey yok zaten
evet mecbur illa ki sökülecek o buji :/ tork anahtarı ile deniyor

Geri
Üst Alt