2017 Polo 1.4 tdi fan açmıyor

poyraz_6691

Yeni Üye
İsim
0rhan tombul
2017 1.4 TDI polo aracım var hararet 100 dereceyi aşmasına rağmen fan açmıyor klimayı açınca fan çalışıyor fan musuru ve rolesini kontrol etmek istedim yerini bulamadım sigortalar da sağlam yardımcı olacak biri varmı aranizda

2017 1.4 TDI polo aracım var hararet 100 dereceyi aşmasına rağmen fan açmıyor klimayı açınca fan çalışıyor fan musuru ve rolesini kontrol etmek istedim yerini bulamadım sigortalar da sağlam yardımcı olacak biri varmı aranizda

Fan muşürü , motor su radyatörünün sol yanında montelidir.

.

Merhabalar öncelikle fan durumu ile alakası yok bu durumun . Araçta anahtarlamalı devirdaim mevcut. Şöyle Anlatayım mevcut devirdaim pompasına elektrikli bir sistem yapmışlar . Araç soğuk havalarda daha çabuk ısınması için devirdaim pompasının kanatçıklarını örterek suyu gezdirmiyor ve aracın motor sıcaklığı 90 dereceye geldiğinde kanatları açılarak su dönmeye başlıyor . Bu kanatçıkları örten mekanizma yaylı bir sisteme sahip normalde yayın kuvveti ile kanatları örten mekanizmayı açık bırakıyor , enerji verildiğinde selenoid enerjilenerek mekanizmayı itiyor ve kanatları kapatıyor . Sizinkisi mekanizma kanatları örtük durumda bıraktığından soğutma gerçekleşmiyor . Kronik bir arıza hiç boşuna arabayı dağıtma tavsiyem komple triger seti değiştirmen . İyi akşamlar . eeee.jpgeee.jpg arızalı olan devirdaim kkendi aracımın 2015 model octavia 45 binde arızalandı

Çok teşekkür ederim arkadaşım role yerini de bulabilirsek sorunu çözeceğiz inşallah

Aracınızın devirdaim' i ( su pompası ) elektrikli ise, Gökhan arkadaşımızın dediği gibi , kapalı kalmış ve devirdaim tam gerçekleşemiyor olabilir, bu durumda motor içinde ısınan su, radyatöre ulaşamayacak ve dolayısıyla fan muşürü ısı görmeyince fan motoruna çalışma komutu gönderemeyecektir.

Son düzenleme:

Geri
Üst Alt