Yakıt Deposundan Gelen Ses HK.

berkantgnd

Üye
İsim
Berkant
Araç
Golf 7
Arkadaşlar selam, konu başlığından da anlaşıldığı üzere böyle bir durumla karşı karşıyayım. Depoyu fulleyip eve geldim ve aracı parkederken sessiz bir ortamda depodan çalkalanma sesi geldiğini farkettim. Daha önce karşılaşan var mı?

2. Soru olarak DSG ile ilgili, bazı zamanlarda D2 viteste kalkış yaparken 1-2 saniyelik titreme yaşıyorum fakat bu her zaman olmuyor. Herhangi bir vuruntu, silkelenme, seste yok. Sadece çok nadir günlerde D2 titreme yaşıyoruz ve böyle olunca manuel kullanmaya başlıyorum. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim..

Herkese iyi forumlar

Yakıt deposunda dalgakıran olmadığı için depo doluyken o sesi duymanız normal.

Depo fulldayken arkada damacana varmış gibi vurma sesini bende duyuyorum. Geçen sene garantim dolmadan önce Servise gittiğimde normal demişlerlerdi.saçma ama sürüş konforunu etkileyen bir faktör değilmiş. Yeni araçlarda dalgakiran yokmuş depolarda. Zenginliğin belirtisi bu ses depo full oldukça 😀.
Yakın bir abimde 2016 yılında aldığı leon da aynisi meydana geliyor. Yaptığı şikayetler yasal yollar ve uğraşlar sonrasi depoya izalasyon yapılıyor. Ama yinede sesin %60 %70 gittiği yönde olduğunu söylemişti.

Arkadaşlar selam, konu başlığından da anlaşıldığı üzere böyle bir durumla karşı karşıyayım. Depoyu fulleyip eve geldim ve aracı parkederken sessiz bir ortamda depodan çalkalanma sesi geldiğini farkettim. Daha önce karşılaşan var mı?

2. Soru olarak DSG ile ilgili, bazı zamanlarda D2 viteste kalkış yaparken 1-2 saniyelik titreme yaşıyorum fakat bu her zaman olmuyor. Herhangi bir vuruntu, silkelenme, seste yok. Sadece çok nadir günlerde D2 titreme yaşıyoruz ve böyle olunca manuel kullanmaya başlıyorum. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim..

Herkese iyi forumlar
Öncelikle selamlar...
Çalkalanma sesi normal nasıl olsa 50l depo,tüm araçlarda oluyordur diye düşünüyorum.Ancak titreme kavrama veya başka bir aktarım organıyla alakalı olabilir.Porya bilyası,alt takım ünitesi ve benzeri bir parça olabilir.Porya bilyası hareket halindeyken de balans hatası gibi titreme yapar.Eğer çok dur-kalk,yokuşlu yollar tercih ediyorsanız kavrama ömrünün sonuna gelmiş olabilir.Mümkünse yetkili servise gösterin.Tavsiyemdir ki aracı olabildiğince "zorlamadan" manuelde kullanmak.Hem aracın şehir içi hantallığını alacak,hem de kavramayı yormayacaktır.Ancak yakıt tüketimi 5-6'dan 8-9'a fırlar.

Son düzenleme:

Geri
Üst Alt