Tavan Kaplama

uguto

Üye
İsim
uğur
Araç
golf life
merhabalar. Golf 8 life aracıma (limon sarısı) tavan kaplama yaptırmak istiyorum. Cam tavan varmış gibi kaplıyorlar aracı. Karar veremedim. Sizce nasıl duruyor? Sahte cam tavanmış gibi hissediyorum o yüzden ucuz görünen bir uygulama gibi bir algı var içimde. Sizce? Bir de artı ve eksileri nelerdir? Boyaya zarar verir mi? Yazın aşırı sıcak yapar mı?

İzmirde bende aynı uygulamayı yaptırmak istiyorum ama kaliteli malzeme kullanan yerler buyuk paralar istiyorlar henuz fiyat performans bi yer bulamadım malesef.

Boyaya zarar verir mi?
Geçen hafta bir üyemiz fotoğraf paylaşmıştı, tavan kaplaması sökümünden sonra sararma diye.

Şahsi fikrim islevsel olmayan bir sey icin arabanizin hemde tavanini riske atmayin.
Hevesiniz geçince bu sefer yaptirmasamiydim derseniz kotu olur.

Birde kaplama oldugu ne kadar kalitelide olsa belli ediyor arabada.

Düz siyah kaplama kötü görünüyor, siyah boya koruma filmi yaparsanız gerçeği gibi gözükecektir (stek dyno black) ama onun da fiyatı gerçek cam tavan parası neredeyse.

Sararma konusu da bir şey diyemeyeceğim, bulabildiğiniz en kaliteli ne ise onunla kaplayın

• Beğen
Tepkiler: SCC
merhabalar. Golf 8 life aracıma (limon sarısı) tavan kaplama yaptırmak istiyorum. Cam tavan varmış gibi kaplıyorlar aracı. Karar veremedim. Sizce nasıl duruyor? Sahte cam tavanmış gibi hissediyorum o yüzden ucuz görünen bir uygulama gibi bir algı var içimde. Sizce? Bir de artı ve eksileri nelerdir? Boyaya zarar verir mi? Yazın aşırı sıcak yapar mı?
Merhabalar.
Tavana folyo kaplaması yapılacağı zaman, mutlaka bu işi profesyonel (tecrübeli ve düzgün) yapanlardan yardım alarak folyo sökümüne kadar ki olan kısmını da planlayarak harekete geçmenizi tavsiye ederim. Çünkü bu şekilde yapılmadığında tavandaki folyo sökümünde vernik atmasından (soyulması, kalkması) dolayı muzdarip olan araç kullanıcıları mevcuttur. Malumunuz olduğu üzere, tavan bir aracın en önemli kısmıdır.

Bildiğim kadarıyla, folyo uygulaması yapılmadan önce, uygulanacak alana pasta cila yapılıp ondan sonra kaliteli folyo ile kaplanır.
Not: Folyo kaplanacak kısımda kesinlikle boya olmaması gerekli.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: SCC
İyi günler. Zevkler ve renkler tabi ki tartışılmaz, zevkte araçta size ait. Şahsi fikrim aracınız zaten çok güzel bir araç bırakın orijinal güzelliği kalsın araçta olmayan bir parçayı var gibi göstermek pek hoş değil. Zaten bakılınca da anlaşılıyor hemen. Tabi ayrıca yaptırmak isterseniz kaliteli bir yer olması şart aksi takdirde verniğe zarar veren bir kaç örnek duymuştum. İyi günler dilerim.

@uguto Bütçe varsa en güzel yol aracınızı satıp cam tavanlı bi araç almak. Yoksa hiç bulaşmayın..

@anextin Merhaba bundan önce midlineplus aracım vardı. tavanında aldığım zaman folyo vardı muayene zaman kaplamayı söktük altında sararma olmuştu ben yapmanızı tavsiye etmem ama görüntü olarak güzel duruyodu hatta cam tavan sananlar vardı dışardan

Geri
Üst Alt