Dönüm noktaları önemlidir. Tabi isimleri de. 29.08.2015 & MK VII

theGenius

Katılımcı Üye

İsim
Hüseyin SUBAŞI
Değerli hocalarım, abilerim, kardeşlerim;

Forumumuzun adı Golf Tutkusu ve ben de size forumumuzun ismine yakışır, kendi tutkumla ilgili ayrıntılı bir yazı yazmak istedim. Okuması biraz zor ve zaman alabilir, zira uzun bir yazı olacak. Bu yazının, Golf almayı düşünen, alma arifesinde olan ya da hâlihazırda bir Golf sahibi olan tüm arkadaşlara bir rehber niteliğinde olacağını düşünüyorum.

Yazımı bölüm bölüm kaleme alamaya çalışacağım. Bu şekilde takibinin ve okunmasının daha kolay olacağını ümit ediyorum. Klasik bir mühendislik mezunu olarak yazılarıma ve edebi yeteneklerime pek güvendiğim söylenemez. Göreceğiniz edebi noksanlar için şimdiden affınıza sığınıyorum.

Her yeni eklenecek bölümü, hem ilk mesajıma hem de konunun devamına ekleyeceğim. Bu şekilde konuya ilk defa rastlayan üyeler için konu bütünlüğü sağlanmış olacak. Ayrıca forum yönetimimiz uygun görürse bu konuyu Golf’üm için bir güncelleme günlüğü şeklinde de kullanmayı planlamaktayım. Yorumlarınızı, düşüncelerinizi, sorularınızı ve eleştirilerinizi eksik etmezseniz sevinirim.

Bölüm – 1: Araç arayışı ve GOLF ‘ün aklıma düşmesi:   

2014 Haziran idi. Kısa dönem askerlik hizmetimin son 40 gününü saymaya başlamıştım. Okulumu bitirmiş, yüksek lisansımı tamamlamış, istediğim türde sevebileceğim bir iş bulmuş, kısacası hayatımı düzene oturtmuştum. Askerliğin bitmesine de çok az kalmıştı. Sağ olsun anne ve babam zamanında, biz rahat bir hayat yaşayalım diye düzgün tasarruflar ve yatırımlar yapmış, doğal olarak ev alma gibi bir zorunluluk ile beni baş başa bırakmamışlardı. Maddi anlamda beni zorlayacak hiçbir şey gözükmüyordu orta vadede.  2007 Eylül ayında sıfır olarak aldığım Honda Jazz CVT Sport marka aracım artık yaşlanmaya başlamıştı. Bir üst segmentte HB bir araç almayı düşünmeye başlamıştım. Bir türlü sedan arabalara ısınamamıştım zaten küçüklüğümden beri.  Mahalledeki tüm arkadaşlarım, tempra gördüğünde “of” çekerken, ben tipolar ile ilgili hayaller kurardım mesela.

Fazla km yapan biri değilim esasında. Motor sessizliği de benin içi oldukça önemlidir. Bundan dolayı dizeli kafamda direkt eledim. Konforlu, iyi yalıtımlı ve tasarruflu bir benzinli ünite üzerinde yoğunlaştım. Ayrıca kesinlikle hatchback ve otomatik bir araç olmalıydı. Aklımda yeni Mazda 3 1,5 SkyActive CVT ve yeni 308 1,2 puretech EAT6 allure modelleri vardı. Ya VW ? O forum ön yargıları beni de etkilemişti doğal olarak. Bu DSG patlak, TSI yağı içiyor, araba tutanın elinde kalıyor gibi saçma klişeler, markayı tanımayan bir insanı ne kadar korkuttuysa beni de o kadar korkutmuştu.

Bir gün çarşı izninde, Beşiktaş’ta kahvaltı yaparken “onu” gördüm. Beyaz renkte, cam tavanlı, Durbanlı, U led’li Highline ACT bir GOLF. Sade bir araba olmasından ötürü daha önce hiç alıcı gözle bakmamıştım bu araca. Daha doğrusu pek dikkatimi çekmemişti. Çayımdan hızlıca bir yudum daha çekip, telefondan internete girdim ve dönüm noktası olan o kelimeleri Google 'da arattım. "Golf 2014 Beyaz". Arama sonucunda çıkan ilk görsel vücut kimyam üzerinde oynamaya başlamıştı. İşte o fotoğraf:

Ekli dosyayı görüntüle 3348

O an aklıma düştü şimdi kullandığım araba. Aklımda ne Mazda kaldı, ne de Peugeot. O son 40 gün bitecek, iyice düzeni oturtmak adına 1 sene daha çalışılacak ve kısmetse 2015 yazında bir GOLF sahibi olunacaktı artık. Planlarım netleşmeye başlamıştı.

Devamı gelecek...

Moderatör tarafında düzenlendi:
@theGenius Değerli Hüeyin Hocam bir solukta okudum, devamını heyecanla bekliyorum :)

@theGenius Hocam bende yazının tamamını okudum ve gerçekten sizin gibi bizde doğru adreste olduğumuzu bir kez daha anlamış oldum,çok tşk ederim bizimle bu durumunuzu paylaştığınız için

Ama böyle yarım bırakılmaz ki :(

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@theGenius devamını bekliyoruz Hüseyin hocam, şahane olmuş ilk görüşte aşk gibi ne mazda ne peugeot hepsi bir anda yalan :)

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

@Exe7 Hocam, bir çok şehirden birbirlerini tanımayan insanların tek ortak noktası bu  Sanırım bundan dolayıdır ki yazdığımız şeyler birbirimizin aklından geçen şeyler olabiliyor. beğendiğinize çok sevindim.

@mandufla Deniz hocam tek seferde bu kadar yazabildim. Emin olun müsait oldukça güncel tutmaya çalışacağım. Açıkçası amatör bir yazının bu kadar beğenileceğini hiç beklemezdim :)

@enpisagor Can kadeşim. Yavaş yavaş getireceğim devamını. İlk görüşte bıraktığı etki cidden bir değişikti :)

@theGenius Dostum bu konu bir harika olmuş. Devamını merakla bekliyorum  :)  

Bende beğendim.Yalnız bu kitabın ilk sayfası olsa gerek devamını beklerim.?

2016 golf7 1.2 tsı comfortline manuel beyaz sürüş komfor ve ışık paket.

hüseyin hocam çok güzel yazı, devamını acele bekliyoruz, ben de mazda 3'e meylederken golf'e çark etmiştim... :)

@theGenius

@theGenius

Degerli Hüseyin Hocam;

Kim demiş hem sayısal hem sözel zeka bir arada olmaz diye?

@magic Hocam başta olmak üzere bir çok örnek arasına siz de katıldınız. 

Ben bayıldım... Harika bir yazı gerçekten de. 

Devamını merakla bekliyorum 

@MSE @slck @magic @silvershadow @RockandRage

hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Devam yazısına da aynı özeni göstermem için beni teşvik ediyorsunuz. Sonuç olarak hafta sonu ikinci partı yazacağım. Desteğiniz için sağ olun var olun :)

Roman Çıkar burdan... :)   Yazınızın devamını bekliyorum. Nede güzel bahsetmişsiniz.... İnsanın okurken kendini olayın içine koyabilmesi kadar anlayışlı ve serüvenli... Herşey gönlünüzce olsun :)  

Geri
Üst Alt