1.6tdi Tekleyerek geç marş alma (Video )

Ayhan5353

Üye
İsim
Ayhan
Arkadaşlar uzun yol yapıp yarım saat mola verince araç tekleyerek marş alıyor. Onun dışında en ufak bir hata yok . Neyden kaynaklı anlamadım. bu konuda fikri olan var mı ? youtube de video yükledim

Marş motoru sesi kesik kesik geliyor sanki. Bana çok normal gelmedi bu. Siz direkt marş motorundan baktırmaya başlayın bence.

Kronik yakit hortumu delinmesi basiniza geldiyse sarj dinamosundaki yagi akitmistir ve komurleri dagilmak uzeredir. İkinci senaryo motoru agir kimyasallarla temizlemeniz sonrasi yine sarj dinamosu zarar gormus olabilir

Akuyu olcturun saglamasini oradan yapabilirsiniz

Marş motoru sesi kesik kesik geliyor sanki. Bana çok normal gelmedi bu. Siz direkt marş motorundan baktırmaya başlayın bence.
Hocam marş motoruna baktılar hiç bir problem yok dediler. Bir kaç servise gösterdim bana akü enjektör yada yakıt pompası dediler. HEpside çok pahalı parçalar. Bilsem ki şudur değiştireceğim. Bir de çok enteresan bir şekilde sadece uzun yol sonrası yarım saat 1 saaat mola verdikten sonra yapıyor. o nun dışında hiç ama hiç yapmıyor.

Kronik yakit hortumu delinmesi basiniza geldiyse sarj dinamosundaki yagi akitmistir ve komurleri dagilmak uzeredir. İkinci senaryo motoru agir kimyasallarla temizlemeniz sonrasi yine sarj dinamosu zarar gormus olabilir

Akuyu olcturun saglamasini oradan yapabilirsiniz
Yok hocam aracı sıfır aldım motor soğukken nemli bezle temizlemek dışında hiç bir şey dökmedim. Yakıt hortumu ile ilgili bir problemle karşılaşmadım. Bire bir aynı problemi yaşayan biri varsa bilgi verir diye paylaşım yaptım . Teşekkür ederim bilgilendirme için.

Ben bunun aynısını yaşadım araç geç çalışıyordu özellikle hareket edip durduktan sonra.Akü sanıp akü araştırdım sonrasında enjektör pompa sistemi olabilir dendi fakat enjektörü yeni tamir takımı yaptırmıştım o kısmı eledim marş dinamosu dediler baktık orda da sağlam en sonunda fark ettim ki arabada ki mazot filtresi kapağının altından sızdırıyor fakat öyle fazla değil mazot uçuyor ve araba başta çalışırken mazot alamadığı için gelene kadar tekliyormuş mazot filitresini değiştirdim sorun çözüldü.Bi deneyenin kontrol edin isterseniz

Ben bunun aynısını yaşadım araç geç çalışıyordu özellikle hareket edip durduktan sonra.Akü sanıp akü araştırdım sonrasında enjektör pompa sistemi olabilir dendi fakat enjektörü yeni tamir takımı yaptırmıştım o kısmı eledim marş dinamosu dediler baktık orda da sağlam en sonunda fark ettim ki arabada ki mazot filtresi kapağının altından sızdırıyor fakat öyle fazla değil mazot uçuyor ve araba başta çalışırken mazot alamadığı için gelene kadar tekliyormuş mazot filitresini değiştirdim sorun çözüldü.Bi deneyenin kontrol edin isterseniz
Bilgilendirme için teşekkür ederim. Araç servis bakımlı mazot filitresi değişti. Değişen bir şey olmadı . Yakın zamanda tekrar değiştireceğim . Artık bende yıldım . Enjektör akü yakıt basınç pompası kızdırma bujisi. Hangi birini değişeyim. Bir enjektör takımı 20bin . pes ettım artık böyle biniyorum. Belki aynı durumu bire bir yaşayıp sorunu çizen çıkarsa bizleri bilgilendirir. İnsanlar genelde soğuk motorda geç çalışma dan şikayet eder biz sıcak motordan :)

Servis bakımlı 58.000 binde arabam ki servis bakımınıda 10.000 km de bir yaptırıyorum, 12.500 TL'ye 2 hafta önce enjektör tamir takımı (Delphi marka)değiştirdim sorunuda soğukken çok kısa bir süre aşırı sesli ve değişik bir sesle çalışıyordu.Sizin videoda ki sorunu bence enjektör de değil benzemiyor çünkü hiç inşallah makul şekilde çözersiniz.

Hocam inanin Bilsemki sundan degisince duzelecek umrumda bile olmayacak degistirecegim.

Geri
Üst Alt