Arkadaşlar bugün aracıma kaliper kapaklarını taktım ısıya dayanıklı silikon ile balata değişim zamanı gelince bu kapakların fren balatalarının değişmesine engel bir durumu oluyor mu sökülmesi gerekir mi
Arka frenlere de kaliper kapağı taktıysanız ve piston ittirme aparatınin dişli mili için pay kalmadı ise, arka fren değişiminde kapaklar, aparat kullanımına engel olabilir.
Ama sadece önlere kaliper kapağı taktıysanız, ön balata ve disk değişiminde, kaliper kapağının gökülmesine gerek yok , sorun olmuyor.
Ancak , bazı frenciler, ön disk veya balata değişimi yaparken bile , kaliper pistonu geri ittirebilmek için, itme aparatı kullanıyorlar, bu kaliper pistonunu geri itme aparatı kullanılmak istenirse, kaliper kapağı engel olabilir.
Ön balata değişiminde , İtme aparatı kullanmadan, iç taraftaki balata ile disk aynası arasına düz tornavida sokup kastırarak da , kaliper pistonu geri ittirilebiliyor.
Aparatı olmayan frenciler veya kendi değişim yapan kullanıcılar bu şekilde hallediyor, ön disk veya balata değişimini.
Ama arka frenleri, disk fren olan araçlarda, piston itme aparatı kullanmak gerekiyor, çünkü arka kaliper pistonu, piston sağa veya sola çevrildiğinde geri gidiyor sadece. Aparatsız bunu yapmak çok zahmetli.
Ben de eskiden beri, kendi araçlarımızın ön balata veya disk aynası değişimini yaparken tornavida kullanarak pistonu geri ittiriyordum.
ama arka fren disk olan araçlarda , arka balata veya disk değişimi yapabilmek için aparrat kullanan frenciye götürüyordum aracı.
Geçen hafta piston ittirme aparatı seti aldım, artık arka freni disk balata olan aracımızın da balata veya disk değişimini kendim yapabileceğim.
https://www.hizliresim.com/dkywy6m][/url]
.