Start-stop hatası ve EPC hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Mertshn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mertshn

Üye
İsim
Mert
Araç
Volkswagen Golf 7,5
Herkese iyi günler.

Aracım 2017 Golf 7,5 1.4 TSİ HİGHLİNE paket.
Fabrika çıkışlı aküsü var üzerinde.

Çalıştırdığım zaman start stop hatası veriyor onun akünün artık değişme vakti geldiğinden düşünmekteyim.

Birde 1 kere olmak şarıyla EPC arıza lambası yandı stop edip çalıştırdıktan sonra bir daha yanmadı. Aracın çekişinde vb. bir sorun yok.

Bu konular için bilgisi olanlar cevaplayabilir mi :)

Tahmin ettiğiniz ve forumumuzda da çokça konusu geçtiği için sorunun akü kaynaklı olduğunun doğru olduğunu söyleyebilirim. EPC ışığı o anki duruma göre 1 kereye mahsus yanıp söndüyse sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Tahmin ettiğiniz ve forumumuzda da çokça konusu geçtiği için sorunun akü kaynaklı olduğu doğru olduğunu söyleyebilirim. EPC ışığı o anki duruma göre 1 kereye mahsus yanıp söndüyse sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.
Teşekkür ederim cevap için , yarın aküyü değiştireceğim 😊

Epc nasıl yandı sizde? Yüksek devirlerde atıyorum 5000 devirlerde mi yandı yoksa sakin seyir halindeyken yada olduğunuz yerde mi?

Epc nasıl yandı sizde? Yüksek devirlerde atıyorum 5000 devirlerde mi yandı yoksa sakin seyir halindeyken yada olduğunuz yerde mi?
Arabayı çalıştırdığım anda hareket etmedim 10 saniye sonra yandı. Sonra 2 km yol gittim tekrar çalıştırdım yanmıyordu ve 2 gündür yanmıyor.

Aküyü değiştirdim start stop etkin hale geldi hata vermiyor. EPC zaten o günden sonra bir daha gelmedi.

Ekli dosyalar

• 01CCBE79-5A04-48DA-9B5D-957762121FA7.jpeg
    01CCBE79-5A04-48DA-9B5D-957762121FA7.jpeg
    187.3 KB · Görüntüleme: 23
Aküden kaynaklı korna basmadığını bile biliyorum. (araba çalışıyor her şey normal sadece korna basmıyor) Akü değiştirince kendine geldi. Araç superb 2019 model

Herkese iyi günler.

Aracım 2017 Golf 7,5 1.4 TSİ HİGHLİNE paket.
Fabrika çıkışlı aküsü var üzerinde.

Çalıştırdığım zaman start stop hatası veriyor onun akünün artık değişme vakti geldiğinden düşünmekteyim.

Birde 1 kere olmak şarıyla EPC arıza lambası yandı stop edip çalıştırdıktan sonra bir daha yanmadı. Aracın çekişinde vb. bir sorun yok.

Bu konular için bilgisi olanlar cevaplayabilir mi :)
Hocam iyi akşamlar size bir sorum olacak
2020 polo 1.0 tsi aracım var dün epc lambası yaktı ekranda ise start stop hata uyarısı çıktı daha sonra stop ettim 15 dk sonra çalıştırınca düzeldi start stop aktif hale geldi epc uyarısıda gitti.Bugün tekrardan yaptı hata verdi servise gittik servis yakıt pompası değişmesi gerektiğini söyledi ben aküden oldugunu düşünüyorum.çünkü araçta çekiş düşüklüğü yada bogulma yığılma gibi sorunlar yok sadece epc uyarısı ve start stop hatası veriyor.sizinki ile aynı mı akü mü sorun merak ediyorum.yardımcı olursanız sevinirim.İyi akşamlar

2020 polo 1.0 tsi aracım var dün epc lambası yaktı ekranda ise start stop hata uyarısı çıktı daha sonra stop ettim 15 dk sonra çalıştırınca düzeldi start stop aktif hale geldi epc uyarısıda gitti.Bugün tekrardan yaptı hata verdi servise gittik servis yakıt pompası değişmesi gerektiğini söyledi ben aküden oldugunu düşünüyorum.çünkü araçta çekiş düşüklüğü yada bogulma yığılma gibi sorunlar yok sadece epc uyarısı ve start stop hatası veriyor.sizinki ile aynı mı akü mü sorun merak ediyorum.yardımcı olursanız sevinirim.İyi akşamlar
Hangi yetkili servis bu ?

Aracınız iyi niyetli değil mi verin değiştirsinler olmazsa aküyü de değiştirirler iki yaşındaki aracın aküsü kolay kolay bitmez makineye bağlamışlardır onlar hata pompadadır

@bf417

Bu hataların yakıt pompasıyla ne alakası olabilir??

Dişi ağrıyan adama prostat ameliyatı önermişler ??

Yakıt pompası sağlıklı çalışmadığı için yanıyor epc nin bariz bir arıza belirtisi yok olağan dışı bir elektronik belirtide kendisi yanıyor hava yakıt akışından abs ye akü zayıflaması kaynaklı çalışmayan ya da düzensiz çalışan her elektronik parça epc ışığı yakıyor cihazda
Low Pressure Fuel Sensor ya da Implausible Signal uyarısını görmüşlerdir bunu gördün mü o vakit değişim vakti🥸

Aracınız iyi niyetli değil mi verin değiştirsinler olmazsa aküyü de değiştirirler iki yaşındaki aracın aküsü kolay kolay bitmez makineye bağlamışlardır onlar hata pompadadır
Araç garantisi 6 ay önce bitti malesef geçen seneki yıllık bakımda akü şarj edin demişlerdi o yüzden akü ile alakalı oldugunu düşünüyorum

Yakıt pompası sağlıklı çalışmadığı için yanıyor epc nin bariz bir arıza belirtisi yok olağan dışı bir elektronik belirtide kendisi yanıyor hava yakıt akışından abs ye akü zayıflaması kaynaklı çalışmayan ya da düzensiz çalışan her elektronik parça epc ışığı yakıyor cihazda
Low Pressure Fuel Sensor ya da Implausible Signal uyarısını görmüşlerdir bunu gördün mü o vakit değişim vakti🥸

O zaman akü mü diyorsunuz.Bu arada pompa olsa araçta bogulma çekiş kaybı olmazmı

Geri