Xenon D3S değişiminden sonra DLA ve viraj farı hatası

İsim
Halil
Araç
MB
Merhaba

Golf 7 2014 Highlinen modelini sürüyorum. Osramın D3S CBI xenonlarını alıp değiştirdim. Temiz iş yaptığımı düşünüyorum, aküyü söküp herhangi bir yerin tırnağını kırmadan beyinlere nazik davranarak ampülleri değiştirdim. Daha henüz 15 saat yanmasa da beyazlığını pek beğendim. Maalesef farlar kendini koruma moduna alıp en dip noktaya çektiler. DLA ve vıraj farı hatası görebiliyorum. Pazar günü VCDS bağlayıp hata kodlarını paylaşabilirim. Şuan Sakaryadayım ve OBD kablomu evde unuttum.

Sizce farlarımı bozdum mu, yoksa rutin bir olay olup ayarlanmalarımı gerekiyor ...

Soketleri cit sesi gelene kadar oturtmalisiniz.

@ismail67peker
Olasılıklar;
-ampüller sahte olabilir, ampüllerin kutusunda (hologramlı güvenlik bandrolü) olur, bu bandrolün üzerinde sayı ve harlerden oluşan bir kod bulunur sizin aldığınız ampüllerde hologramlı güvenlik bandrolü var mı? yoksa zaten ürünler %100 sahte dir., bu bandrol var ise orjinallik sorgulması yapılması gerekir.
-ampülün elektrik söketi (bağlantı söketi) yeniden kontrol edilmeli
-ampülün yuvasına tam oturmamış olabilir, bu sebebten mercek ile ampülün hızası (açısı) aydınlatmayı engelliyor olabilir
-merceğin iç kısmındaki ampülün gireceği yuvayı kontrol edip ampülün "elektrod çubuğu" yuvaya uygun posizyonada takılması gerekir. yanlış pozisyonda takıldıysa "elektrod çubuğu" zarar görmüş olabilir.
-ampülün elektrod çubuğuna ve cam yüzeyine temas ettiyseniz ampülün aydınlatma performası zayıflar.
-Ampül değişimde tamponu ve farı yerinden sökerek mi sökmeden mi yaptınız?

Ampülleri Yeniisikotomotiv den aldım. Yetkili distribütör ve osram sayfasından sorgulattım. Xenon ampülleri yanlış veya yarım takılamıyor. Oturduğu yer sıkı ve takıldıktan sonra kilitleniyor. Yanlış takılma veya kırlıma yok. Farlar ve diğer ampüller hepsi çalışıyor. Tamponu indirmeden farlar sökülmüyor.

Değişimden sonra viraj hatası (AFS) alan oldu mu?

Ampülleri Yeniisikotomotiv den aldım. Yetkili distribütör ve osram sayfasından sorgulattım. Xenon ampülleri yanlış veya yarım takılamıyor. Oturduğu yer sıkı ve takıldıktan sonra kilitleniyor. Yanlış takılma veya kırlıma yok. Farlar ve diğer ampüller hepsi çalışıyor. Tamponu indirmeden farlar sökülmüyor.

Değişimden sonra viraj hatası (AFS) alan oldu mu?
Hatayı silip tekrar deneyin büyük ihtimal düzelir

Geri