Ya geçenlerde aynı şeyi bende düşünmüştüm ama yaptırmış bulundum sonunda. Kışlık lastikleri ön arka değiştirmek için gittim 3 adet jantımın yamuk olduğunu gördüm zikzak çiziyordu resmen ama yolda hiç hissetmiyordum. Sonrasında da rot balans yapıldı direksiyonun yumuşadığını hissediyorum ama çok hafif hala sağa bir çekiş var gibi geliyor.Rot demişken aklıma geldi,
Torsiyon sitemli arka takıma rot yapılır mı? Yapılabilir mi?
Bugun zaten kotu olan yazlik lastikleri cikardiklarinda sol önde icten lastigin asindigini gordum. Cok haklisin hocam artik sart her seferindeYapilmasinda her zaman faydası var
Ben kisliklara dondugumde rot dahil yaptırıyorum
Hayır, balans lastik ve janta yapılır, eski aracımda 150.000km yazlık kışlık takım kullandım sadece ilk takıldıklarında yapıldı o kadar.Arkadaşlar kışlık için 16”, yazlık için 17” jant ve lastik takımı yaptım. Şimdi kışlık seti takacağım. Yeniden balans yapılması gerekir mi?
Maalesef ki arabasına biraz değer veren birini gördükleri an, bu tarz konularda ısrarcı yada kafa karıştırıcı olabiliyorlar.Bilgi kirliliği mi yoksa para kazanmak isteyenlerin tatavası mı ama balans yaptırdım tekrar. 200 tl bayıldık