Golf 8 R-Line Ses Sistemi Kalitesizliği

gokhan8585

Üye
İsim
gökhan
Merhaba daha öncede konusunu açmıştım. Bu aracımdan önce golf 7, golf 7,5 araçlarını kullandım. 6 aydır golf 8 R-line sahibiyim bariz bir şekilde ses sistemi önceki araçlarıma göre kalitesiz. baslar sıkıntılı. Tüm golf 8 lerde aynı kalitesizlik olduğunu düşünüyorum. Bu konuyu 2 gün önce doğuş oto ya mail olarak bildirdim. Servise davet ettiler gittim ,baktılar tabiki donanımda sıkıntı olmadığı için yapacak birşey olmadığını söyleyip geri bildirimle şikayetimi ilettiler. ben ilk defa bu konudan şikayet eden kişiymişim. aranızda bundan şikayetçi olup hiç kayıt oluşturmayı düşünen var mı ? birlik olunca belki bi çözüm yoluna gidilir.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Umarım kaliteden düştükleri tek şey ses sistemidir.

Merhabalar. Ben de çok memnun değilim ses sisteminden. Hatta yolcu tarafi bazen cızırtı yapıyor.

Bir çözüm olacaksa ben de sikayetci olayim fakat nasıl bir çözüm sunmalarını bekliyorsunuz?

Merhabalar. Ben de çok memnun değilim ses sisteminden. Hatta yolcu tarafi bazen cızırtı yapıyor.

Bir çözüm olacaksa ben de sikayetci olayim fakat nasıl bir çözüm sunmalarını bekliyorsunuz?
Merhaba ses sistemi kalite olarak kötü değil demişti burdan bir arkadaş, yazılımdan kaynaklı bas ayarı sıkıntı çıkarıyormuş belki yeni bir yazılım çıkarırlar veya hiç olmazsa 8,5 çıkarırken dikkat etmelerini sağlarız belki diye düşünüyorum. biz yaptık oldu denilip geçilmesin geri bildirime önem veriyolar

Umarım kaliteden düştükleri tek şey ses sistemidir.
Tabiki malzeme olarak kalite düşürdüğünün farkında olduğum çok şey var. ancak yeni çıkan a3, a180 e baktım koltuğunun şekline, göğüs tasarımına kadar yine golfü tercih ederim. sanırım maliyet düşürmek için bütün firmalar benzer yollara başvurdu.

Sifir F30 almak icin bayiye gitmistim 2016 da. ST dedi Harman Kardon olan var filan ,yok dedim farketmez o kadar fark niye vereyim. Showroom da Harmanli bi arabanin icine oturdum muzigi bi actim ve dedim tamam Harmanli olsun :)
Sonra Hifi ses sitemli G30 aldim yani Standardin bir ustu Harmanin bi alti. Bu da bana F30 kadar iyi geldi.
C180 in Standart muzik sistemi abartisiz Linea dan beter mesela.
Suan ki aracim R line 1.5 in sesi ne kotu ne iyi denilebilir. Orta benim gorusum. Bende cizirdama veya bazlarda bi sorun yok. Tabi ki Bi Harman veya Olufsen beklememek lazim.

Sifir F30 almak icin bayiye gitmistim 2016 da. ST dedi Harman Kardon olan var filan ,yok dedim farketmez o kadar fark niye vereyim. Showroom da Harmanli bi arabanin icine oturdum muzigi bi actim ve dedim tamam Harmanli olsun :)
Sonra Hifi ses sitemli G30 aldim yani Standardin bir ustu Harmanin bi alti. Bu da bana F30 kadar iyi geldi.
C180 in Standart muzik sistemi abartisiz Linea dan beter mesela.
Suan ki aracim R line 1.5 in sesi ne kotu ne iyi denilebilir. Orta benim gorusum. Bende cizirdama veya bazlarda bi sorun yok. Tabi ki Bi Harman veya Olufsen beklememek lazim.
F30 un standart ses sistemine (ne harmansız ne hifisiz)
10 üzerinden bir not alabilirmiyiz??

Genel olarak ses sistemi çok kötü gelmedi bana. Arka kapılarda tweeter olmaması bir eksi.

Daha önce de farklı konularda yazdım. Doğuş oto kartalda kaydım var, hatta bizde yapmadı dediler test sürüşünde video istediler, video ile de gittim sonuç yok. Volkswagen Almanya ya yazdım direk hatta bir geri dönüş yok.
Ben yine görüşümü tekrarlıyorum, çok yüksek ihtimalle yazılımsal bir sorunu var. Benim aracımda öle cızırdama olarak bir sorun yok.
Apple müzik kullanıyorum. Belli bir kalitenin altındaki kayıtları zaten çok yüksek volümlerde açmam.
İşin garip olan tarafı da bazen hiç sorunsuz gayet güzel baslar tizler olması gerektiği gibi çalıyor bazen de ses de kaymalar oluyor.
Bahsettiğim kayma da şöyle tarif edeyim özetle ses gayet güzel tam olması gerektiği gibi çalıyorken birden sesin sahnesi sanki sağ tarafa kayıyor sanki biri sol hoparlörün sesini azaltıyormuş gibi oluyor. Bazen sesin kayması değil de baslar tamamen zayıflıyor tizler öne çıkıyor.
Başına gelen var mı bilmiyorum ama mesela bazen alakasız bir şekilde müzik dinlerken bluetooth kopuyor. Tekrar bağlamaya çalıştığımda da tam metnin içeriğini hatırlamıyorum ama yüksek sesle müzik dinlemek geçici işitme sorunlarına yol açabilir lütfen eqo ayarlarınızı gözden geçirin tarzı bir uyarı geliyor. ve uyarıya tamam demeden bluetooth da bağlanmıyor :)
Ayrıca aracın kitapcığın da multimedia ses ayarlarının nasıl yapılması gerektiği ile ilgili olan bölümde şöyle bir ibare var.
**
Bağlı olan ses kaynağı çok kısık yayınlanıyorsa, harici ses kaynağının çıkış ses seviyesi artırılır. Bu yetmezse, Giriş ses seviyesini Orta veya Yüksek olarak ayarlayın.

Bağlı olan harici ses kaynağı çok yüksek sesli veya bozuk yayınlanıyorsa, harici ses kaynağının çıkış ses seviyesi düşürülür. Bu yetmezse, Giriş ses seviyesini Orta veya Düşük olarak ayarlayın.

Benimde sorunun yazılımsal olduğunu düşünmemde ki en büyük olay aslında kitapcık ta yazdığı gibi, Yüksek sesi ya da bozuk frekansı kontrol eden bir kodlama var ve bu kodlama bas sesleri düşürmekle birlikte sahnenin kaymasına sebep oluyor. Bence düzeltilmesi gereken kısımda bu koruma ya da kontrol kodlaması.

Çünkü bazen öyle güzel çalıyor ki heh diyorum tamam yav işte bu. Sonra birden gidiyor baslar ya da ses kayıyor 🤣🤣

Görüşlerim bu şekilde, iyi forumlar.

Kesinlikle aracın yazılımı hatalı. Birgun İngilizce çalışıyor, birgun Türkçe, kafasına göre takılıyor. Bağlantılar arada kopuyor, özellikle usb bağlantısı.. Geçen yıl servis arayıp güncelleme var. Acil gel dedi. Onu yaptırdık. Bu sene yine bekleyen bir güncelleme olduğunu görüyorum ama arayan soran olmadı. Kafaya takmıyorum, emniyet kemerinin cezası 500 kağıt olmuş. Ağız tadı kalmadı.

Golf 8 ve golf 7 kıyaslamasını başka bir konuda yapmıştım. Bu konu altında özetleyecek olursam, genel olarak golf 8'i ilk aldığımda benim de dikkatimi çekmişti. Hatta ses yükseklik ayarı golf 7'de %30-35 aralığında kullanırken golf 8'de %45'lerde kullandığımı fark ettim.

Golf8 için çözüm olarak, Ses kalitesi olarak hangi müzik yayın platformunu kullanıyorsanız onun ayarlarını kontrol edin. Kendim spotify kullanıyorum ve müzik kalitesini auto'dan "very high" çok yükseğe aldığımda ve tekrar ekolayzer ayarı yaptığımda daha kaliteli müzik dinlemeye başladım. Bir Hi-Fi etkisi tabi ki yaratmıyor bu ayar fakat duyduğunuz arka plan sesleri daha belirginleşmeye başlıyor.

Bunun haricinde 7 ve 8 kasalarda hoparlör üreticisi değiştiği için genel bir ses kalitesinde değişim oldu. Bu konu biraz kullanıcıdan kullanıcıya değişse de kendim için tatmin seviyesi %60 cıvarı bir etki yarattığını söyleyebilirim. Golf 8 için verebileceğim tek tavsiye yukarıda bahsettiğim ayarları gerçekleştirmek olacaktır.

Ek olarak, standart hoparlörlerden daha iyi ses kalitesi istiyorsanız amfi değişimini önerebilirim. Subigarage'da bir golf 8'e bu işlem yapılıp ardından hoparlör ayarları yapılmış. Mevcut aracıma uzun süre binmeyeceğimi öngördüğüm için yaptırmaya sıcak bakmasam da görüşüm değişirse ilk yaptıracağım işlemlerden biri bu olacaktır.

Daha önceden de belirttiğim gibi Golf 8 çok ama çok zayıf kalite anlamında. Kullanılan malzeme eski nesil ile kıyaslanamaz bile. o sebeple çok yüksek beklenti içinde olmamak lazım.

Ara sıra oluşan yolcu tarafında bariz bir cızırtı var bende. Ekolayzır ayarınız nasıl?

Sonradan Harman Kardon taktıran var mı?

Golf 8 alınacak paraya mercedes a serisi bakılabilir. Ben şahsen çoktan golf 8 den geçtim.

Geri
Üst Alt