Yurt dışında araba kiralayamamak!

İsim
Ozan
Araç
A4 B9 2.0TDI Quattro + Golf 7.5 1.0 TSI DSG Comfortline
Bugun sinir bozucu bir tecrube yasadim.
Budget'tan bugun icin bir rezervasyon yapmistim ancak arabayi almaya gidince bir turlu olmadi.
--Turkiye kredi kartimi "invalid swipe data" yani gecersiz gecirme verisi diyerek kabul etmedi, ya kartin manyetigi bozuk ya da banka guvenlik nedeniyle manyetikten islem yapmiyor. sonrasinda iki yerde daha manyetikle islem yapmayi denedim, cip ya da temassiz islem yap yazdi POSta. Banka bizim tarafta bir problem gorunmuyor dedi. Budgetta temassiz ya da cip ile islem yapma imkani yoktu.
--Turkiye banka kartimi da denedim, ilk denemede hesapta zaten para yoktu ancak gorevli para yatirirsam kabul edecegini soyledi. Gecenin bir yarisi altin satip dolar alip ettigim zarari saymiyorum ancak yine olmadi...
--Amerika banka kartimi da denedim onu da kredi skorum yeterli olmadigi icin kabul etmedi...

Benzer birsey yasayipta cozen var mi?
Onumuzdeki Pazartesi icin Hertz den bir rezervasyon yaptim, umarim bu sefer olur.

Son düzenleme:

7-13 Kasım haftası İtalya'daydım, Sixt den hiç sorun yaşamadan 2 farklı kart ile 2 araç kiraladık, kartın yurt dışı işlemlere açık olması yeterli oldu. Bu arada Kartın statüsü ile alakası varmı bilmiyorum ama kartlar Platinum du.
Saygılar.

Bugun Herz'den kiraladim hic bir sorun olmadi.

Turkiye den daha kolay. Devamli kiralarim sifir sorun. Sadece 1 kere Viyana da Golf rezerve ettim onun yerine Leon kaldi dediler onu almak zorunda kaldim bu.

Turkiye den daha kolay. Devamli kiralarim sifir sorun. Sadece 1 kere Viyana da Golf rezerve ettim onun yerine Leon kaldi dediler onu almak zorunda kaldim bu.
zaten beni bulur bu tip aksilikler. ben budgetta ugrasirken de birisi gelip (o da yabanci) 5 dkda alip cikmisti :)
bu arada focus kiralamistim nissan altima verdiler :)

Sebebini bilmiyorum ama aynı sorunu ben de yaşamıştım. Ne olur ne olmaz diye yurtdışına giderken yanıma 3-4 tane kart alıyorum. Başka bir kart ile denediğimizde sorunsuz almıştı provizyonu.

Geri