Motor Yağı ve Filtrelerin Raf Ömrü

lHera

Üye
İsim
Semih
Araç
Golf 7 1.4 TSI Highline 125 Ps
Merhabalar, Motor yağlarında ve filtrelerde genelde üretimi tarihleri bulunuyor. Hiç SKT si olan ürün görmedim bu ürünlerde . Malum herşeye zam geliyorken bunlarıda bakıma 6 ay varken alıp depoda saklamayı düşünüyorum. Konuyla alakalı bilgili arkadaşlardan fikir alayım dedim ☺️

Merhabalar, Motor yağlarında ve filtrelerde genelde üretimi tarihleri bulunuyor. Hiç SKT si olan ürün görmedim bu ürünlerde . Malum herşeye zam geliyorken bunlarıda bakıma 6 ay varken alıp depoda saklamayı düşünüyorum. Konuyla alakalı bilgili arkadaşlardan fikir alayım dedim ☺️

Kağıttan üretilmiş olan hava yağ polen filtrelerinin

Rutubetsiz ortamda, -10 +40 C ısı aralığında, suya ve direk güneş ışığına maruz kalmadan, ambalajında minimum 5 yıl raf ömrü vardır.

Aynı saklama koşulları altında, İçi dışı tamamen metal den üretilmiş yağ filtrelerinin ise, kağıt filtrelerden çok daha uzun raf ömrüne sahiptir.

Ben 5 adet hava filtresi aldım. 6 ayda bir değiştiriyorum.

Normal şartlar altında güzel ambalajlanmış madeni yağ türevlerinin kullanım süresi 3 yıldır. Çok iyi saklama koşullarında, bu süre 5 seneye çıkartılabilir fakat 3 senenin geçilmemesi genel olarak tavsiye edilmektedir.

.

Yag ureticileri yeni yagin raf omrunu 5 yil diye soylerler.
Filtreler saklama kosullarina bagli olarak daha uzundur tahminim.

Geri
Üst Alt