Ön ve arka takımlardan gelen gıcırtı sesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gkhnclk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gkhnclk

Katılımcı Üye

İsim
gökhan
Araç
golf 7
Arkadaşlar merhaba aracım 2015 model1.2 TSİ özellikle yokuş yukarı olan garaj çıkışında hafif bir tümsek var en net orada duyuluyor onun dışında yolda giderken virajlarda gıcırdama sesi geliyor usta birşey yok dedi ama ben ön ve arka amortisör üst takozlarını ön viraj Demir lastiklerini değişmek istiyorum parçaları alıp o şekilde gideceğim ustama sizlerin bir tavsiyesi ve tecrübeye dayalı bir öneriniz varsa almak işyerim teşekkürler şimdiden

Bu durumu ben de yaşıyorum kasislerde cukurlarda vs... Amortisör diye düşünüp ustama göstermiştim amortisörlere bakıp önemli bişey olmadığını söylemişti.

Aynı model aracımda da benzer sesler var. Golf 7'lerde kronik bir durum. Bahsettiğiniz parçalarda yapısal bir sorun yok ise boşa masraf etmeyin. Değiştirenlerde de en fazla 1 yıl sonra ses tekrar başlıyor. Çözüm olarak yılda 1 yağlatmak gerekiyor.

Takozlar kauçuk ve plastik yağlanınca kış aylarında bir hafta iyi sonrası aynı üstelik sprey, yağ plastik ve kauçuk aksamı daha çabuk bozuyor.

Teşekkürler yorumlar için ama değiştireceğim yine de bakalım nasıl sonuç verecek durumu tekrar paylaşırım inşallah

Aynı problemler 2014 1.2 aracımda var. Daha 50 000 km de. Ustam baktı yağladı soğuk havada yine oluyor. Ustam vag grubunda kronik değiştirsen bir süre sonra yine olacak dedi

Alt takımda yer alan tüm lastik parçaların belirli ömürleri var, Kullanım koşulları süreci azaltabilir uzatabilir.
Bahsi geçen kauçuk lastik burçlar marka model ağırlığa göre tasarlanıyor. Ağır araçlarda dolu burç kullanılırken bizim araçlarda yeterli görüldüğünden kısmen boş burçlar kullanılmış. Resim ekliyorum .. Lastikler gibi çok fazla toz ve yol tuzuna maruz kalıyor.
Boş kısımlara bol bol gres sürmek lazım ulaşılması biraz zor yerde silikon sprey çok işe yaramaz ilk yağmurda akar gider..
Yırtık veya kopma varsa değişecek..

Ekli dosyalar

• 110000020771034.jpg
    110000020771034.jpg
    44.4 KB · Görüntüleme: 15
Burçları viraj Demir lastiklerini de değiştireceğim

Geri