Facebook üzerinden satış hakkında

İsim
Umut
Arkadaşlar iyi akşamlar Facebooktaki golf grubunda 4 adet lastik satacağım biri ile anlaştım. Ödeme havale yoluyla bana yapılacak ben ise sonrasında kargo ile yollayacağım başıma bir sıkıntı gelmemesi ya da dolandırılmamam için dikkat etmem gereken önerileriniz var ise tavsiyelerinizi bekliyorum.

-Ödeme aldığınız şahsın kimlik bilgilerine ve ikametine kargolama yapınız. En (önemlisi budur. Ödeme yapan Ali, kargoyu alan veli olmasın )
- havele açıklamasına .... Marka.... Adet lastik ücreti vb. Yazdirabilirsiniz
-Anlaşmaya yönelik konuşmaları, yazışmaları bir süre muhafaza edin.
-havale alınan miktarı başka hesabınıza transfer ettikten sonra kargoyu veriniz.
Aklıma gelenler bunlar.

Hocam yanlış anlamayında havaleyi yani ürünün parasını aldıktan sonra nasıl bir dolandırılmayla karşılaşabilirsiniz? Neticede parayı aldıktan sonra kargo yapacaksınız. Tam aksine alan kişinin bunları düşünmesi lazım.
Kişi ürünü aldıktan sonra "ürün gelmedi vs" ayağı yapmaması adına diyor sanırım... Valla dikkatli olmak lazım. Eğer karşıdaki kişinin kanı bozuksa ürünleri aldıktan sonra bile almadım deyip paramı geri ver derdine de düşebilir.
Butür internet üzeri satışlarda GÜVENDİĞİNİZ kişiler dışında elden ele alışveriş en doğrusu. Diğer türlü insanın başına herşey gelebilir.

Kişi ürünü aldıktan sonra "ürün gelmedi vs" ayağı yapmaması adına diyor sanırım... Valla dikkatli olmak lazım. Eğer karşıdaki kişinin kanı bozuksa ürünleri aldıktan sonra bile almadım deyip paramı geri ver derdine de düşebilir.
Butür internet üzeri satışlarda GÜVENDİĞİNİZ kişiler dışında elden ele alışveriş en doğrusu. Diğer türlü insanın başına herşey gelebilir.
Hocam böyle bişey mümkün değil. kargo ürünü teslim ettiğine dair imza dahi alıyor. Velev ki başkasına teslim etti, bu da kargoyu bağlayan bir durum. o sebeple Satıcıyı yasalar önünde alakadar eden bir durum değil.

Ödemeyi önceden göndersin mutlaka. Kargoya verir vermez göndereyim vs ayağına yatmadığı sürece pek sorun yaşanmaz hocam. Kargolamada güzelce 1-2 fotoğrafını da çekin elinizde dursun. Ödeme gelmeden şubede bile kargoya vermeyin.

Son yıllarda sarı site üzerinden "güvenli al" seçeneğiyle çok fazla dlandırıcılık olayları dönmeye başladı. Örneğin bir bilgisayar sattınız diyelim. Alıcı kargoyu teslim alınca ürün bozuk veya eksik vs diyerek aynı fakat bozuk ürünü koyup size iade ediyor. Sarı site hiçbir suretle bu duruma karışmıyor. Bir diğer dlandırıcılık yöntemi ise sarı site veya diğer platformlarda sahte ilan açıp alıcı iletişime geçtiğinde güven sağlamaya çalışmak için isterseniz güvenli al seçeneğiyle ilan açayım öyle satın alın diyor. Bu sefer size sohbet muhabbet arasında sarı sitenin aynısı olan sahte site linkini gönderip ödeme yaptırarak parayı sizden almış oluyor. Çok dikkatli olmak lazım.

Bir diğer dolandırıcılık da başka şehirden alıcı size güven sağlamak için kargoyu tanıdığınıza gönder ondan satın alalım diyor. Siz kargoyla tandığınıza gönderiyorsunuz, alıcı muhabbet arasında sizden kargo takip numarasını elde edip ürünü başkasının adına olmasına rağmen teslim alabiliyor. Malesef kargo şirketleri de bu durumda çok esnekler gözüktüğü kadarıyla. Şikayetçi olup dava sonuçlanması aylar, belki yıllar sürdüğü için insanları bıktırıyorlar.

Son düzenleme:
Her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim değerli tavsiyeleriniz için

Hocam böyle bişey mümkün değil. kargo ürünü teslim ettiğine dair imza dahi alıyor. Velev ki başkasına teslim etti, bu da kargoyu bağlayan bir durum. o sebeple Satıcıyı yasalar önünde alakadar eden bir durum değil.
Mümkündür demedim hocam zaten "bir ihtimal" olabilme olasılığı var eğer karşı kişinin niyeti kötüyse.

Geri