Merhabalar bende 1.4 Tsi 2014 golf aracımda kullandığım castrol yağını değiştirip Liqui Moly veya mobil 1 yağlarından birini kullanmayı düşünüyorum. Motor iç temizleyici gerçekten işe yarıyor mu? Herhangi bir sorun teşkil ediyor mudur? Aynı zamanda sizce mobil mi yada Liqui Moly mi tercih edilmeli ? Tecrübe ve yardım paylaşımınız için şimdiden teşekkürler.
Bu gibi ( radyatör temizleyici - motor içi ( karter ) temizleyci vs ) ürünler hakkında :
Kullanım öncesi ve sonrası, motor içini göremediğimiz için , ne kadar işe yarıyor, ne kadar işe yaramıyor veya hangi şartlarda kullanılırsa işe yarıyor, hangi şartlarda kullanılırsa işe yaramıyor , şeklinde bir yorum ortaya koymak çok zor.
Sonuçta bu ürünler: motor için olanlar yağ tortularını çözebilecek deterjan katkıları , radyatör için olanlar kireç - pas kalıntılarını yumuşatıp çözebilecek katıklardan oluştuğundan, bir temizlik yapacağı az çok belli. Ama ne kadar kirlilikte ne derece temizlik yapabileceği yukarıda belirttiğim gibi muamma.
Belki hiç fayda sağlamayacaktır,
ama zararı da olmayacaktır. Çünkü ben 20 senedir hiç zararını görmedim.
Belki gerçekten temizlik yapıyorlar.
Belki hiç bir işe yaramıyor, sadece vicdanımızı rahatlatıyor, kendimizi tatmin ediyoruz.
Bunu anlayabilmek için , motor iç temizleyici ürünü, kullanım öncesi ve sonrasında olmak üzere 2 defa , külbütör kapağını açıp görüntüye bakılmalıdır.
Ben neredeyse 20 senedir Shell , Würth ve Liqui moly nin motor iç ve radyatör temizleyicilerini her yağ ve antifriz değişiminde kullanıyorum. Faydası oldu mu olmadımı bilmiyorum, ama hiç bir zaman, kullandığım araçlarda , ne motor yağı - yağ basıncı -eksilme , ne radyatör - termostat - devirdaim - kalorifer peteği sorunu yaşamadım.
Diğer yandan, bu tip ürünleri hiç kullanmadan, 10 - 15 sene aynı aracı sorunsuz şekilde kullanan insanları da gördüm.
Motor yağı sorunuza gelirsek, orijinal
Mobil 1 motor yağı,
Liqui Moly motor yağı kadar güvenli ve kalitelidir. Sahte olmasın yeter.
.