EYT Sigorta işlemleri danışma

İsim
Kenan Kalav
Selamlar,
EYT li olarak kendimi hiç dillendirmedim, ama şu son açıklama ile bir umut doğdu.
Bu EYT sigorta işlerinden içimizde anlayan birileri varmı danışıp ne yapsak etsek diye.
Yoksa bu tip işleri yapan firmalardan önerebileceğiniz yerler varsa bi danışmam lazım.

e-devletten bakıp prim ve yılın doldu ise 8 Eylül 1999 dan önce sigortan var ise EYT den yararlanıp emekli olabileceksin.
Bir yere sormana bence gerek yok meclisten çıkınca her şey daha net olacaktır.

Bende eyt'liyim.
98 16 Kasım sigorta girişim var.24 yıl 45 gündür aralıksız çalisiyorum 10.5 ay sonra emekliyim.
Askerlik 1 yıl ödesem 15 gün sonra emekli işlemlerine baslayabilirim.
Askerliği odemeyecegim çünkü ocakta zam alacağım hem kıdem tazminatı yükselecek.
Ha dedigindede bırakamıyorum işi hemde daha çalismayi düşünüyorum.

Sizde durumunuzu yazarsanız bilgimizce biseyler yorumlanir.

Dolandırıcı danışmanlar var dikkatli olun. En iyisi e-devlet üzerinden bilgi edinmek. Detaylı bilgi SGK Müdürlükleri verir. Aceleniz yoksa şuan Müdürlükler yoğun daha sakin bir zamanda başvurmanı ve danışmanı tavsiye ederim.

Evrak takipcisine , komisyoncuya , aracıya, danışmana niye gerek var anlayamadım

25 yıl sigortalılık (bayanlarda 20 yıl)+ 5000 gün prim
+8 eylül99 öncesi ilk sigorta girisi yaptırmak yeterli.

Askerlik saydırma falan ne işe yarıyor ....eger o konuda yardım isterseniz tabiki yardımcı olalım.

Meclisten bi ciksin hele. Bizim hukumet ilk cikardigi kanunu pat diye cikarir sonra duzeltir durur. 8 Eylul 99 oncesi sigortali olmak sarti var ya :adamin biri diyorki ben mart 99 da askere gittim mart 2000 de geldim. askerligi saydirirmiyim?
Bilen eleman diyor garip bi durum.8 Eylul tam askerliginin ortasi, yari sayilir herhalde :) Tam memlekete uygun isler..

Bende eyt'liyim.
98 16 Kasım sigorta girişim var.24 yıl 45 gündür aralıksız çalisiyorum 10.5 ay sonra emekliyim.
Askerlik 1 yıl ödesem 15 gün sonra emekli işlemlerine baslayabilirim.
Askerliği odemeyecegim çünkü ocakta zam alacağım hem kıdem tazminatı yükselecek.
Ha dedigindede bırakamıyorum işi hemde daha çalismayi düşünüyorum.

Sizde durumunuzu yazarsanız bilgimizce biseyler yorumlanir.
Yerinde olsam hemen askerligi saydirir olurum. Ulkede neyin ne zaman degisecegi belli olmaz. Bu EYT ilk olay degil. daha onceden de verip verip aldilar..

EYT'ye sakin güvenmeyin, isten cikip yeni maceralara atilmayin, bu yalanci bahar fazla uzun sürmez.

Dünyanin en büyük sorunu emekliler, gelismis ülkelerde 4 kisi 1 emekliye bakiyor ve yetmiyor, sistem cöküyor, bizde 2 calisan 1 emekliye bakiyordu ve bütce destegiyle sistem emekli maaslarini eriterek ayakta durmaya calisiyordu, EYT'nin 2023 bütcesine maliyeti Reuters'a göre 450 milyar lira, bu paranin kaynagi tabiki darphane, yani enflasyon.

2000'li yillarin basinda en düsük emekli maasi kac asgari ücretti? Emin olmamakla beraber 1.5 asgari ücretti diye hatirliyorum.

2022: Emekli maasi 3500 lira asgari ücret 5500 lira.

Özetlersek kimsenin kimseye birsey verdigi yok, kimsenin 40-45 yasinda emekli olduguda yok. Siyasilerin oy icin bos vaatleri, bu eyt gencler acisindan Kemal Kilicdaroglu'na ve RTE'ye eksi puan yazar, KK oy alacagini zannedip bu konuyu gündeme getirdi, hükümeti zorladi, hükümette oy icin bombayi patlatti, ikiside kaybetti, bu vizyonlardan bir tanesi ülkeyi 2028'e kadar yönetecek, yüce Rabbim bir alternatif ver bizi bunlara mahkum etme...

Devlet adamlari gelecek nesillere siyasiler ise gelecek secimlere yatirim yapar... Insallah ülkenin basina bir devlet adami veya -kadini gecer.

(EYT'li degilim, Türkiye'de 1 gün bile sigorta primim sgk-bagkur yatirilmadi, Tr'de hicbir zaman emekli olmayacagim)

Arkadaşlar benim girişim mart 1999 ve 40 gün sigortam yatmış.Eyt bana denk geliyor mu?

danışmayı istememdeki amaç;
1997 1 mayıs benim sigorta girişim.
şuan çalışmıyorum 4811 günüm var.
askerlik borçlanmasını 15 gün önce başvurdum kağıtta bugün geldi. 1 ay içinde ödemek istersem ödeyebilirim.
5000 se 200 gün ödeyip kurutulurum. direk te emekli edin diye başvurabilirim.
değil se edevlette 5825 gün diye yazan kısım var onun için 1000 gün lazım o sorun. 3 yıl yapar.
yani burda durum internette herkesin 5000 gün dediği gerçek rakammı.
yoksa 5825 - 5900- 5925 gibi sayıları genellemek için mi söylenen 5000 onu anlamak amaç

@jamesdaugles Sizin yıl olarak dolmuş durumda.prim gününüz eksik onun içinde ne kadar gün eksik ise ödeyerek emekli olabilirsiniz.
5000 günden olacaksiniz ancak maaş en düşükten bağlanacak.sgk önundeki kuyruklarinda nedeni prim gün eksikleri olanlardan dolayı.
Adam 25 yılı doldurmuş ama 2 yıl çalismiş 3 yıl çalışmamış sonuçta prim eksiği olan vatandaşlar
Eyt gerçekten çok sıkıntılı bir durum.Ben ve çalismaya başladıktan sonra bu kanun çıktı.
Yani kazanilmış hakkımız alındı.Beni birden 57 yasa attı.
Şu anda 8540 günüm var.eski sistemde emekliliğine 10 yıl daha olacaktı.

Bu da burada dursun.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-03-04-20-26-04-783_tr.gov.turkiye.edevlet.kapisi.jpg
    Screenshot_2023-03-04-20-26-04-783_tr.gov.turkiye.edevlet.kapisi.jpg
    70.5 KB · Görüntüleme: 16

Geri
Üst Alt