Direksiyon Deri Zedelenmesi

İsim
Gunit
Araç
MK8 R-line 110PS
Merhabalar

Bugun farkettim, galiba elimdeki yuzuk yada baska bir sey, direksiyonun yan tarafini zedelemis, her dokunusumda elime geliyor ve rahatsizlik veriyor, resimleri ekte paylasiyorum.

Tecrubeli ve bu konuda bilgisi olan arkadaslar, bunun tamiri var midir ? Var ise tavsiye edebileceginiz Istanbul ici uzman yerleri paylasabilirseniz cok mutlu olurum.

Ayrica, tamiri yok ise, sizce o kisimlari alcantara kaplatmak mantili midir ?

Yorum ve gorusleriniz ricadir.

Herkese selamlar

Ekli dosyalar

• 437ED1EC-29BA-4987-89DE-1E72DAC19A22.jpeg
    437ED1EC-29BA-4987-89DE-1E72DAC19A22.jpeg
    176.9 KB · Görüntüleme: 128
  • 5BBAEA63-EFB9-404F-A16F-E339FA38925A.jpeg
    5BBAEA63-EFB9-404F-A16F-E339FA38925A.jpeg
    95.2 KB · Görüntüleme: 127
  • 64BE0381-E6E8-454B-8ED1-9BE196FE7F24.jpeg
    64BE0381-E6E8-454B-8ED1-9BE196FE7F24.jpeg
    124.8 KB · Görüntüleme: 126

Golf7 lerdeki problem 8de de devam ediyor sanırım :) Benim aracımda o kısımlar paramparça. Bende genelde kot pantolonu sürtmesi sonucunda o şekilde zedelenmeler oldu. Zedelenmiş kısımlarda belirli bir süre sonra aşınmalar oluştukça elinizde hissetmemeye başlıyorsunuz.
Tamiri hususunda da 2018-2019 yıllarında deriklinik uygulama merkezlerinde zedelenen kısımlar dolgu yapılıp direksiyonu komple deri boyası ile boyama şeklinde tamirini sosyal medyada fazlasıyla reklamları yapılıyordu ancak 1-2 yıldır o uygulamaların reklamlarına pek rastlamaz oldum.
Merhabalar

Bugun farkettim, galiba elimdeki yuzuk yada baska bir sey, direksiyonun yan tarafini zedelemis, her dokunusumda elime geliyor ve rahatsizlik veriyor, resimleri ekte paylasiyorum.

Tecrubeli ve bu konuda bilgisi olan arkadaslar, bunun tamiri var midir ? Var ise tavsiye edebileceginiz Istanbul ici uzman yerleri paylasabilirseniz cok mutlu olurum.

Herkese selamlar

Kol saatinin airbag kapağına yüzüğün direksiyona zarar vereceği için ikisinide araca binerken emniyet kemerini takmak kadar önemsiyorum , bunların tamir kısmı orjinali gibi olması imkansız heleki üzerine kaplama gibi dikişli işlem yapılması ve iletide sökülmesi halinde direksiyon derisinde daha fazla iz bırakacaktır ya bu şekilde kullanmak gerekir yada art car gibi sırf bu işi yapan yerlerde alman nappa ile eski deri sökülerek işlem yapılması gerekir

tekrarlı izler inip binerken mont polar vs kıyafetlerin fermuarından oluyor. Bunu engellemek için inip binerken yan dönüp inip binmek çözüm oluyor. Golf 6 ve 7'lerimde yaşadığımda bu şekilde bir çözüm üretmiştim olmaması için. olursa da yapabileceğiniz tek bir şey var. Hasar oluşan bölgeyi elinizde hafif bastırarak ovalamanız İzler tamamen kaybolmayacaktır fakat azalacaktır. ovalamada oluşan sürtünme sonucu hafif ısınma ilgili bölgeyi yumuşatacağı için elinize gelmeyecektir.

Geri donusler icin cok tesekkurler, cozumu olmamasi uzdu, artik cok daha dikkat edicem

Benzer izler bende de vardı, internette baktığım kadarıyla deri boyası fazlaca uygulanıyor ve güzel sonuçlar alınıyordu. Yalnız kendi rengine göre biraz daha parlak siyah oluyor. Boyama/zımpara şekilde yaparak düzeldi benimki, işe zımpara değil de boya ile başlayıp kuruyunca ince zımpara sonra bi kat daha boya şeklinde uygulanıyor. Biraz zahmetli ve riskli... Bu dediklerimi uygulamak için biraz daha yıpranmasını bekleyin derim.

Keyfine bak, rahat ol. Yaşanmışlık önemli…
Ben de bu kafa yapısındayım artık.

Çok titizdim dikkat ederdim, yine de gelir beni bulurdu. Her daim stres olduğuma mı yanayım, her gördükçe üzüldüğüme mi...

Aracı abim sıfır aldığında direksiyona kılıf takıp 3 yıl öyle binmiş, hiç dokunmamış yani. Ben aracı ondan satın alır almaz söktüm, hem kalın geliyor hem de dönüşlerde güvenli tutuş hissi vermiyordu. Tertemiz sıfır direksiyonun keyfi bana kaldı, kendisi o rahat kullanıma doyamadı 😀

Oraya ait özel bir işleme gerek var mı bilmiyorum ama direksiyon derisini besleyecek sölüsyonlar duymuştum, belki arada onlardan kullanmak azaltır çirkin görüntüyü. Benim direksiyonun alt kısmında da bundan daha derin çizikler var (el çantası sürtmüştüm 3 yıl önce) şu an ne durumda bilmiyorum üzerine düşmedim.

Tesekkurler guzel tavsiyeleriniz icin, ufak bir arastirma sonucu isin ehli bir yerden fiyat aldim ( 1000TL ) biraz fazla geldi, o yuzden simdilik bu sekilde idare edicem. Arac yeni olunca ister istemez titizleniliyor ancak iste sakinan goze de cop batiyor maalesef.

Merhabalar

Herkese selamlar
Aracın direksiyonunda kullanılan deri ince olduğu için, pantolon cebinizde sert bir cisim varken araca binerken bacak sürtmesi nedeni ile olduğunu kendi aracımda tespit etmiştim. zamanla kendi kendine ele gelen tırtıklar pürüzsüzleşiyor ama görüntü olarak azalsa bile sizi rahatsız etmeye devam ediyor, bence takılmamaya çalışın. Siz dikkat etseniz bile vale ya da yıkamacı yapacak maalesef..

Merhaba, eğer eşofman giyiyorsanız çok dikkat edin benim de başıma geldi eşofman cebinde bulunan fermuar birkaç kere sürtmüş direksiyonu çevirince fark ettim. Autoglym’in iç döşeme temizleyicisini kullanıyorum direksiyon için biraz gittiğini gözlemledim. Tabi artık iner binerken çok dikkat ediyorum.

Ben de bu kafa yapısındayım artık.

Çok titizdim dikkat ederdim, yine de gelir beni bulurdu. Her daim stres olduğuma mı yanayım, her gördükçe üzüldüğüme mi...

Aracı abim sıfır aldığında direksiyona kılıf takıp 3 yıl öyle binmiş, hiç dokunmamış yani. Ben aracı ondan satın alır almaz söktüm, hem kalın geliyor hem de dönüşlerde güvenli tutuş hissi vermiyordu. Tertemiz sıfır direksiyonun keyfi bana kaldı, kendisi o rahat kullanıma doyamadı 😀

Oraya ait özel bir işleme gerek var mı bilmiyorum ama direksiyon derisini besleyecek sölüsyonlar duymuştum, belki arada onlardan kullanmak azaltır çirkin görüntüyü. Benim direksiyonun alt kısmında da bundan daha derin çizikler var (el çantası sürtmüştüm 3 yıl önce) şu an ne durumda bilmiyorum üzerine düşmedim.
Bahsettiğim o derin çizikler zamanla neredeyse yok olmuş. Dokunmayla da çok hafif hissediliyor

IMG20221105173614.jpg

Bende eşofman ile binerken ufaktan temas sağladım. Yalnız ben dip basık koltuk, dip basık direksiyon kucakta kullandığım için inip binerken bazen zor oluyor. Boy 182. Ancak bu vaziyette sürüşlerden zevk alıyorum. Peki ne yaptım? Esofmani birdaha giymedim 😂

Geri
Üst Alt