Daha önce de farklı konularda yazdım. Doğuş oto kartalda kaydım var, hatta bizde yapmadı dediler test sürüşünde video istediler, video ile de gittim sonuç yok. Volkswagen Almanya ya yazdım direk hatta bir geri dönüş yok.
Ben yine görüşümü tekrarlıyorum, çok yüksek ihtimalle yazılımsal bir sorunu var. Benim aracımda öle cızırdama olarak bir sorun yok.
Apple müzik kullanıyorum. Belli bir kalitenin altındaki kayıtları zaten çok yüksek volümlerde açmam.
İşin garip olan tarafı da bazen hiç sorunsuz gayet güzel baslar tizler olması gerektiği gibi çalıyor bazen de ses de kaymalar oluyor.
Bahsettiğim kayma da şöyle tarif edeyim özetle ses gayet güzel tam olması gerektiği gibi çalıyorken birden sesin sahnesi sanki sağ tarafa kayıyor sanki biri sol hoparlörün sesini azaltıyormuş gibi oluyor. Bazen sesin kayması değil de baslar tamamen zayıflıyor tizler öne çıkıyor.
Başına gelen var mı bilmiyorum ama mesela bazen alakasız bir şekilde müzik dinlerken bluetooth kopuyor. Tekrar bağlamaya çalıştığımda da tam metnin içeriğini hatırlamıyorum ama yüksek sesle müzik dinlemek geçici işitme sorunlarına yol açabilir lütfen eqo ayarlarınızı gözden geçirin tarzı bir uyarı geliyor. ve uyarıya tamam demeden bluetooth da bağlanmıyor
Ayrıca aracın kitapcığın da multimedia ses ayarlarının nasıl yapılması gerektiği ile ilgili olan bölümde şöyle bir ibare var.
**
Bağlı olan ses kaynağı çok kısık yayınlanıyorsa, harici ses kaynağının çıkış ses seviyesi artırılır. Bu yetmezse, Giriş ses seviyesini Orta veya Yüksek olarak ayarlayın.
Bağlı olan harici ses kaynağı çok yüksek sesli veya bozuk yayınlanıyorsa, harici ses kaynağının çıkış ses seviyesi düşürülür. Bu yetmezse, Giriş ses seviyesini Orta veya Düşük olarak ayarlayın.
Benimde sorunun yazılımsal olduğunu düşünmemde ki en büyük olay aslında kitapcık ta yazdığı gibi, Yüksek sesi ya da bozuk frekansı kontrol eden bir kodlama var ve bu kodlama bas sesleri düşürmekle birlikte sahnenin kaymasına sebep oluyor. Bence düzeltilmesi gereken kısımda bu koruma ya da kontrol kodlaması.
Çünkü bazen öyle güzel çalıyor ki heh diyorum tamam yav işte bu. Sonra birden gidiyor baslar ya da ses kayıyor
Görüşlerim bu şekilde, iyi forumlar.