golf 7 1.6tdi aracım var castrolün internette sahtesi çok olduğundan shelle gidip shell helix ultra 5 30 yağ almak istiyorum hem daha hesaplı hem de orjinal ürün olur.sizce shell helix ultra nasıldır kötü mü olur castrolden sonra
Shell veya başka bir marka kullanmanızda hiç bir sakınca yoktur., yeter ki aldığınız yağın (VW507.00 üretici onayı) olsun ve sahte yağ olmasın.,
Shell’in VW grubu araçlara uyumlu olan yağları;
Shell Helix Ultra Professional AV-L 0W-30 (VW grubu araçlar için Shell ‘in en üst segmentteki (premium sınıf) yağıdır, Kışın çetin geçen karasal iklime sahip çok soğuk iklimli bölgelerde yaşayanlar için bu yağın kullanılması doğru bir tercih olacaktır., ancak bu yağın kışın çok soğuk geçmeyen şehirlerdeki araçlarda kullanılmasına gerek yoktur, Sebebi 0W-30 viskosite yağlar 5W-30 yağlara nazaran daha pahalı olduğu için kışın sert kış koşullarında yaşamayanlar için maliyet artacağı için gereksiz masraf olacaktır. Bu sebebten 5W-30 yağların kullanılması daha doğru tercih olacaktır)
Shell Helix Ultra ECT C2/C3 0W-30
Shell Helix HX8 ECT 5W-30 (HX8 serisi yağlar Shell’in alt segmentte konumlandırdığı yağlardır , HX8 serisi yağlar —> Helix Ultra yağlara nazaran düşük kalitede olan yağlardır)
Shell Helix Ultra ECT MULTI 5W-30 (piyasada kolay bulunan bir yağ değildir., bulunsa da rağbet görmeyen / pek tercih edilmeyen bir yağ olduğundan üretim tarihi eski olabiliyor),
Yukarıda bahsettiğim üzere VW/Audi/Seat/Skoda araçlara uyumlu olan Shell marka yağların bu dezavantajları mevcuttur.
Ayrıca Castrol ‘ün sahtesi olduğu kadar., Shell yağların da sahtesi oldukça fazladır,
Shell marka yağların daha hesaplı olduğuna dair kanaatte nasıl vardınız bilmiyorum ama merdiven altı yerler, E-Ticaret siteleri gibi siteleri saymazsak, yetkili satıcı/bayii kanalıyla Orjinal Shell marka yağ almaya kalktığınız zaman hiçte ucuz bir değildir,
Shell marka bir yağın yetkili bayi/satıcı fiyatından ucuza satılıyorsa bunun 2 sebebi olabilir, ya o yağ sahtedir, yada üretim tarihi eski bir yağdır,
Aşşağıdaki yağları arada aracı firma, satış kanalı vs.. olmadan bizzat Türkiye distribütörünün resmi sitesinden alma şansına sahipsiniz;
Mobil 1 ESP 5W-30
Liqui Moly Top Tec 4200 5W-30
Liqui Moly Top Tec 4210 0W-30
Motul 8100 X-Clean+ 5W-30